2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Balássy Betty szólóban is bizonyított
Nem csak bulvár téma Varga Feri és Balássy Betty kapcsolata
Varga Feriék koncertjén kevesen tapsoltak
Tökéletes harmónia Varga Feri és Balássy Betty között
Meglepetésekkel érkeznek a sztárok a Fiestára
Képgalériák
Varga - Balássy: Randevú - a klipforgatás képei
Kapcsolódó Kiadványok
Varga Feri & Balássy Betty: Ébredni valakiért
Kapcsolatok
Varga Feri & Balássy Betty

Varga Feri bá nyelvi akadályba ütközött Balássy Bettynél

Varga Feri és Balássy Betty legújabb klipjét forgatta le a Vasúttörténeti parkban.

Adott egy öregember, aki emlékezik… Az unokái kihozzák a Vasúttörténeti parkba (a kocsit, ahol a randevú történt, közben felújították). Az öreg kijön és ahogy körbejárja a kocsi helyiségeit, visszajönnek azok a képek, amiket ő annak idején a 10-es, 20-as években megélt. Ez egy kirándulás, ami egész életére kihatott. Hiába történt 50 évvel ezelőtt, és csak egyetlen találkozás volt, az neki mindig meghatározó volt. Onnan indult az ő élete. Ettől olyat kapott, amit nem tudott magából kitörölni.

- A dal maga egy feldolgozás, melyet úgy próbáltunk megcsinálni, hogy az emberek szívéhez szóljon. – kezdte Varga Feri a dal bemutatását – A 20-as évek zseniális, mindketten nagyon szeretjük a korszakot. Én rengeteget tudok a ruházkodásról, a kor szokásairól és próbálok hasonlóan élni. Előreengedem az időseket, a hölgyeket… (Ezért szeretlek – szól közbe Betty). Az újdonságban a legjobban a dallamvilágát szeretem. Két verzó készül, egy lassabb, az eredeti, és egy mai, modernebb remix verzió. És minkettőre megcsináljuk a klipet is. Ma itthon, de külföldön is, ahhoz, hogy többféle réteghez is el tudjon jutni, többféleképpen el kell játszani a dalodat. Élőben legtöbbször az eredeti verziót játszuk.

A húszas éveket célozták meg

A klip egyébként kortalan, még az autó, amivel kijönnek, az sem igazán meghatározható, csak annyira, hogy “napjainkban”.

- Gyakorlatilag a húszas éveket céloztuk meg, azt a miliőt, azokat a kis élethelyzeteket mutatjuk be, amik között ő találkozott ezzel a nővel. Egy vasúti kocsi, ahol van minden: őrült tangóharmonikástól kezdve öreg, zugivó ex-színésznőn – kinek férje a háborúban meghalt és már csak a személyes emlékeit hordozza magával – keresztül ima - és rendmániás apácáig. Szóval tele van élethelyzetekkel. Köztük pedig Feriék, akik csak ülnek egymással szemben. Betty francia nőt alakít. A nyelvi akadályt próbálják egymás közt feloldani. - mondta el Geri, a klip rendezője.

Ferinek újfajta mozgás kell, hiszen öregembert játszik. Új tartást kell begyakorolonia, játszania kell, színészi munkát követel tőle a forgatás.

- Az elején nehéz volt beleélni magam az öregember szerepébe. Nem vagyok színész. Azt mondták az elején, hogy úgy kell játszanom, mint egy öregembernek, úgyhogy sokat gyakoroltam otthon, tükör előtt a mozgásokat, sőt még örökbe fogadtunk egy öregek otthonát is. - jegyezte meg viccesen az énekes.

Nem lesznek trükkök

A klipet jórészt természetes fényben forgatták. Bár Geri nagy híve az elektronikus trükköknek, most ezek hiányozni fognak.

- Bár szeretem az elektronikus trükköket, de az nem önmagáért való, hanem csak a lehetőségeket tágítja ki, hogy nem kelljen kompromisszumokat kötnöm. Most az egész úgy állt össze, hogy nincs rá szükség. Persze itt is lesz, mert elkerülhetetlen, de igyekszem - amit lehet - a felvett anyagból megcsinálni.

Feri maszkján két sminkes hölgy dolgozott, mindkettőjüknek maszkos végzettsége is volt. Mivel a forgatás napfényben zajlott, ahol nem igazán lehet csalni a világítással, minden látszik, minden kis hiba, ezért Geri maximális teljesíményt követelt a hölgyektől is. … és háromszor csináltatta újra Feri bá’ arcát. “A legjobbnak kell lennie a maszknak, ha csak ki van rajzolva az arcára, hogy öreg, az nem jó”. - tette hozzá Geri.

A klip hamarosan látható a zenecsatornákon.

SirOesh

[2007.10.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még