2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rangos nemzetközi popversenyt nyert a Fool Moon
Kapcsolatok
Fool Moon
Rácz Gergő
Legnépszerűbb csengőhangok

Ismét nemzetközi versenyt nyert a magyar csapat - helyszíni beszámoló

A tavalyi graz-i győzelmének köszönhetően az idén 5 éves Fool Moon szeptemberben meghívást kapott a 6. Taiwani Nemzetközi A Cappella Versenyre, hogy összemérje erejét az európai és ázsiai Ward Swingle díjas acappella popegyüttesekkel, és a hazatérésükkor az első díjat és két különdíjat hozhattak magukkal.

A nemzetközi versenyt, amely egyben fesztivál is volt, a Kínától keletre fekvő szigetország, Taiwan fővárosában, Taipei-ben rendezték húsz együttes résztvételével. A színvonalas európai és ázsiai mezőny német, osztrák, olasz, koreai, thaiföldi, kínai és taiwani együttesekből állt, amelyek közül az ázsiai kórusok egy helyi versenyben is részt vettek, és nevezhettek a nemzetközi megmérettetésre. A két versenynap alatt a nézők betekintést nyerhettek az „a cappella“, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés különböző műfajaiba, és megcsodálhatták a nemzetenként és kultúránként eltérő acappella-pop értelmezéseket.

A zsűri nemzetközi – többek között japán és angol – szaktekintélyekből állt, amely feladatának tekintette a tiszta éneklés, pontos ritmika, szép együtthangzás és hangszerelések pontozását és értékelését. A résztvevő együttesek különdíjakra is számíthattak a magas színvonalú szólóéneklésért, szájdobolásért és hangszerelésért. A vesreny kitétele volt, hogy minden együttes anyanyelvű dalokat is énekeljen.

A Fool Moon vokálegyüttes négy dallal indult a versenyen: Fragile (Sting), Le Ragazze (Neri Per Caso), Szerelem, szerelem (a tavalyi grazi győztes magyar népdaláthangszerelés) és a Call Me Al (Paul Simon) című szerzeményekkel. A színvonalas előadás meghozta gyümölcsét, az eredményhirdetéskor a Fool Moon-t kiáltották ki győztes együttesnek és egy gyönyörű, kézzel készült szobrot, valamint az ezzel járó pénzjutalmat adták át a fiúknak.

A díjeső ezzel még nem zárult le, ugyanis Czutor Ignác, a zenekar egyik tenorja a legjobb szólistának járó, míg Németh Miklós, a zenekar vezetője, a legjobb hangszerelőnek járó különdíjat és az ezzel járó pénzjutalmat hozhatták el.

Kikapcsolódásra is jutott idő

Az első két nap izgalmai után egy kalandokkal, látni- és ízlelnivalókkal teli 4 napos koncertsorozat vette kezdetét, ahol a Fool Moon Taiwan délebbre fekvő városaiban lépett fel, dedikálta lemezeit, és megtekinthette többek között a világ legmagasabb épületét, a Taipei 101-et, valamint fürödhetett a Dél-Kínai tengerben is. Felszállhattak a helyi metróra és vonatra, végigkóstolták az egészséges taiwani, tengeri és zöldségalapú ételeket, megízlelhették a taiwani sört, valamint a helyi specialitású, 2 napig főzött tojást, és előadást tarthattak egy helyi egyetemi kórusnak az acappella éneklés rejtelmeiről.

Rácz Gergő az együttes szólistaként is jól ismert tagja az utazás folyamán betegséggel küzdött, így a fiúk az egyik koncert szünetében végignézhették, ahogy egy kínai orvos akupunktúrás kezeléssel javított Gergő állapotán, aki már másnapra sokkal jobb közérzetnek örvendhetett. Az útról saját blogjukban számoltak be.

A fiúk nagyon hálásak managementjüknek, a Dream and Beauty-nak amiért lehetővé tették, hogy az utazás létrejöhetett, és esélyt kaphattak a versenyen való résztvételre. A kinti sikernek köszönhetően már körvonalazódik pár, jövőre esedékes taiwani fellépés is, valamint a Fool Moon saját fesztiváljára is szeretne meghívni néhányat az ott megismert együttesek közül.

[2006.10.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még