2024. június 17. | hétfő | Laura, Alida, nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kis tánchatározó – eligazodás a táncok között
Lady salsa, a csábító varázslat Magyarországon
Képgalériák
Izgalmas képek az előadásról
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Lady Salsa
[2006. május 2.
kedd 19:00]

Forró kubai hangulat Lady Salsával Budapesten

A második felvonás, kicsit személyesebb volt: itt Lady Salsa elmesélte élettörténetét: hogyan szerzett állást, mikor kezdett el énekelni, kikkel találkozott (pl. Fidel Castróval is!). A jeleneteket természetesen tánccal szemléltették, és a fiatal Lady Salsát a leggyönyörűbb lány alakította. Személyes élete során végig követhettük a forradalmat. Kedvenc részem az volt azonban, amikor a prostitúció, és maffia bejöveteléről volt szó: olyan táncot lejtettek olyan ruhában, hogy az felejthetetlen.

A harminc centiméteres szivar

Arra számítottam, hogy nagy figyelmet fordítanak a híres kubai szivarra, és így is lett. Tulajdonképpen mindig volt valaki, aki szívta ezt a misztikus, számunkra távolinak tűnő kubai jelképet, de volt mégis egy meghökkentő pillanat: az egyik temperamentumos fiatalember előkapott egy kis szivart, és megkérdezte, hogy az szivar-e, majd elővett egy kb. 30 centimméterest, és mondta, hogy na ez már bizony valóban az.

A művészek olyan közvetlenek voltak, hogy bevonták a közönséget is a produkcióba. Felhívták az embereket táncolni a színpadra, és akár még a táncoslányokkal is lehetett, amit azért kipróbáltam volna. Ebből következőleg azt kell mondanom, hogy két óra alatt, az emberek ennek a csodálatos életfelfogásnak köszönhetően, teljesen levetkőzték gátlásaikat, és sikerült elszakadniuk a hétköznapi szürkeségtől. Azt hiszem ez egy óriási dolog.

A fiatalság és a nőiesség titka

Az utolsó táncba szinte mindenki ropta. Fel kellett állni, és utánozni a színpadon látottakat, s mindez újabban csak fokozta a szabadságvágyamat, és felszabadultságomat.

A csalódottság csak utána jött, miután kijöttem az Erkel színházból, hiszen észre kellett vennem, hogy ez mégiscsak Európa, ahol abszolút nincs ez a pezsgés, nem ilyen közvetlenek az emberek ellentétben Kubával, és környékével, ahol a nyomor ellenére is vidámak a lakók… Mindenképpen az a helyzet, hogy aki nem tudott elmenni erre a fantasztikus előadásra, semmivel nem tudom vigasztalni, ez egy kihagyhatatlan élmény volt mindenki számára.

És hölgyolvasóknak még egy mondandó: Mi a fiatalság, és nőiesség titka? Lady Salsa elárulta még a legelején. Rengeteg barátja, partnere volt élete során, s míg ő öregedett barátainak életkora nem változott… Nekünk, férfiaknak pedig annyit: irány Kuba és ilyen nőkkel kapcsolatot teremteni (mármint a fiatalokkal)!

Magó Ádám

[2006.05.07.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még