2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Magyarországon forgatják a Diótörőt
Kiizzadták a musical ősbemutatójára a pénzt
Kapcsolatok
Valla Attila
Xantus Barbara
Szomor György
Nagy Sándor
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Diótörő és Egérkirály musical
[2007. december 26.
szerda 18:00]
Diótörő és Egérkirály musical - ELMARAD!
[2007. december 29.
szombat 18:00]
Diótörő és Egérkirály musical ELMARAD
[2008. január 5.
szombat 18:00]

Karácsonyi ajándék lesz a Diótörő és Egérkirály musical

A Diótörő és Egérkirály című musicalt idén karácsonykor ismét láthatja a közönség, és nagyszerű szereposztás fog arról gondoskodni, hogy nem csak a mű zsenialitása miatt legyen maradandó élmény. Ám mielőtt rátérnénk a szereplőkre, elevenítsük fel egy kicsit, hogy miről is van szó.

Már akkor is kissé mintha varázsos hangulatban lennénk, amikor még csak az adventi kalendárium első kis ablakát nyitjuk ki, szívünket már akkor is valamiféle gyermeki érzület tölti be. S ahogy egyre haladunk előre az időben, egyre több gyertyát gyújtunk meg a koszorún, úgy leszünk egyre nyitottabbak a szeretetre és a gyermeki dolgokra. Ha ezt a hangulatot megtaláljuk, akkor már csak egy lépés, hogy készek legyünk a musical érzésvilágát befogadni.

Karácsony éjjelén ugyanis sok furcsaság történhet, így az sem meglepő, hogy a játékok megelevenednek, és a fából készült Diótörő vezérletével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és egérserege ellen, akik elvesztették az emberek szeretetét.

Ő sincs fából

Diótörő azonban nem volt mindig fából, hiszen ő csak az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott diótörő fabábbá, így aztán Diótörő már fából faragott konyhai segédeszközként került Marika kezébe. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét emberré változtatja őt.  Mert a szeretet a legfontosabb dolog a világon! Minden eszközzel meg kell küzdenünk érte! Valóban minden eszközzel? A kövér egérkirály és gonosz anyja szerint: igen! Pirella – a vad denevérlány – szerint: igen! Marika viszont egyszerűen csak szerelmes lesz Diótörőbe. Átváltoztatja és visszaváltoztatja, megmenti és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány. Egy kislány, aki álmodik. Valóságot álmodik a szeretetről. Ez a musical mindenkinek szól, aki szereti a zenét, a szép történeteket, a csodákat és legfőképpen: szeret szeretni!

Egy zseni tollából született

A történet Ernst Theodor Amadeus Hoffmann német író és mesélő tollából született. Ám mielőtt írásra adta volna a fejét, foglalkozott zenével és festészettel is. Emellett meg kell említeni, hogy jogi tanulmányokat is folytatott. Dolgozott hivatalnokként, karmesterként és volt zeneigazgató is. A zenélést váltotta fel életében az írás, ám nem tudta végleg feladni a muzsikusi énjét, ugyanis majdnem minden írásában megtalálható a zenélés. Fantasztikus novellákat kezdett írni.

Történetei a fantázia világba vezetnek el bennünket. Több híres művészt, zeneszerzőt megihletett munkássága, ilyen volt például Offenbach: Hoffmann meséi, Csajkovszkij: Diótörő, Delibes: Coppélia, vagy legutóbb, Szomor György: Diótörő és Egérkirály. Történeteiben legtöbbször keveredik a valóság és a képzelet. Hősei átlátnak egy másik világba, s ez vagy megijeszti, vagy éppen örömmel és rendkívüli képességekkel tölti el őket. Hoffmannt nevezhetnénk az első fantasztikus írónak.

Xantus Barbara is színpadra lép


Szomor György, Szurdi Miklós és Valla Attila Diótörő és Egérkirály című musicaljét a Vörösmarty Színház és a West End Színház közösen mutatja be idén karácsonykor. A nagyközönség ismét láthatja a kedves történetet, remek zenékkel, látványos díszletekkel jelmezekkel, rengeteg szereplővel, akik közül olyan kiváló színészek is a világot jelentő deszkákra fognak lépni, mint Brunner Márta, Xantus Barbara, Zsurzs Kati, Dzsupin Ibolya, Nagy Sándor, Szabó Győző, Keller János, de tényleg csak néhány nevet kiragadva a sok közül.

Egy biztos: mindenki aki jegyet vált az előadások valamelyikére, varázslatos élményben lesz része. Több előadás és helyszín lesz ugyanis: december 22-én Szombathelyen kezdenek, majd 26-án Budapesten, 29-én Győrben, majd január 05-én Debrecenben mutatják be a darabot.

– Havassy –

[2007.11.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még