2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ismét nemzetközi versenyt nyert a magyar csapat - helyszíni beszámoló
Kapcsolatok
Fool Moon

Rangos nemzetközi popversenyt nyert a Fool Moon

Két napja érkezett haza Graz-ból, a Ward Swingle nemzetközi acappella versenyről a Fool Moon együttes. Európa legrangosabb seregszemléjén pop kategóriában indult a magyar csapat, ahol az erős mezőnyben elsők lettek, kiérdemelve ezzel az idei év legjobb pop-acappella együttesének járó díjat.

Mint Németh Miklós, a Fool Moon vokálegyüttes vezetője lapunknak elmondta a versenyre a magyar csapat mellett Angliából, Németországból, Hollandiából, Svédországból, Amerikából és Tajvanból is érkeztek énekesek. A jazz, gospel és pop kategóriában rendezett megméretetésen, max. 20 perces műsorral és kizárólag énekhangot szerepeltető számokkal indultak a versenyzők.

– A Fool Moon vokálegyüttessel a pop kategóriában indultunk – kezdi beszámolóját a kiváló énekes. – Nagyon erős volt a 8 csapatos mezőny, kiváló előadásokat, sokszor showműsorokat néztünk végig. Mi négy dalt énekeltünk: Eric Clapton - Change The World, Sting - Fragile, Presser - Vigyél el, és egy saját népdalfeldolgozás - Szerelem, szerelem. A többi közönségszórakoztató előadás között ez inkább odafigyelést igénylő műsornak számított, hiszen az átiratokban igyekszünk elegyíteni a pop-os lüktetést a jazz-es harmóniavilággal.

A zsűri - világhírű szakemberekből állt, akik a versenyt szigorúan szakmai szemmel nézték végig - kedden este, 26-án, a zárókoncert után hirdette ki az eredményt. A Fool Moon az I. helyezést és az ezzel járó arany diplomát kapta meg. A neten on-line közvetítették az eseményt, így itthon sok rajongónk is végignézhette. A győzelemnek természetesen anyagi és presztízs tőkéje is van, számos felkérést kaptunk a jövőre vonatkozóan külföldre és itthonra is; ezzel a díjjal a Fool Moon Európa kiválóságai közé léphetett.

A zsűri értékelésében elhangzott a szép, érett együtthangzás, a kiváló szólóhang és konferálás, a tisztánéneklés, a szép dinamikák és jó tempók megvalósítása, valamint a figyelemreméltó dalátiratok, amelyek mind az együttes győzelmének mérföldkövei. Pénteken a többi kategóriagyőztessel együtt gálakoncertet adtunk a verseny helyszínén.

Jelenleg egy augusztus 6-diki, müncheni koncertre készülünk, majd egy nagyon fontos esemény következik az együttes életében. Szeptember 29-30-án Szegeden megrendezzük a Fool Moon Nemzetközi A Cappella Fesztivált, melyre német és osztrák, valamint magyar együtteseket hívtunk meg. Ilyen műfajban fesztivál még nem volt Magyarországon, így a kezdeményezés úttörő jellegű.

Bíró Zsolt

[2005.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még