2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiderült a titok! Egymásra talált Zséda és Létray Ákos
Hogyan született a megasláger? - Szekeres Adrien elárulja
Hogyan született a Tükör című sláger? A Unique elárulta!
Rajtad múlik: eláruljuk Hooligans Tibi titkát
Titkok Varga Feriék slágeréről! Nem saját Randevújukról énekelnek?
Baleset történt, a mentő vitte el Létray Ákost
Kapcsolódó Kiadványok
Létray Ákos: Valahol
Kapcsolatok
Létray Ákos
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
Kapcsolódó események
Zséda a Palotában
[2007. december 27.
csütörtök 20:00]

Hogyan született a Valahol című sláger? - Létray Ákos elárulja

Szép sikereket ér el Létray Ákos dalaival, amelyre sokan már első hallásra rámondják, hogy sikerre ítéltettek. Most a Zsédenyi Adriennel közösen előadott Valahol című slágerét mutatjuk be az olvasóknak, amelyből sok minden érdekes dolog kiderülhet.

- A Valahol című dalt a Kifelé című lemezemre írtam mint egy nagyközönségnek szóló dalt. A lemez anyaga nem olyan, mint eddig a többi dalom, mert személyesebb gondolatokat, érzéseket dolgoz fel. Kivéve egy felvételt, a Valaholt, ami bárkinek és bárkiről szólhat. Hihetetlen érzés ez a siker és örülök, hogy az üzenet átment az embereknek. Ez a legfontosabb dolog az egészben. – kezdte Ákos.

- Sok éves közös munka és barátság köt össze Rakonczai Viktorral. Sokszor segítettünk egymásnak. A Zséda albumok készitése során egy igazi csapattá formálódtunk. Nekem mindig nagyon tetszettek a Viktor hangszerelései, mert érezthető rajtuk, hogy biztos lábakon állnak. - ismertette a munka kezdeteit a zenész.

Közös munka gyümölcse

- A Valaholnál miután megírtam a zongorámon tudtam, hogy a hangszerelésre őt fogom felkérni. Nem azért, mert én nem tudtam volna megcsinálni, hanem mert a lemez kellős közepén voltam és úgy éreztem az ő látásmódja is színesítheti az elképzelésemet. Összenéztünk és azonnal tudta milyet szeretnék. Viktorral szemkontaktusbol is megértjük már egymást úgyhogy ez a része simán ment. A dal másik zenei különlegessége még Dandó Zoltán gyönyörű gitárjátéka és Valla Attila szövege.

- Adriennel az évek során együtt eltöltött munka alatt barátokká váltunk. Most voltam a babát megnézni. Gyönyörű. Majd remélem nekem is lesz. Mindig büszke voltam, vagyok a sikereire és ez eddig talán a legnagyobb közös siker. Én az összes dalomat zongorán írom, és ahogy az első sor megszületett megcsillant a szemem és tudtam, hogy történjen akármi is ez egy duett lesz Adriennel. Egyik előző lemezén már vokáloztam vidáman, de tudtam, hogy ez egy nagyobb falat lesz.

Ettől olyan stílusos és szerethető

- Nem tartom magamat a klasszikus értelemben vett profi énekesnek. Ugyan tudtam, hogy Adrienn biztosan igent fog mondani a felkérésre, de azzal is tisztában voltam, hogy ha ezt a nagy közönségnek akarjuk bemutatni, akkor rettentő alapos munkát kell az énekben is végeznem. Ez a Zséda stílus. Lélekből jövő, de szépen megirt mint egy vers. Ettől olyan stilusos és szerethető. Sok ember azt hiszi az igazi dolgok csak úgy jönnek. Ez nem teljesen igaz. Egy dalt megírni és jól elénekelni ugyanis lélek által vezérelt, de tudatos nagy meló. - summázta Ákos a véleményét.

Most már ezt is tudjuk, hogy hogyan is született meg Valahol című sláger. Ákos megosztotta velünk a születés körülményeit. Legközelebb December 27.-én Budapesten a Művészetek Palotájában lesz mindenki számára hallható a nóta, úgyhogy aki szeretne élőben is meggyőződni a munka gyümölcséről, annak ideális alkalom lesz a koncert.

-HAK-

[2007.11.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még