2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Excalion
 
Legutóbbi kiadványok
Waterlines (2007)

Összes kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Excalion
     
 
Excalion
Megalakulás: 2000. december
Web: http://www.myspace.com/excalion
 
     

Excalion

Noha szemtelenül fiatalok az Excalion tagjai, a finn csapat, mégis a heavy metal nagy reménységei. Az is igaz, hogy nem éppen tegnap alapították a zenekart, anno 2000 decemberében kezdődött az együttes története.

Ekkor dugta össze fejét három tehetséges muzsikus Jarmo "Jappe" Myllyvirta (billentyű), Henri Pirkkalainen (dob), és Tero Vaaja (gitár) hogy valami igazán szenzációs dolgot cselekedjen. Timo Sahlberg bőgős társaságában, egy apró próbateremben láttak neki Jarmo zenei ötleteit finomítani.

Elérkezett az idő arra, hogy énekes után nézzenek, Fortuna istenasszony sietett is egyből segítségükre, a hazájában már elhíresült Jarmo Pääkkönen zenekara oszlásnak indult éppen. 2001 januárjára így már teljes is lett a csapat. Nem is késlekedtek tovább, hamarosan felvették próbatermükben az első három nótát: „Wintertime2, „Call Of The Earth”, „Sinners Symphony”. Ezek után sor került az első élő bemutatkozásra is a helyi Työväentalo Club színpadán. A meglévő dalaik mellett ekkor még Stratovarius és Nightwish (ez utóbbit nyilván női ének nélkül) dalokat adtak elő. Nemsokára találtak egy másodgitárost is Kimmo Hänninen személyében.

2001 őszén jelentették meg a Jyväskyläi Kaktus-Studioban felvett első hivatalos demójukat. A felvételekkel mindössze két napot pepecseltek, a hanganyag ennek ellenére sikeresnek bizonyult. A fenti három nótán kívül olyan dalok szerepeltek a CD-n, mint a „Forlorn” és a „Heart & Home”.

2001 éve után némileg csökkent a zenekar aktivitása, a tagok katonai szolgálata és technikai nehézségek okán. Ennek ellenére volt pár koncertjük és az ötleteik kidolgozása továbbra is folyt.

Felvették a második demót is rajta olyan nótákkal, mint a „Temptation Wasteland”, „Obsession To Prosper”, „Lady Moon”, „The Way” és a „Stage Of Lies”, valamint a „Megalomania” című 10 perces progresszív eposzt. Lemezszerződést is kaptak ebben az időben a Sound Riot Recordstól.

2005 szeptemberében a Jyväskyläi Watercastle-Studioban felvették a Primal Exhale című albumukat. Ebben az évben Kimmo Hänninen és Timo Sahlberg szakított a zenekarral, Vesa Nupponen került a gitárosi posztra.

A bőgős helyét Tero Vaaja korábbi gitáros vette át. Ez a manőver sikeresnek bizonyult, a négyes hamarosan nekilátott a következő lemez megalkotásának. Olyan nóták születtek ekkor, mint a „The Wingman” című nyitónóta, a „Delta Sunrise” című power ballada. A muzsika olyan gyökerekre utal, mint a Stratovarius, Sonata Arctica, Nightwish.

A „Waterlines” névre hallgató kiadvány már a LIMB Music gondozásában jelent meg 2007 március 2.-án. A tíz számot tartalmazó CD végső munkálatai a Watercastle Súdióban, Arttu Sarvanne irányítása alatt folytak. A borítót tervező művész, Jason Juta nevét már ismerhetjük a Domain, Altaria, Requiem kiadványai kapcsán.

zenekari tagság:
Jarmo "Jappe" Myllyvirta – billentyű
Henri Pirkkalainen – dob
Jarmo Pääkkönen – ének
Vesa Nupponen – gitár
Tero Vaaja – bőgő

[2007.03.23.]

Kiadványok
stúdió
Excalion: Waterlines (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még