2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
„Rockandrollpopsanzon” Győrben
Kapcsolatok
Headphone
Bilokánsok
S.O.S.
Hardgroove Trio
The Corridors
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Alter Party Extra
[2007. november 10.
szombat 19:00]

Tehetségbemutató a Rába partján

Győr zenei életének egyik fontos helyszíne a PÁGISZ és ÁMK, hiszen a Győri Alter Party rendezvénysorozat keretében itt lép fel évek óta a hazai alternatív zenei élet színe-java. A megyeszékhelyen ritkaságnak számító koncerteket is itt hallgathatnak meg az igényes rockzene rajongói. Most egy Extra „kiadással” jelentkeznek a szervezők, ahol fellép az S.O.S, a Corridors, a Bilokánsok, a Hardgroove Trio, a Headphones és a Flachback is.

Az intézmény a tehetségkutatásban is immár egy évtizedes hagyományra tekint vissza. Általános tendencia, hogy az úgynevezett „könnyűzenében” ismét egyre nagyobb igény mutatkozik a hangszereken, élőben előadott zenére mind az előadók, mind a közönség részéről. Az elmúlt néhány évben Győrben is gombamódra alakulnak kiválóan zenélő együttesek a legfiatalabb generáció tagjaiból, felfrissítve városunk zenei vérkeringését. Ezekből mutat be egy csokorravalót a Győri Alter Party Extra Tehetségbemutató fesztivál november 10-én szombaton este héttől egészen éjjel 1-ig.

Előttük a jövő

A fesztivált nyitó Flashback tavaly nyáron alakult, azóta Győrön kívül is számos helyen megfordultak a környéken (Celldömölk, Körmend, Szombathely, Budapest), idén pedig bekerültek a vas megyei Átjáró tehetségkutató verseny döntőjébe. Elsősorban gyors punkrock zenét játszanak, de más stíluselemek is felfedezhetőek a zenéjükben.

Őket követi a Hardgroove Trio, akik fiatal koruk ellenére meglepő hitelességgel tolmácsolják Eric Clapton, Lenny Kravitz és egyéb blues-rock klasszikusok dalait.

Ezután a The Corridors lép a színpad deszkáira, amelyet az egykori Code 101 nevű csapat két tagja alapított. Klubkoncertjeiken kívül már többször sikeresen mutatkoztak be, így például a 30Y, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, és a Belmondo előzenekaraként. Első demolemezüket „Zúg” címmel jelentették meg, amely a honlapjukon található meg. A fiúk Jelenleg egy új kislemez anyagán dolgoznak, melyet idén télen, Lentről címmel szándékoznak megjelentetni, szintén az interneten.

Ígéretes fiatal bandák

Az S.O.S. zenekar közel két éve alakult győri diákokból. Nevüket eredetileg Miles Davis Sketches of Spain című lemezétől kölcsönözték. Korábban különféle stílusú feldolgozásokat játszottak (Doors-t, Hendrix-et éppúgy mint Radiohead-et, Arctic Monkeys-t vagy Hiperkarmát), majd elkezdtek saját számokat írni, amelynek eredménye, első demofelvételük. Zenéjüket a hagyományos rockzenétől szokatlan hangszerelés, az elektronikus és más zenei stílusok behatásai teszik érdekessé. A kísérletező, újító törekvéseket ügyesen ötvözik táncolható, lüktető ritmusokkal, így koncertjeik mára a győri fiatalok kedvenc bulijaivá váltak.

A Bilokánsok zenekar neve egy buddhizmushoz fűződő fogalomból, a bilokációból ered. Ez olyan kettősséget jelent, melynek során a test és a lélek különválik és egy időben két különböző helyen jelenik meg. Számos tagcserét követően a jelenlegi felállásban 2000 óta működnek, dallamos, progresszív elemekkel tarkított rock alapú, mégis táncolható gitárzenéjüket karakteresen egészítik ki a fuvola szólamai.

A buli zárásként a győri középiskolásokból álló Headphone zenekar játszik, akik saját számaikon kívül feldolgozásokat is (pl. Coldplay, Red Hot Chili Peppers stb.) előadnak.

Jegyeket az ismert helyszíneken lehet vásárolni. Az Alter Party Extra minden alternatív zenét kedvelőnek igazi csemege lehet, ha kilátogatnak a PÁGISZ és ÁMK-ba. A zenekaroknak meg talán igazi kiugrási lehetőséget kínál. Egy biztos: remek buli elé néznek a Rába-partján!

– Gerencsér/Havassy –

[2007.11.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még