2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Énekes nélkül maradt a Roxx69, a Black Out és a Sex Action
Black Out: Véget vetünk a találgatásoknak
Kapcsolatok
Black Out (Black-Out)
Legnépszerűbb csengőhangok

Black-Out: Minden 1992-ben indult

Ki gondolta volna, hogy már 15 éve van jelen a hazai színpadokon dallamos, pörgős, bulizós rockzenéjével e csapat? A Black-Out valószínűleg annak is köszönhette sikerét, hogy valami újat képviselt - és képvisel ma is - a hazai rockzenei palettán.

Egész korán, már 1992-ben nevet szerzett magának a zenekar. Az igazi áttörést az 1994-es Fekete-Kék című albumuk hozta meg számukra. Kialakítottak egy tipikus Black-Out hangzást és hangulati világot, amelyben Csányi Szabolcsnak, a fő dalszerző/gitárosnak éppúgy nagy szerepe volt, mint Kowalskynak, a volt frontembernek, akinek jellegzetes, művészi szövegvilága mondhatjuk, hogy a zenekar védjegyévé vált.

November 24-én tartja a megújult zenekar a Wigwam Rock Klubban nem mindennapi jubileumi, a zenekar teljes munkásságát átfogó koncertjét, mely különleges csemegének és nagy dobásnak ígérkezik.

Trióban játszottak tovább

A Black-Out életében eseményekben gazdag esztendő volt az idei. Év elején elnyerték a MAHASZ Fonongram Zenei díját Radioaktív című lemezükkel „Az év hazai modern rock albuma” kategóriában. Aztán Kowalsky, a zenekar frontembere bejelentette, kilép a csapatból, hogy szóló projektjére és írói munkásságára koncentrálhasson. A többiek addig sem álltak le, míg keresték az új frontembert. Egyik koncertjüket sem mondták le, hanem trióban játszottak tovább.

Ez a felállás pedig különleges csemege volt a rajongóknak. Aztán a számos jelentkező közül megtalálták Csordás Robit, (aki a Soundshine zenekarból érkezett) és júniusban már az új énekessel mutatkoztak be. Szerencsére a rajongók befogadták a frontembert, koncerteken maradt a régi Black-Out feeling, így a nyári fesztiválokon már teljes műsorral és újult erővel léptek fel. A zenekar felállása a következő: Csordás Róbert – ének, Csányi Szabolcs – gitár, Csányi Zoltán – dob, Fehérvári Attila – basszusgitár.

Megújult a csapat

Mostanában a megújult csapat már az új dalokon dolgozik. Ha végignézzük az elmúlt 15 év termését, mindegyik lemezük különleges és egyedi, különbözik a többitől, mégis felismerhetően Black-Out-os, nyilván a következő albumuk is jellegzetes és izgalmas lesz. Az új anyag készítése közben pedig a jubileumi koncertjükre is készülnek.

November 24-én lesz a nagy ünneplés, amelyre szeretettel várják az indiánsátorba a régi és új rajongóikat. Érdekessége lesz a bulinak, hogy az összes ex-zenekartagot meghívták 1-2 szám erejéig játszani. Így a színpadon köszönthetjük majd két régi basszusgitárosukat, Andrics Lacit és Temesi Bercit is. Illetve a régi frontemberrel, Kowalsky-val több dal közös eljátszásával emlékeznek meg az elmúlt 15 év munkásságára, a közös élményekre. Az este exkluzív vendége a zenekar régi barátja, a kiváló zenész/szerző Jamie Winchester lesz.

Ezen kívül még két, különleges – de immár hagyománnyá vált – akusztikus karácsonyi koncerttel kedveskednek a rajongóknak: december 19-én - a fővárosiak örömére - a Gödörben, december 22-én pedig a Nyíregyháziaknak kedveznek. Az évet egy előszilveszteri bulival zárják december 30-án Budapesten, a Morrison2-ben.

További sok sikert kívánunk a 15. születésnapját ünneplő zenekarnak!

– Hajós Maja –

[2007.11.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még