2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egyedülálló hangszermúzeum a Hangfoglaláson
Technikai csodák a múltból - fényorgona a 70-es évekből
Pikáns fotók! Cici és hangszercsodák a Hangfoglaláson
     
 
Hangfoglalás
Dátum: 2010. október 1. - 3.
Helyszín: Syma Rendezvénycsarnok
 
     

Péntektől jön az ötödik Hangfoglalás - a program ezúttal is ingyenes

Egyedülálló hangszermúzeumi tárlat

A Hangfoglaláson jelentkezik elsőként az “előtt Zene után” kiállítás, amely a zenei teljesség új dimenzióját mutatja be a látogatóknak. Ugyanis a zene előtt és után használt eszközökből is tárlat készül, mely folyama tában illeszkedik a kiállítás középpontjához a hangszerekhez.

A fa megmunkálása, a lakkozás és felületkezelés, az “előttről”, miközben az “utánt” a lejátszó eszközök, akusztikai berendezések képviselik. Historikus és népi, valamint több értékes és érdekes mesterhangszer kerül bemutatásra a Hangszerész Szövetség jóvoltából.

Vintage Gitár Show

Hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés a történelmi hangszerek, a legendák hangszerei, és a zenei múltunk eszközei iránt. A Vintage Gitár Show-n gitárokat, erősítőket, effekteket, és egyéb kiegészítőket találhatnak a magyarországi gyűjtők készletéből, bemutatva a ritkaságokat, egy-egy híres zenész relikviáit, illetve pár külföldön is ritkán látható darabot.

A Vintage Gitár Show összekapcsolódott a Hangfoglalás kiállítással, ahol egy csarnokban található a múlt és jelen, illetve a jövő is.

Elsőként az idén megrendezendő Vintage Gitár Show – a Hangfoglalás kiállítás mellett – kapcsolódik olyan más, a múltat felidéző rendezvényekkel, mint az elmúlt évtizedek stúdió- illetve hangosítástechnikáját bemutató kiállítás, valamint a közép-kelet európai hangszergyártásból szemezgető KGST show.

Annotech

A 2000-es évek a RETRO nagy előretörését hozták. Minden retró: a zene, a buli, a hangulat, a divat, a színvilág, minden, minden...

A Zaj Rendszerház büszkén mutatja be az „Annotech – Hang-, fénytechnika a régi időkből” kiállítást, ahol felsorakoznak a múlt szimbolikus eszközei, reflektorok, fényeffektek, vezérlők, hangfalak, erősítők, keverők, mikrofonok, DJ-pultok; sok-sok minden, ami az elmúlt évtizedekben meghatározta szakmánk műszaki hátterét.

Az Annotech kiállításon több száz korabeli készüléket tekinthetnek meg látogatóink, melyek többsége működőképes, és sok ki is próbálható. Olyan híres berendezések is bemutatásra kerülnek, mint a Neoton Família egyik első erősítője vagy az első Omega Stúdió 4 utas monitorhangfalai, meg még sokan mások...

Mini konferencia gigászi kérdésfelvetésekkel

Két pódiumbeszélgetésre és azoknak nyilvános megvitatására és a témához kapcsolódó előadásokra invitálják a Hangfoglalás szervezői és a Hangszerkészítő Szövetség az érdeklődőket. A zeneoktatás Magyarországon hagyományosan fontosnak tartott ágazat, amely jelentős eredményeket tudhat magáénak. De valóban jelentős ágazata hazánknak?

Mi a szerepe a zeneoktatásnak a nevelésben, a gyermekek fejlődésében? Milyen módszereket és eszközöket talál a zeneoktatás, milyen szerepet tölthet be világunkban? Erről beszélgetnek jelentős zenészek, tanárok és pszichológusok Hollós Máté Erkel-, Bartók-Pásztorydíjas zeneszerző vezetésével. A zenei alkotás folyamatának az elmúlt évszázadokban úgy tűnik koherens folyamatai vannak, amelyek úgy tűnnek megváltoztak. A zene, mint élvezeti eszköz, művészeti alkotás, a katarzis eszköze számtalan szereppel bír, amelyek sok

tekintetben eltávolodtak egymástól. De valóban eltávolodtak? Vagy egyszerűen a mi látásmódunk nem engedi, hogy egységnek lássuk a stilárisan töredezettnek tűnő zenei világot? Komoly és könnyűzenében ismert és sikeres művészek beszélgetnek a zenei alkotásról, a zene jelenlegi helyzetéről Zsoldos Dávid, a Fidelio főszerkesztőjének vezetésével.

Sceni-Tech 2010

A Magyar SzínházTechnikai Szövetség 2004-ben rendezte meg első ízben a SCENI-TECH kiállítást, és 2010-ben immár negyedik alkalommal hívjuk Magyarország és a szomszédos országok színháztechnikai szakembereit e seregszemlére. Kiállításunk célja a színháztechnika sokszínűségének bemutatása mellett az új technológiák, új termékek bemutatása, felvonultatása is.

A SCENI-TECH kiállítás – Színháztechnikai Napok néven – több évtizedes hagyománnyal rendelkezik, és a múltban kétévenként került megrendezésre. Korábban általában egy színház vagy művelődési ház adott otthont a kiállításnak, ezzel is hangsúlyozva, aláhúzva a kiállítás tematikáját. 2010-ben azonban a Szövetség úgy döntött, hogy a HANOSZ-al karöltve, a Hangfoglalás kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezi meg a SCENI-TECH-et.

Szándékunk szerint a jövőben minden évben megrendezésre kerül a kiállítás, melyet – kísérő programként – szakmai előadásokkal, új termékek bemutatásával színesítünk.

A kiállítás tematikája az alábbi területeket öleli fel:

• színpadgépészet, mobil színpadrendszerek, színpadpadlók

• színpadi tartórendszerek (truss), állványok, kiegészítők

• színpadi hagyományos- és effektvilágítás, vezérléstechnika

• színházi hangosítás, információs rendszerek

• videó- és lézertechnika, kivetítők, LED falak, videó-szerverek

• színpadi textíliák, színházi bútorzat, színházi kellékek

• díszlet- és jelmezkészítés technológiái, anyagai

[2010.09.30.]

« előző oldal  (2. oldal)  
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még