2020. június 4. | csütörtök | Bulcsú nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiválóságok segítik a magyar énekesnőt
Kapcsolódó Kiadványok
Csézy: Szívverés
Kapcsolatok
Csézy
Legnépszerűbb csengőhangok

Csézy, az Év (mezőkövesdi) embere

Évértékelő ünnepséget rendeztek Mezőkövesden, ahol kitüntették az Év emberét is. A díjat ezúttal a mezőkövesdi énekes, Csézy vehette át.

A mezőkövesdi önkormányzat az idén is megtartotta az immár hagyományosnak tekinthető évértékelő ünnepségét. A Városi Galéria dísztermében vasárnap délelőtt megtartott eseményen Tállai Andráspolgármester idézte fel a 2007-es esztendő legfontosabb mezőkövesdi eseményeit. Kiemelte, hogy a városban rendkívül pezsgő szellemi, kulturális élet tapasztalható, amely különböző programok, fesztiválok egész sorát eredményezi.

Az ünnepség végén átadták a mezőkövesdi képviselő-testület által adományozott Év embere díjat, amit ezúttal a város új híressége, a könnyűzenei életbe az idén berobbant énekes, Csézy vehetett át.

Csézy máig Mezőkövesden él, családja, a híres népművész, a „százrózsás íróasszonyként” is emlegetett Kis Jankó Bori, a matyó népművészet legismertebb képviselőjének leszármazottja. Az ő mellszobra áll a Matyó Múzeum előtt.

Az álmok földjére vágyik

Egy mezőkövesdi matyó lány vagyok – mondta korábban szerényen az énekesnő, akinek új dalát már rengetegen a kedvenceik közé sorolják.

Két évi munka gyümölcse volt a november 9-én megjelenő album, amelyen két dalt is Rakonczai Viktor, az egykori VIP-s zenész írt kifejezetten az énekesnő számára. Vele a májusi lemezbemutatón találkozott Csézy, és már másnap kész is volt az új dal, az Általad vagyok.

14 éve van a szakmában Csézy, tavaly fejezte be Miskolcon a zeneművészeti főiskolát énekművész szakon. Mindig a popzene volt a szerelem, de előbb meg akart tanulni énekelni.

Pörgős és lírai

A mezőkövesdi lány szeretne azoknak a példaképe lenni, akik hisznek abban, hogy tudatos munkával el lehet jutni az álmok földjére.

- Az új dalok, amelyek között egyaránt vannak pörgősebb és líraibb dalok, a mindennapi életről szólnak, így a hallgatók is könnyebben a magukénak érezhetik azokat – mondta a művésznő.

Nem is gondolta volna, hogy ennyi pozitív visszajelzést fog kapni a dalait hallgatóktól, sőt a szakmától is.

- Bíró boon.hu és promenad.hu alapján -

[2008.01.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még