2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Vaya Con Dios első fellépése Magyarországon
Vaya Con Dios a Margitszigeten
Képgalériák
Vaya Con Dios a Margitszigeten - 2008
Kapcsolódó Kiadványok
Vaya Con Dios: The Best Of
Kapcsolatok
Dani Klein
Vaya Con Dios
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vaya Con Dios Koncert
[2008. június 8.
vasárnap 19:30]

A varázslatos Hang: Vaya Con Dios koncert a Margitszigeten

A tetszhalottságból 2004-ben feltámadt Vaya Con Dios – azaz Dani Klein, és kísérő zenészei – adtak úgymond akusztikus koncertet a 2006-ban megjelent The Ultimate Collection című válogatáslemezük turnéja apropóján vasárnap este a Szabadtéri Színpadon.

Nem volt túl kegyes az időjárás

Hatalmas esőfelhők gyülekeztek Budapest fölött. Az egyedüli kérdés csak az volt, hogy mikor kezd el szakadni az eső, aznap már sokadjára. Ez szabadtéri koncert esetén elég nagy probléma. A műsor kezdetéig bírta, és az első számnál elkezdett esni. Szerencsére nem szakadt, csak csöpörgött kétszer 10 percig.

Dani meg is jegyezte a színpadon, hogy milyen bátrak vagyunk, hogy ilyen idő ellenére megtöltjük a nézőteret. Mint tudjuk, esernyőt koncertre elvileg nem lehet bevinni, azért valahogy a többség mégsem adta le az erre a célra rendszeresített ruhatárban, ami abszolút érthető. Viszont valaki elárulná, hogy a helyben vásárolt üdítős üvegek kupakjait miért nem szabad bevinni a nézőtérre? Ha már a palackot be lehet vinni, akkor a kupakot miért nem?! Alig hittük, de leszedették a kupakot velünk...

Az egyszemélyes show

Ez már a koncert elején kiderült. A zenekarnak - akik nem voltak tagjai az eredeti felállásnak - csak kísérő szerep jutott Dani Klein énekhangja aláfestéseként. Kísérőként viszont teljesen rendben voltak. Abszolút profi session zenészekről van szó, tehát nem lehetett szokatlan nekik ez a szerepkör.

A meghirdetettel ellentétben nem csak a nagybőgő, gitár, zongora, dob felállásban játszottak, hanem csatlakozott még hozzájuk némelyik számban egy hegedűs és egy trombitás is. Dani hangja egyszerűen elbűvölő, varázslatos. Amikor kell, akkor erős, karcos, amikor viszont érzelgős számot ad elő – amiból van elég sok a zenekar repertoárjában – akkor lágy, visszafogott. A zenekar pedig teljesen partner volt ebben.

Slágerparádé akusztikusan

Teljesen áthangszerelve hallhattuk a nagy Vaya Con Dios slágereket. Jól is szóltak így, viszont nekem volt egy kis hiányérzetem. Talán a rossz idő miatt – valószínű, hogy nem így mulatott volna a közönség, ha meleg van. Vagy az is lehet, hogy ezt a produkciót szívesebben végignéztem volna egy kis klubban, kis színpadon. Na az lett volna az igazi! Egy kicsivel bensőségesebb hangulat, közelebb a zenekarhoz... Na de ez csak egy kis szőrszálhasogatás. Minden slágerüket eljátszották, volt egy kis örömzene, felidézte zenéje roma gyökereit, meg Liszet és Bartókot is.

A szokásos gond: rövid a koncert

Tényleg eljátszották az összes slágerüket, előkerültek új számok is, és mégis. A program két ráadással - amiből a második, azaz az utolsó szám, mi is lehetett volna, mint a Nah Neh Nah – együtt tartott egy óra harminc percig pontosan. Lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez kevés. Talán egyszer meghallgatásra talál ezen óhajom, és – természetesen nem a fesztiválokra gondolok – minden rendes koncert legalább két órás lesz.

Nagyon kellemes estét szerzett nekünk Dani és zenekara. Abszolút profi, letisztult és szép hangzású koncertet kaptunk. El sem áztunk túlságosan, úgyhogy köszönjük!

Vaya Con Dios a Margitszigeten - képek a 2008-as koncertről

-Aretuska-

[2008.06.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még