2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Chris Rea meglepő visszatérése
A szomszédból érkezik Chris Rea Budapestre
Kapcsolódó Kiadványok
Chris Rea: The Return Of The Fabulous Hofner Bluenote
Kapcsolatok
Chris Rea
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Chris Rea: The Fabulous Hofner Blue Notes live - Turné
[2008. március 3.
hétfő 19:30]

Chris Rea márciusban fél napot tölt Budapesten

Ismét Magyarországra látogat Chris Rea. A brit gitárvirtuóz turnéjának ideje egybe esik új kiadványának megjelenésével. A „The Return Of The Fabulous Hofner Bluenotes” idehaza február 11-én kerül a boltokba, a koncertet pedig március 3-án tartják a Papp László Budapest Sportarénában.

Az új Chris Rea earbook egy ötvenes évekbeli instrumentális gitár együttes, a The Delmonts történetét meséli el. A csapat később, a hatvanas évek folyamán blues banddé alakult, The Hofner Blue Notes néven. A történetet egy 80 oldalas zenei könyvben, 2 bakelit és 3 CD lemezen kerül kiadásra, exkluzív csomagolásban, mely hasonló a művész nagy áttörést jelentő „Blue Guitars” című zenés könyvéhez, amely több mint 150 000 példányban kelt

A „The Return of The Fabulous Hofner Blunotes” újabb előrelépést jelent Rea zenéjében. Az első CD emléket állít az ötvenes-hatvanas évek nagy instrumentális gitár együtteseinek, amilyen például a Shadow is volt. Tizenhat dal hallható a lemezen, melyek szakértelmet és iróniát sugároznak.

A huszonkét új blues rock nótát tartalmazó 2-es és 3-as számú CD-ken Rea a legjobb formáját hozza. Az olyan dalok, mint a „Blues For Janice”, a „Shadow Of A Foll” és a „Legacy Blues” –hasonlóan a régebbiekhez- Rea klasszikusok lehetnek. A művész minden dalt olyan szenvedéllyel és tehetséggel játszott fel, ami nem igazán jellemző a manapság hallható felvételekre.

Rea súlyos betegsége után gondolta úgy, hogy számára már nem kreatív vagy szórakoztató feladat egy újabb, hagyományos CD-t kiadni. Úgy érezte, mind saját maga, mind pedig egyre növekvő közönsége számára sokkal nagyobb élményt nyújt, ha valami olyat alkot, ami különlegesebb élményt nyújt mind a készítőnek mind pedig a végeredményt élvezőnek is.

- Szeretek turnézni. Ez a legjobb munka a világon, bárcsak lenne egy másik testem – nyilatkozta a zenész. - Egészségügyi állapotom bármikor megromolhat, bár, ez volt, amiért lassítanom kellett – tette hozzá a művész.

Újra Budapesten

Az európai turné első állomása még január 31-én volt Luxemburgban. Budapestre március 3-án, hétfőn érkezik. Magyarországi fellépése előtt a fehéroroszországi Minszkben zenél. Rea majd’ két év múltán tér vissza a magyar fővárosba, legutóbb 2006 március 5-én láthatták a rajongók.
- Chris Rea csak a koncert napján érkezik, sőt a fellépés után már tovább is utazik. Speciális kérései most sem voltak, de mivel cukorbetegségben szenved, így saját szakácsa főzi neki a megfelelő ételeket – mondta el kérdésünkre Tóth Gabi, a ShowTime Budapest munkatársa, a koncert szervezője.

Az arénabeli koncert után már Szerbiában lép fel a gitárművész, a keddi nap egyébként az ötvenhetedik születésnapja lesz. Az európai turné április 9-én, Dublinban fejeződik be.

Érdekesség, hogy Chris Rea lesz saját maga elő-zenekara is. A Delmonts nevű formációt, akik a 60’-as, 70’-es évek R&B feldolgozásaiból játszik egy fél órás válogatást, rögtön a teljes zenekarával követi, így bő két órát zenél majd szünet nélkül a magyar közönségnek a füstös hangú gitárvirtuóz.

-ej-

[2008.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még