2021. június 19. | szombat | Gyárfás nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hogyan született a megasláger? - Szekeres Adrien elárulja
Hogyan született a Valahol című sláger? - Létray Ákos elárulja
Hogyan született a Tükör című sláger? A Unique elárulta!
Balássy Betty elárulta titkát, Feri megőrjíti
Kapcsolatok
Varga Feri & Balássy Betty
Legnépszerűbb csengőhangok

Titkok Varga Feriék slágeréről! Nem saját Randevújukról énekelnek?

A romantika legszebb árnyalatait hordozza magában Varga Feri és Balássy Betty legújabb, „Randevú” című slágere, mely eredeti hangzásában a Kánaán zenekar "Találj rám!" című lemezén jelent meg. Jöjjön a hoygan született a sláger következő része.

A dal szövege és hangulata egy valódi történetet dolgoz fel egy igazi sodró erejű szerelemből íródott. A romantikus dal francia nyelven előadott refrénje még jobban felerősíti a boldogság hormonokat.

A Randevú remek választás Betty és Feri részéről: a nóta mintha csak róluk szólna. A sztár-páros a felvételt úgy értelmezte újra, hogy a lírai szöveg- és dallamvilágú nótát sajátságos, mai köntösbe bújtatták, így téve még személyesebbé ezt a nagyszerű találkozást, ezt a közös randevút… Kálmán Tamás és a barátnője írta a francia részét a dalnak, amely az LGT fesztiválra készült, s az első helyezést el is hozta. A dal egyébként nem Feriékről, hanem a szerző párkapcsolatáról szól.

Feri és Betty minden dalt, elejétől a végéig otthon kigyakorolnak, ezért túlzott nehézségeket nem okozott nekik ez sem, bár bevallották, hogy a "lehetünk itt, de nálad is jó" rész hangtechnikában nehéz feladatnak számít.

Közös álom, két nyelven

A dal szerzője Budapesten, kedvese pedig Franciaországban élt amikor a dal született, így egy közös randevúról álmodtak, amit a fiú magyarul, a lány pedig franciául írt meg. Tehát a dal nagyon is valós érzelmek és élethelyzetek alapján íródott.

A feléneklés körülbelül egy másfél órát vett igénybe mivel ahogy Feri mesélte, az otthon való gyakorlás mindig meghozza gyümölcsét a stúdióban is. Fontosnak tartják, hogy apróbb javítások legyenek csak a stúdióban a többi szenvedés nem oda tartozik. A duó vallja: Minden nap van valami amit ki kell gyakorolni és éppen ezért a gyakorlásra nagyon sok időt fordítanak…

Megtudtuk tehát mik is dal születésének valós körülményei és a történetbe is bepillantást nyerhettünk. Mit is lehetne még ehhez hozzátenni? Talán csak annyit: randevúra fel, lassan itt a tavasz!

Olvasd el további nagy slágerek születését!

Hogyan született a Tükör című sláger? A Unique elárulta!
Hogyan született a megasláger? - Szekeres Adrien elárulja
Hogyan született a Valahol című sláger? - Létray Ákos elárulja

– Bíró/Havassy –

[2008.01.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még