2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Doors Emlékzenekar
Kapcsolódó cikkek
Doors slágerek - unplugged
40 éves a The Doors - Budapesten is ünnepelnek!
Extázisba estek a lányok a Doors daloktól a Szigeten
Kapcsolódó Kiadványok
The Doors: Perception ( 40th Anniversary Box)
The Doors: The Very Best Of - Dupla CD (CD1)
The Doors: The Very Best Of - Dupla CD (CD2)
The Doors: The Very Best Of - Simpla CD
Kapcsolatok
Doors Emlékzenekar
The Doors
James Douglas Morrison (Jim Morrison)
Morrison's Music Pub 2 (ex-Süss Fel Nap)
Takáts Tamás
Papp Szabolcs
Supernem
Kapcsolódó események
Doors Emlékzenekar 15. éves jubileum
[2007. december 8.
szombat 21:00]

Méltóképpen örzik a Doors emlékét Magyarországon

Már több mint negyven éve annak, hogy felkavarta a kedélyeket a Doors első albuma és folyamatos népszerűségük bizonyítéka, hogy lemezeik azóta is jól fogynak. Hazánkban van egy emlékzenekar - ők immár 15 éve őrzik méltóképpen a legendás banda emlékét - a Doors Emlékzenekar. Ennyi idő egy zenekar, hát még egy emlékzenekar életében is nagy idő, és ezt egy születésnapi koncerttel fogják megünnepelni, melynek apropóján megkerestük Kiss Gergőt, a csapat gitárosát.

- Először kérlek, mutasd be a zenekart!
- A zenekar tagjai: Menszátor Héresz Attila – ének, Fóris Szilárd – billentyűs hangszerek, Szöllős Gergő – dobok, Veisz Gábor – basszusgitár, Kiss Gergő – gitár, szervezés.

- Mostanában nagy divatja van a Tribute zenekaroknak. Ti mióta tisztelegtek a Doors előtt és miért pont az ő zenéjüket játszátok?
- Igen, én is úgy látom, hogy az utóbbi években gombamód elszaporodtak a tribute- és emlékzenekarok. A Doors Emlékzenekar kinőtte magát a tribute zenekarok sokaságából. Tizenöt éve folyamatosan játszunk, nagy fesztiválokon lépünk fel, ennyi ideje vagyunk jelen a magyar zenei életben. Ez az idő biztosíték a hitelességünkre és bizonyítja, hogy nem divatból zenélünk. Minket a Doors zenéjének szeretete hozott össze, talán – ha jól emlékszem – az éppen akkor bemutatott és sikerrel játszott Doors film hatásának köszönhető, hogy azóta is folyamatosan a Gyíkkirály zenéjét visszük és népszerűsítjük tovább.

- Mivel készültök e jubileummal kapcsolatban?
- Természetesen egy meglepetésekkel teli ünnepi koncerttel készülünk december 8-án. Az apropót egyrészt a 15 éves jubileum, másrészt Jim Morrison születésének évfordulója adta. Morrison december 8-án lenne 64 éves és e nevezetes dátum minden évfordulóján összegyűlnek a rajongók – így teszünk mi is immár hagyományként minden évben. Tagadhatatlan, hogy Morrison szövegeivel, verseivel, színpadi jelenlétével és vad életstílusával nagy befolyással volt a rock and roll zene jövőjére.

- Hol lesz ez a jubileumi koncert?
- Egy új és hangulatos hely, a Morrison’s2 Pub ad otthont az ünnepi eseménynek. Fontos, hogy délután 5 és este 9 óra között ingyenes a belépés, illetve még az is lényeges, hogy pontosan este 9 órakor elkezdünk zenélni, mert 11 óráig be kell fejezni a koncertet. Vendégeket is hívtunk az eseményre, akik saját előadásmódjukkal fogják színesíteni az estet.

- Kik lesznek a vendégek? Miért pont őket hívtátok meg, mi a kapcsolódási pontjuk a Doorshoz?
- Vendégeink: Takáts Tamás, Papp Szabi, és terveink szerint egy gitárművész fog velünk játszani egy bizonyos számban… Reméljük koncertnaptárjuk megengedi, hogy mindegyikőjük jelen legyen. Már több alkalommal játszottunk együtt Takáts Tamással, aki a Dirty Bandban is játszik Doors számokat, és úgy tudom, hogy a Supernem frontemberéhez, Papp Szabihoz is közel áll a Doors zenéje. Ők a saját látásmódjukban, stílusukban tesznek hozzá a produkcióhoz, velük is fel fogjuk idézni a legendás dalokat.

- Milyen dalokat fogtok játszani?
- Ez a vendégművészek kívánságától is függ, de természetesen nagyjából már összeállítottuk a listát. Igyekszünk mindenki kedvére tenni, tehát változatosan válogattunk a Doors életműből. Játszunk olyan számokat, amelyeket régen játszott a Doors Emlékzenekar, és lesz olyan is, amit még sohasem adtunk elő. Mivel a Doors zenéje sokféle – vannak blues-os és rock-os dalaik egyaránt – így a különböző zenei ízlésű emberek is megtalálják a nekik tetszőt a repertoárban és talán ez az oka annak, hogy a mi koncertjeinkre egyaránt járnak az egészen fiatalok és az idősebb zeneszeretők is. Várunk mindenkit sok szeretettel december 8-án a Morrison’s2-ben.

-Hajós Maja-

[2007.12.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még