2021. június 12. | szombat | Villő nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Soós Márton
     
 
Soós Márton
Születés dátum: 1982.
Aktív kapcsolat: HaGesher (basszusgitáros), Balázs Elemér Group (bőgős, 2000-), Balázs Elemér Quartet (bőgős), Fekete-Kovács Kornél Quintet (bőgős), JazzTalk (bőgős), LD3 (bőgős), Neumann Balázs Quartet (bőgős), Nu? (bőgős), Oláh Szabolcs Quartet (bőgős, 2002-), Pátkai Rozina Quintet (bőgős), Jazzmania Big Band (Hangmérnök/technikus, 2000-)
 
     

Soós Márton

1982-ben született Budapesten. Az általános iskolai évek alatt hegedülni tanulta, majd 16 évesen tért át a basszusgitárra; a klasszikus zenétől a könnyebb műfajok felé fordult. Egy évig tanult basszusgitározni, de már akkor is tudta, hogy igazán bőgőzni szeretnék, ebben az időben szerettem meg a jazz zenét.

Miután 1998-ban megvettem az első nagybőgőjét, maradt addigi basszusgitár tanárjánál, Kiss Attilánál, hiszen ő akkoriban járt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakára, jazz-bőgő szakra.

2000-ben rögtön az érettségi után, jelentkezett a Jazz Tanszakra és fel is vették. A főiskolai tanára Berkes Balázs volt, aki nem csak az ország egyik legjobb és legfelkészültebb bőgőművésze, de kiváló pedagógus is. 2004-ben diplomázott a Jazz Tanszakon.

Az Oláh Szabolcs Quarteten kívül rendszeresen játszik még a Fritz Jazz Bandben swing zenét, illetve Rozsnyói Péter zongoristával klasszikus zongora-bőgő-dob trió felállásban Dés Andrással vagy Mohay Andrással kiegészülve. Játszott már többször a Jazz Steps-szel és Elsa Vallé kubai együttesével is. 2003-ban a Gyulai Jazz Fesztiválon a Balázs Elemér Gouppal lépett fel, így olyan nagy nevekkel volt alkalma együtt játszani, mint Balázs Elemér, Dés László, Juhász Gábor és Winand Gábor.

[2007.12.13.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még