2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Piramis koncert Som Lajos nélkül
Som Lajos váratlan bejelentése
Kapcsolatok
Piramis
Legnépszerűbb csengőhangok

Arany és platinalemezzel búcsúzott a Piramis!

Bizonyára senkinek sem kell külön ecsetelnem, hogy még 2006 decemberében a Papp László Sportarénában volt egy dupla Piramis koncert, ami az új csarnok történetének első dupla koncertje volt magyar zenekartól.

Erről akkoriban több beszámoló is született, sőt a koncertet megelőző promóciós időszakban történt eseményekről is. A koncerten (koncerteken) természetesen hang és DVD felvétel is volt, amiből dupla cd és dupla DVD lemez is készült.  Az anyag megjelenését követően gyakorlatilag egy hónap alatt a cd aranylemez lett, valamint a DVD-ből pedig platina! Ami újabb sikertörténet a zenekar és az EMI Zenei Kft. történetében.

Ahogy elhangzott a díjátadó ünnepségen az EMI elmúl jó pár év leg sikeresebb és leg gyorsabban bearanyozódott és platinává vált kiadványa lett a Piramis anyag. Ezen jeles alkalomból kapott a zenekar és a sajtó munkatársai meghívást a mai napra a MÜPA éttermébe, ahol egy kis ünnepség keretén belül az EMI képviselője átadta a bekeretezett lemezeket Révész Sándornak, Gallai Péternek, Závodi Jánosnak és Köves „Pinyó” Miklósnak!

Som Lajos hiányzott!

Sajnos hiányzott az ünnepi átadásról a zenekar ötödik tagja Som Lajos, aki betegsége miatt nem tudott eljönni, de természetesen az Ő részére elkészített lemezek is ott voltak egy karosszékben elhelyezve, evvel azt sugallva mintha Ő is ott lett volna. Természetesen néhány perc erejéig a DVD segítségével visszamehettünk az egy évvel ezelőtti koncert emlékei közé. Valamint a zenekar tagjai is néhány szóban értékelték az anyagot és természetesen megköszönték a rajongóiknak, az idősebb és a fiatal generációnak is, hogy eredetiben megvásárolták ezen kiadványokat.

Nagy öröm volt számukra is, hogy még mindég mekkora az érdeklődés az együttes dalai, mondanivalói iránt, amit az elmúlt évtizedek sem tudtak értéktelenné tenni! Nem szeretnék ünneprontó lenni, de sajnálatos módon a koncertet követően is és a pár hónappal ezelőtti a sajtó hasábjain történt szócsaták révén sem várható, hogy ez a csapat ebben a felállásban valami folytatásban gondolkodhatna a rajongók és a hazai zenei élet leg nagyobb bánatára!

Így maradnak az emlékek, marad a cd és a DVD-n rögzített anyagok ismételt meghallgatása, vagy DVD-n ismét lejátszani az egy évvel ezelőtti koncertet, amit a karácsonyra kapott plazma vagy LCD tévén kézen fogva csodálhatunk és élhetünk át ismét kedvesünkkel!

-BK-

[2007.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még