2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Folytatódik a lemezlovas tévéműsora
"Túlvilági érzés" - Shane 54 a Sensation-ről
Kapcsolódó Kiadványok
Shane54: Laptop DJ
Kapcsolatok
Shane54

Császár Előd: "Néha már úgy érzem, alig kapok levegőt"

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 16-án! - Ezen a napon született Császár Előd (Shane 54).

Ma Julianna, Lilla, Dániel, Daniló, Filippa, Fülöp, Illés, Samu, Sámuel, Zámor napja van.

Császár Előd (Shane 54)
a '90-es évek elején tűnt fel először, a táncos szórakozóhelyeken meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő FLM zenekar tagjaként. Később szólóénekesi karrierbe kezdett, s emellett részt vett több rádiós és televíziós műsor készítésében is. A popzenétől megválva Előd végül 1999-ben az elektronikus tánczene rabja lett. DJ-ként - lemezeit és CD-it egy laptopra cserélve - sorozatban gyártja a jobbnál jobb remixeket, munkáját külföldön is elismeréssel méltatják.

A párhuzamosan több produkcióban is közreműködő DJ február 16-án ünnepli 35. születésnapját, mint kiderült, Lola névre hallgató beagle kutyájával közösen, akit ő egyszerűen csak Púposnak hív.

"Nem szoktam nagy bulit tartani, ez fiatalon sem volt rám jellemző" – mondta Előd. "Utoljára a huszonharmadik születésnapomon csaptam egy nagyobb összejövetelt. Összesen 36 darab tortát dobáltunk szét az étteremben, amelyet másnap egyébként is szétvertek átalakításból kifolyólag. Volt, aki épp ezért direkt síruhában és úszósapkában érkezett" – mesélte nevetve.

"De a tortadobálással vigyázni kell, mert az ilyen partik gyorsan véget érnek! Egyébként mostanában olyan mennyiségű munkám van, hogy nem is lenne időm az ünneplésre. Néha már úgy érzem, alig kapok levegőt, most is nyolc- kilenc produkcióban veszek részt egyszerre."

Forgatások töltötték ki minden idejét

Shane 54 valóban dolgos évet tudhat a háta mögött. A Cool TV Laptop DJ című műsorának arca szinte az egész világot bejárta, hogy megörökítse, majd a képernyőn keresztül idevarázsolja a legnagyobb külföldi klubok vagy bulik hangulatát.

"Az elmúlt év számomra alapvetően a televíziós műsoromról szólt"
mondta Előd. "Januártól kezdve jórészt külföldön tartózkodtam és forgatással teltek a mindennapjaim. A sok utazás persze nem láblógatást vagy nyaralást, hanem nagyon is kemény munkát jelent. Előfordult, hogy miután csütörtök éjjel 11-kor szállt le a gépünk Ferihegyen, másnap reggel hétkor már indultunk is tovább, ami azt is jelentette, hogy fél hatkor már a check-in pultnál álltunk teljes menetfelszerelésben. Így nem túl sok időm maradt zenekészítésre, vagy bármi másra" - magyarázta.

Persze idén már született néhány nagyszerű remix Shane 54-nek köszönhetően, többek közt az angol szuperproducer, Lange első szerzői albumának egyik dalát, illetve Király Linda Can’t Let Go című számát keverte újra, Black Army elnevezésű, új formációjának keretében. Ez utóbbihoz már videó is készült.

Laptoppal zenél a népszerű DJ

"A Black Army-t szegedi barátommal, Égető "Myon" Márióval közösen hoztuk létre, nevünket Mátyás király megállíthatatlan Fekete Seregétől kölcsönözve "–
mondta Előd. "A logónk is egy igazi középkori alakzat felhasználásával készült "– tette hozzá vidáman.

"Már van három- négy saját dalunk is, amelyek már majdnem végleges állapotban vannak, és ha minden jól megy, hamarosan be is fejezzük őket. A tervek szerint élőben, két laptoppal zenélünk majd.
Ezen kívül van egy 303Warrior elnevezésű acid-techno projektem is, amelyet a világhírű Hybrid zenekar szeretne leigazolni vadonatúj kiadójához, ami rettenetesen boldoggá tett. Ők egyébként Sasha felfedezettjei, és nagy hollywoodi filmek zenéin is dolgoznak, szóval nem kispályás társaság. Ide tartozni komoly dolog lenne"
– magyarázta. "Az ennek jegyében születő dalok előreláthatóan tavasz vége felé látnak napvilágot, bár pontosabbat ebben sem tudok mondani.."

A tavalyi forgatások miatt Elődnek csak ritkán volt alkalma itthoni klubokban játszani, ami persze sokakat igencsak elszomorított. Szilveszterkor a moszkvai, egy héttel azelőtt pedig a tallini közönséget szórakoztatta.

"A külföldi bulik bizonyos szempontból jobbak, mint a hazaiak, ugyanis az ottani helyekre azért hívnak, mert tetszik nekik, amit csinálok és nem kell magyaráznom, hogy mit miért teszek" –
mondta Shane. "Itthon sajnos ezt nem mindig érti a közönség, de azért itt is vannak kedvenc helyeim, ahol rendszeresen játszom. A jövőben Amerikában is többször lépek majd fel, illetve szeretnék egy új remix CD-t megjelentetni valamikor a nyár elején. És közben kutyát sétáltatok – naponta háromszor-négyszer."

- Pogonyi Nóra -

Fenruár 16-án történt:

Események:

1963. Paul Anka és Anne DeZogheb házasságkötése
1990. Ike Turnert, Tina volt férjét kokainbirtoklás miatt négy év börtönre ítélték.
1998. Megkezdte adását a Sláger Rádió.

Született:

1922. Járóka Sándor prímás, zenekarvezető
1935. Sonny Bono eredeti nevén: Salvatore Philip Bono énekes, politikus - Cher férje volt
1958. Ice-T amerikai énekes, színész
1961. Andy Taylor brit gitáros az 1978-ban alakult Duran, Duran együttes tagja
1973. Császár Előd (Shane 54) énekes, zenész, műsorvezető

Elhunyt:

1963. Lajtha László Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató
1978. Kardos Pál, Liszt Ferenc-díjas karmester
1996. Jakab György zenész, zeneszerző, énekes az 1973-ban alakult Neoton együttes tagja

[2008.02.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még