2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Iron Maidnem
Iron Maidnem koncert klip
Kapcsolódó cikkek
Iron Maidnem majdnem Iron Maiden
Guns N’Roses nyomában a Hoolywood Rose
Kapcsolódó Kiadványok
Iron Maiden: A Matter Of Life And Death
Iron Maiden: A Matter Of Life And Death - Bonus DVD
Kapcsolatok
Iron Maidnem
Iron Maiden
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Tribute Fesztivál
[2007. október 31.
szerda 13:00]

Külföldön is egyre sikeresebb az Iron Maidnem

Október 31-én a Petőfi Csarnok ad otthont annak a hatalmas Tribute Fesztiválnak, amelynek keretében 3 színpadon 24 magyar zenekar fog fellépni kora délutántól másnap hajnalig. Az egyik fő műsoridőben fellépő zenekar az Iron Maidnem, akik tavaly voltak 10 évesek és – ahogy a nevükből következtetni lehet Iron Maiden dalokat játszanak - egyre népszerűbbek itthon és külföldön egyaránt. Ez a növekvő népszerűség onnan is látszik, hogy dugig megtelnek a helyek, ahol játszanak és egyszerűen nem férnek be az emberek. Valami elkezdődött a zenekar körül, ezért kérdeztem Bevíz Misit a gitárost, hogy szerinte vajon mi lehet növekvő népszerűségük oka.

Honlapotok vendégkönyve tele van a koncertlátogatók által beírt pozitív bejegyzésekkel. Nemrég érkeztetek haza Horvátországból és Szerbiából. Eddig is játszottatok külföldön – főleg Németországban – most hogyhogy dél felé nyitottatok?
A bejegyzések, visszajelzések a koncertekről nagyon jól esnek nekünk. Évek óta rendszeresen játszunk Németországban, illetve a környező országokban így Szerbiában is kisebb helyeken, de most megkeresett minket egy szerb szervező és az ő segítségével Belgrádba és Újvidékre sőt Horvátországba is eljutottunk és nagyon pozitív tapasztalatokkal tértünk haza. Horvátországban Rijekában és Zágrábban is játszottunk telt ház előtt. Volt olyan, ahol nem fértek be, mert egyszerűen megtelt a hely. Készítettünk egy koncert klipet ezekről a bulijainkról. Érdemes megnézni. Nemcsak a leírhatatlan hangulat, hanem a zsúfolásig megtelt koncerttermek is jól látszanak a felvételeken.

Egyébként megfigyelhető, hogy növekszik a tribute zenekarok száma. Mit gondolsz, miért?
Több oka lehet. A nagy zenekarok nem tudnak mindenhová eljutni. Vagy ha el is jutnak, vannak olyan országok, országrészek, ahol az emberek nem engedhetik meg maguknak a drága koncertbelépőket, de egy hazai tribute zenekart még esetleg meg tudnak fizetni. Egyébként a Maiden tagok is azt mondják, hogy ők nem tudnak mindenhová eljutni és a tribute zenekarjaik hihetetlen jó reklámot csinálnak. Ezért támogatják határozottan, hogy játsszák a dalaikat, mert ezzel is a Maiden-t népszerűsítik valamilyen szinten. Beszéltem már olyan Maiden rajongókkal is, akik mondták, hogy ismerték az új Iron Maiden lemezeket, de a régieket pl. a Number of the Beast-et nem, de a koncertjeinken hallották, hogy milyen jók a korai számok is, így beszerezték még ezeket is.

Nagyon sokat játszotok külföldön. Ennek mi az oka? Ott nagyobb rátok az igény, mint idehaza?
Ezt így nem mondanám. Itthon is nagyon szeretnek bennünket. Szívesen játszunk mi bárhol, ha hívnak bennünket.

Mi a véleményed arról, hogy sokan azt mondják, hogy jó a tribute zenekaroknak, mert „mások tollával ékeskednek” és ezért könnyű a dolguk?
Ez részben igaz, hogy más tollával ékeskedünk, de szeretjük az Iron Maiden-t és ez egyfajta tisztelgés előttük. De sokan ékeskednek más tollával, nem akarok neveket mondani, csak nem vallják be. Van olyan dalszerző is, aki azt mondja, hogy nem egy az egyben szedi le a dalt, akkor az nem lenyúlás, akkor az már saját szám. Mi meg tribute zenekar vagyunk, tényleg hangról-hangra leszedünk mindent, a szólókat, becsülettel megtanuljuk. Az hogy könnyű lenne, nem igaz, mert iszonyú energiát kell abba belefektetni, főleg a hangszerelésbe, hogy az úgy szólaljon meg, ahogy azt az anyabanda játssza.

Térjünk rá az október 31-i fesztiválra. Mikor fogtok színpadra lépni és milyen műsorral?
Nagyon örültünk, mikor Vörös Gábor szervező megkeresett bennünket azzal, hogy a Petőfi Csarnokban játszhatunk a Tribute Fesztivál keretében. 20:30-tól leszünk a nagy színpadon és érdekességeket is szeretnénk megmutatni, nemcsak a standard slágereket.
Minden díszletünk ki lesz pakolva, tehát a komplett színpadképbe még Eddie is fel fog jönni. Sok olyan zenekar lesz egyébként, akik engem is érdekelnek, pl. a Crew From Hell, a Vertigo, a Brawtal, de nem akarok mindenkit felsorolni. Illetve játszanak haverok is, mint az AB/CD vagy a Kiss Forever Band, akik szintén érdekelnek.

Úgy tudom, hogy egyik kedvenc gitárosod, példaképed Zakk Wilde és nagyon szereted a Black Label Societyt. A fesztiválon lesz egy BLS tribute zenekar a Brawtal. Ismered/hallottad-e már őket játszani?
Nem hallottam még őket és kíváncsi vagyok nagyon rájuk, hogy ki tudja ezt Magyarországon eljátszani.

Mi pedig kíváncsian várjuk a fesztiválon a zenekar fellépését – mert ott leszünk - és további sok sikert kívánunk!

-Hajós Maja-

[2007.10.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még