2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Legutóbbi kiadványok
Sensus Maximus (2008)
Best Of (Disc 2) (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

     
 
Szekszárd Junior Stars Band
Megalakulás: 2000.
Web: http://www.juniorstars.hu
 
     

Junior Stars

A Szekszárd Junior Stars Big Band 2000 novemberében alakult szekszárdi jazz tanszakos fiatalokból. Fennállása óta számos koncerten lépett fel, egyre növekvő sikerrel. Önálló hangversenyeit telt házak előtt játssza, a gondosan összeállított program és a modern big band- hangzás nagy elismerést vált ki e műfajt kedvelő, igényes hallgatóságból.

A zenekar ma már nem csupán egy munkaközösség, hanem összeszokott baráti társaság kerekedett belőle, akik nemcsak a közönséget szórakoztatják zenéjükkel, hanem maguk is nagy örömüket lelik benne. 2001-től többször részt vett az évente megrendezett Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál rendezvényen: 2001-ben ifjúsági kategóriában III. helyezést ért el, 2006- ban pedig a zsűri a legjobb magyar amatőr big bandnek minősítette.

A zenekar már 2002 áprilisában a Zeneiskolai Zenekarok IV. Országos Versenyén I. helyezést ért el. 2004 májusában Dániában, Svédországban, szeptemberben Németországban vendégszerepeltek. 2004 novemberében a Magyar Rádió nyilvános koncertjén arattak sikert. Ugyanebben a hónapban a Magyar Rádió 8-as stúdiójában a zenekar elkészítette legújabb CD-jét.

A csapat 2005-ben ünnepelte 5. születésnapját, amelyet méltóképpen, egy hatalmas koncerttel ünnepelt meg. 2006 őszén elkészült a márciusban rögzített DVD, amelyen az egy évvel korábban megjelent CD műsora látható. A Junior Stars 2006 nyarán fellépett a németországi Eschweiler Music Festival rendezvényen (EMF), ahol óriási sikert aratott és ahová visszavárják a jövőben is.

2006-ban a zenekar az országszerte megrendezett Borfalu gasztronómiai rendezvénysorozat állandó fellépője volt. A Szekszárd Junior Stars 2006. augusztus 20- án Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésétől a „Közjóért” kitüntető címet kapta több éves kemény munkája elismeréseként. A zenekar 2006 decemberében megkapta a Demján Sándor és a Vállalkozók Országos Szövetsége által 2003-ban alapított Prima díjat. A zenekar koncertrepertoárjában a professzionálisan újrahangszerelt jazz- standard kompozíciók mellett (Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman) saját szerzemények is szerepelnek. A repertoárban szereplő műveket Molnár Ákos (ex- Syrius), a zenekar vezetője hangszereli, a saját szerzeményeket szintén ő szerzi.

-juniorstars.hu-

[2007.02.19.]

Kiadványok
stúdió
Szekszárd Junior Stars Band: Sensus Maximus (2008)
válogatás
Szekszárd Junior Stars Band: Best Of (Disc 2) (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még