2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Helyes volt zenés darabot írni a forradalomról" - interjú az Amerikába készülő Mihály Tamással
56 csepp vér áttörő sikere Los Angelesben
Kapcsolatok
Palcsó Tamás
Mihály Tamás (Misi)

Szenzáció készül? Oscar és Golden Globe díjra is jelölhetik az 56 csepp vért

Átadták az 56 csepp vér című film alkotóinak a hetedik Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon elnyert Michael Curtiz (közönség) díjat. Az elismerést Bunyik Béla nyújtotta át a Vajdahunyadvárban tartott szerda délelőtti sajtótájékoztatón, ahol Bokor Attila, Mihály Tamás és dr. Nagy Endre az amerikai ősbemutatón szerzett élményeikről is beszámoltak, illetve az is kiderült, hogy akár Oscar díjra is jelölhetik a kiváló alkotást.

Október 11-én az 56 csepp vér című musicalfilm vetítésével nyitották meg a hetedik Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált. A Beverly Hills-i Laemmle Music Hall Theatre teltházas közönsége a külföldi filmek iránt érdeklődő amerikaiakból, helyi magyarokból és jó néhány hollywoodi szakemberből tevődött össze - az ősbemutatón jelen volt többek közt Zsigmond Vilmos Oscar díjas operatőr, Mike Werb, a Mask és az Álarc című filmek írója és producere, Scott Vandiver az Alpine Pictures produkciós igazgatója, valamint Bokor Balázs, magyar főkonzul és a horvátországi főkonzul is. Bunyik Béla, az esemény rendezője szerint, ilyen még nem fordult elő a fesztivál történetében, ami az 56 csepp vér esetén – a vetítés után ugyanis a közönség egyszerűen nem akart hazamenni.

A filmet a rendezvény keretén belül angol verzióban is bemutatták, így több száz érdeklődő ismerkedhetett meg a hazánkban is elsöprő sikernek örvendő alkotással. A fesztiválon levetített 21 magyar film közül a résztvevők szinte egyhangúan az 56 csepp vér-t találták a legjobbnak. Az 1-től 5-ig terjedő skálán két 4-es szavazaton kívül minden néző 5 ponttal jutalmazta a nagyszerű alkotást. Az így elnyert Michael Curtiz (közönség) díjat ma délelőtt nyújtotta át Bunyik Béla a film alkotóinak, akik közül a Vajdahunyadvárban tartott sajtótájékoztatón Bokor Attila (rendező), Mihály Tamás (zeneszerző), dr. Nagy Endre (producer), valamint Pintér Tamás (ötletgazda, akciórendező) és Palcsó Tamás (főszereplő) voltak jelen.

Nagyon veszélyes

Bunyik Béla arról is beszámolt, hogy a filmfesztiválon kívül a Golden Globe díj zsűritagjai részére is levetítették az 56 csepp vért. A nemzetközi szakembergárda tetszéssel fogadta a kiváló alkotást, így van esély rá, hogy decemberben Golden Globe díjra jelölik. Ami biztos, hogy a film rendkívül látványos zárójelenetét, mely a kivitelezés szempontjából nagyon veszélyes is egyben, Kaszkadőr Oscar díjra nevezik.

Az 56 csepp vér Los Angelesben aratott áttörő sikerén felbuzdulva az alkotók úgy döntöttek, Oscar díjra is benevezik a filmet. Mivel október 26. és november 1. között az 56 csepp vér angol szinkronizált változatát folyamatosan vetítették a Sunset Five filmszínházban, így az Oscar díjkiosztón (a Golden Globe-bal ellentétben) már nem külföldi film kategóriában, hanem egyéb alkotópozíciókban (zene, rendezés, jelmez stb) szállhat versenybe.

(Mihály Tamással, Palcsó Tamással, valamint dr. Nagy Endrével történt beszélgetés alapján hamarosan részletesebben is beszámolunk az 56 csepp vér külföldi sikeréről.)

- Pogonyi Nóra-

[2007.11.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még