2024. június 23. | vasárnap | Zoltán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hogyan csináljunk jó lemezt, minden feltűnés nélkül?
Színház helyett cirkuszban az Aida
A nap meglepő képe! Szandi és Kalloy Molnár Péter is részt vesz  a különleges akcióban
Fanyar melankólia - Pesti álom Kálloy Molnár Péterrel
Kapcsolódó Kiadványok
Kálloy Molnár Péter: Pesti álom
Kapcsolatok
Kálloy Molnár Péter
Kapcsolódó események
Kálloy Molnár Péter lemezbemutató
[2010. február 21.
vasárnap 19:00]

"Egy rendhagyó figura leszek" - interjú Kálloy Molnár Péterrel

Főként színészként ismerik, ám zenészként is igencsak kimagaslóan teljesít. Több lemeze is megjelent már, s honi zenészóriások muzsikálnak vele. Kisfia is muzikális. A tündérmese folytatódik?

– Mennyire vagy jó viszonyban a kisvasutakkal? (Péterrel az Északi Pályaudvar vasúti és vasútmodell-kiállításon találkoztunk, ahova elkísérte kisfia is - Szerk.)
– Mindig is nagyon szerettem a kisvasutakat, és úgy látszik a kisfiam még inkább. Most van egy rajzfilm, ami a gyerekeknél óriási népszerűségnek örvend. A vasútról és a különböző mozdonyokról szól. Azt mondom, még mindig jobb, ha ilyen rajzfilmeket néznek, mint öldöklőseket.

– Nincsen lelkiismeret furdalásod, hogy esetleg nincs rájuk elegendő időd?
Az embernek mindig lelkifurdalása van emiatt, de a gyerekkel nem lehet annyi időt tölteni, hogy az nekik elég legyen. Már persze ezt pozitív értelemben értem.

– Mi a leggyakoribb közös programotok?
Nem lakunk messze az állatkerttől, sokat megyünk oda, nézzük az állatokat, játszunk a játszóterein. A kisfiam nagyon szeret autókázni is, így ezt is sokat tesszük, de sétálunk, játszóházba járunk. Ezek a legnépszerűbb programok.

– S azt hogy fogadta a gyermek, hogy apukának most jelent meg a lemeze?
– Az első és a második lemezt is végigélte és neki teljesen természetes, hogy Hrutka Robi jön fel hozzánk és gitározunk. A zenész számára Hrutka Robi, aminek én nagyon örülök. Bárkit meglát bármilyen hangszeren játszani a tévében, az a Robi, ő testesíti meg számára a zenészt, akit én nagyon nagyra értékelek. Szerintem egy színvonalas, igényes, csak élő hangszerekkel elkészített album. Másfél évnyi munkánk van benne. Hogy milyen lesz, azt majd eldöntik a hallgatók és a nézők.

– Miért tartottad fontosnak, hogy Pesti álom címmel egy újabb lemezt készíts?
– Az első lemezzel nem voltam teljesen elégedett akár énekben, akár zeneszerzésben a saját részemről. Írom a dalokat, és úgy éreztem, hogy ezek érettebbek, jobbak, mint az első lemez és számomra teljesen természetes volt, hogy csinálunk egy újabb lemezt, noha ez a mai világban teljesen őrültség tulajdonképpen. Különösen, hogy élő hangszerek, élő dob, minden élő, így sokkal költségesebb és több időt vesz igénybe, de ha én készítek valamit, akkor csak ebben a formában.

– Szoktál a gyerekkel énekelni, zenélni?
– Ez rendszeres, hiszen otthon nagyon sokat gyakorolok és akkor Pistike odajön hozzám. Vannak már kedvenc dalai az első és második lemezről is, időként ő is belegitározik. Veszek majd neki egy pici gitárt, mert mindig a húrelpattanástól félek. Kis szintetizátora már van, úgyhogy zenei neveltetésben részesül, mert szerintem a zene mindennek az alfája és omegája. Tény, hogy ő ebben nő fel, és jó zenékben. Most nem a sajátokra gondolok, hanem Hrutka Robira, vadnyugati zenéket is hall, amik nagyon jó, örökérvényű darabok. Legtöbbet Sting, Peter Gabriel szól nálunk, úgyhogy szerintem jókat hall a gyerek.

– Szeretnéd, hogy zenész, vagy színész legyen a kisfiad, vagy ez ebben a korban még nem merül fel?
– Nagyon jó beszélőkéje van. Nekem teljesen mindegy, hogy ő mi lesz. Sok zenész azt mondja, hogy csak zenész, vagy színész ne legyen, mert az milyen nehéz pálya. Ez olyan dolog, hogyha minket abban az időben megpróbáltak volna lebeszélni, még inkább azok akartunk volna lenni. Szerintem az a lényeg, hogy találja meg a helyét az életben. Én arra fogom bátorítani, amiben úgy érzem, kiemelkedő képességei vannak. Most még nem derül ki. Nagyon jó szókincse van, nagyon szépen beszél, úgy tűnik nagyon intelligens kisfiú. Sport területén is lehet kiemelkedő, sok energiája és jó izomzata van, akár zongoraművész vagy tudós is lehet. Mindegy, csak azt, amit csinál komolyan csinálja és magas szinten.

