2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lázban a zenészek! Mindenki a  Fonogramot várja
A tinisztár sokat tanul, sikeres és szerény  
Képgalériák
A gála előtt történt
Képek a gáláról
Kapcsolatok
Bikini
Eagles
Subscribe
Avenged Sevenfold
Mark (Zentai Mark)
Amy Winehouse
Loop Doctors
Napra
Žagar
David Guetta
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Bëlga
Kanye West
Kaszás Attila
Ákos (Kovács Ákos)

Képekben! Kaszás Attilára Fonogram-díjjal emlékeztek - Rúzsa Magdi és a Tankcsapda díj nélkül maradt

Tegnap este lezajlott Magyarország legrangosabb popzenei eseménye, a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaest.  A Millenáris Teátrumban tartott gálán Ákos és a fiatal Mark két-két trófeát is kapott, tavaly jól szereplő "nagyágyúk", köztük Rúzsa Magdi, Szekeres Adrien és a Tankcsapda maradtak díj nélkül

Mark interjú a Fonogram kapcsán

Ma este 20 órától Markkal készült interjúnkat olvashatod. Előtte jöjjenek a szerda esti események. Az eseményt rendező Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége egybehangzó vélemények szerint az eddigi legszínvonalasabb, legérdekesebb névsort vonultatta fel, melyben egyaránt találhattunk népszerű, közismert, minőségi popzenei előadókat, modern és abszolút nemzetközi szinten is helytálló fiatal rockbandákat, valamint egészen csodálatos világzenei előadókat is. A legizgalmasabbnak természetesen idén is a nyertesek ismertetése, a díjak átadása bizonyult.

A tizenhét nyertes

A 17 kategória nyertese: Bikini: Őrzöm a lángot (legjobb hazai rocklemez), Subscribe: Stuck Progress To Moon (legjobb hazai modern rockalbum), Mark: Ments meg szerelem! (az év hazai popalbuma - az énekes az év felfedezettje.) Az év hazai jazz albuma a Loop Doctors: High Voltage, a legjobb hazai világzenei lemeze Napra Jaj a világ, a hazai dance vagy elektro albuma: Zagar: Cannot Walk Fly Instead.

Az év hazai szórakoztató zenei albuma Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán: Musical Duettje, az év hazai rap vagy hip-hop albuma Belga: Zigilemeze, az év hazai gyermek albuma Kaszás Attila: Kit ringat a bölcső, Janikát… Az év hazai dala Ákosé (Adj hitet), s az övé az év DVD-je is, a Még közelebb.

A Fonogram 2008 külföldi díjazottjai között van az Eagles lemeze (rock) az Avenged Sevenfold a modern rockalbumok, Amy Winehouse a popalbumok, David Guetta a dance, valamint Kanye West a rap vagy hip-hop kategóriában.

Balázs Fecó életműdíjat kapott

Külön említendő az Életmű Díj, amit az idén Balázs Fecó kapott meg, akit Dolhai Attila köszöntött - stílszerűen - egy régi Korál-dallal. A második refréntől kezdve aztán Fecó is beszállt, először ülőhelyén, majd maga is fölment a színpadra, és egy rögtönzött, nagyszerű duett keretében szólt tovább a "Maradj velem". Az év hazai gyermek albuma Kaszás Attila - Kit ringat a bölcső, Janikát... című korong lett, ami szép emléket jelent a nemrég elhunyt kiválóságot ismerőknek.

A MAHASZ 1992. óta ad elismerést a zenei élet legjobbjainak. A trófeát korábban Arany Zsiráf néven adták át a kategóriák nyerteseinek. Olyan külföldi lemezeket is jutalmaznak, amelyek kiadói a magyarországi lemezpiacon jelen vannak. A lemezeket ezúttal is a kiadók jelölték, majd heteken át több lépcsőben választották ki szakmai szempontok illetve eladási adatok alapján. A végső szó a kilenc tagú Fonogram bizottságé volt. A díjazottak az arany mikrofon mellé 500 ezer forintot kaptak.

A díjak átadása közel kétórás gálaest keretében történt, amelyet az MTV 1-es csatornája is élőben közvetített. Az este házigazdái Ábel Anita és Abaházi Csaba voltak.

Csukás István is jelen volt

Az egyes kategóriák nyerteseinek a hazai zenei élet elismert személyiségei adták át a díjat. Köztük volt Hobo, Novák Péter, Péter Szabó Szilvia és Kovács Kornél. A legjobb gyermeklemez díját (Kaszás Attila korongjáért) Csukás István író, míg Balázs Fecó életműdíját Rigó Tibor, a MAHASZ elnöke adta át.

Az este folyamán fellépett a Bon Bon együttes, Herczku Ágnes és Nikola Parov, Zagar, a The Moog zenekar, Lola, Mark, Dolhai Attila, a Subscribe együttes, a Kerekes Band, a Kispál és a Borz, valamint a Bikini együttes.

A gálát óriási érdeklődés kísérte, sokaknak nem jutott hely a teremben, ők kivetítőn nézhették-hallgathatták (korántsem hi-fi minőségben) a fellépőket.

A 2008-as Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaesten megbizonyosodhattunk róla, hogy a drasztikusan csökkenő lemezeladások és az illegális felhasználások ellenére a kreativitás, a vállalkozó kedv és a minőségre való törekvés nem veszett ki a magyar könnyűzenéből. 2007-ben a nehézségek ellenére sokan készítettek kiváló albumokat, s ezek közül is a legjobbak méltán kapták meg a hazai zeneipar legnagyobb elismerését.

Képgalériák
A gála előtt történt
Képek a gáláról

- zene.hu - MTI -

[2008.01.24.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
stacy17 2008.01.24. 15:01 • [1]
Nekem csak az első 5 kép jön be a „A gála előtt történt” képgalériánál

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még