– Hogy került bele a zene az életedbe? Színészként dolgoztál előbb, vagy a zenészként?
– Kevesebben tudják, de én zenetanulással kezdtem, 6 éves koromtól gitároztam, zongoráztam, akkor még sehol nem volt a színház. A zene iránti szerelem vonzotta be a többit. Klasszikus zenét tanultam, de egy idő után az ember elkezd saját dallamokat írogatni, amihez kell szöveg. Akkor elkezdődött a versírogatás, dalszövegírás, ezeket elő kell adni, így jött az életembe a színház. Tulajdonképpen a zene vonzott be mindent és ez hamarabb volt, mint minden más.

– Kevesebben tudják azt, hogy te zenész vagy, annak ellenére, hogy egyre nagyobb teret kap ez is. Téged mindenki inkább színészként ismer. Nem kapsz negatív kritikákat ezzel kapcsolatban?
– Az első lemezem nem jutott el sok emberhez, hogy tudják, ezeket a zenéket én írtam és nem valakinek a számait elénekelem. A garancia és biztosíték arra, hogy nem megy el semmilyen gagyiság, vagy lazaság irányába, az Hrutka Robi személye, aki a hangszerelését csinálta a lemezeimnek. Nagyon hálás vagyok ezért, mert én egy nagyon komoly szerzőnek, zenei embernek tartom őt. Hogy hogyan fogadják, az itt nálunk Magyarországon egyoldalúan működik, mert itt azt mondják, hogy „na, ez zenész”, „na ő színész”, tehát egy kicsit szkepticizmussal illetik, ha valaki mással is próbálkozik.

- Szerintem az első és a második lemezem sem színészlemez, hanem pop rock album és szeretném, ha a többiek is eszerint mérettetnének meg. Akik eljönnek koncertre, és akik hallják az albumot – úgy gondolom és látom – hogy azoknak nagyon tetszik. Persze annyiban van köze a színházhoz, hogy nyilvánvalóan a színházi tapasztalatomat, az interaktivitást, a humort én a koncerteken sem kerülöm, sőt inkább szorgalmazom. Úgyhogy ilyen szempontból valóban nem egy szokványos koncertet láthatnak, hallhatnak az emberek. Az új lemez, ami nekem nagy szívszerelmem most, a Pesti Álom.  Ezzel kapcsolatban lesz február 21-én egy hatalmas koncert a Millenárisban. Szeretnék egy olyan tartalmas estét, amihez hasonló kevés volt Magyarországon, ha volt egyáltalán ilyen típusú. A szakmai visszhangja az első korongnak nagyon jó volt. Sajnos a reklámja – ami a mai világban nagyon fontos volt – az nem volt túl jó, így nem jutott el elég emberhez.

– Akkor most valamit máshogy kellene csinálni, nem? Miben lesz másabb ennek a lemeznek a promóciója?
– Alapvetően az egyik legnagyobb, legnevesebb kiadónál az EMI-nél jelenik meg. Nagyon szeretik az anyagot, ami azért is fontos, mert így jó szívvel tudják ajánlani. Ott egy egészen különleges reklámkampányt építenek fel köré, szerintem összehasonlíthatatlanul más lesz az ismertté tétele a lemeznek. Szerintem a zenék is jobbak, egységesebb az album. Ez egy pop rock album, történeteket tartalmaz és a legkiválóbb magyar zenészek közül játszanak rajta. Hrutka Robi a zenei rendező, hangszerelő, a szólógitárokat is ő jegyzi a lemezen, Borlai Gergő dobol, Fekete Kovács Kornél trombita, Orosz Zoltán harmonika, sorolhatnám még. Egészen különleges elektromos-cselló hangzásokat is kipróbáltunk a lemezen, ami külön élményt nyújt. Én azért újból és újból meghallgatok egy-egy dalt, hogy a dobolást élvezzem, amit Borlai csinál, mert olyan finomságokat, hangzásokat, ami szerintem minden zene, minden rock kedvelő számára csemege. Hrutka Robi gitárszólóját pedig szerintem semmivel nem lehet összetéveszteni.

 Van menedzsered, stylistod, aki énekes sztárt farag belőled?
Nincs.  Egy rendhagyó figura leszek mindenképpen ha berobbanok a zenei világba, mert azt nem lehet elvenni tőlem, hogy színészként léptem be ebbe a világba. Vagyok annyira határozott, van annyi ötletem, hogy mindig újat mutassak, és egységbe fogjam a dolgokat, a jó tanácsokat viszont természetesen elfogadom. Fontos számomra Hrutka Robi, és az EMI részéről Király Tamás véleménye. Mégis úgy gondolom, hogy a színpadi megjelenítés tervezésének egy kézben kell összpontosulnia. A rendezői tapasztalatimat hasznosítva fogom ezt megoldani, ötletben pedig sosem szenvedtem hiányt. Azt gondolom, szépen össze fog ez állni.

- Bizsopress -

[2010.02.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még