2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gyere táncolj velünk!
Szerelmesek napján jelenik meg Baby Gabi duett albuma
Sztárszereposztás a Dr. Bubóban - jól halad az új családi musical előkészülete
Megalakul az Ország Táncháza, Rúzsa Magdi is ott lesz
Régi idők új hangjai
Megvan a 100 legkeresettebb magyar zenész - közöljük a legjobbakat
Zoltán Erika szerint a tánclépések is elavulnak
Kiderült Zoltán Erika titka - videóval
Kapcsolatok
Zoltán Erika

Zoltán Erika: "Mindez nem érhet véget ilyen hamar"

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 15-én! - Ezen a napon született Zoltán Erika.

Ma Kolos, Georgina, Alfréd, Fausztina, Fausztusz, Gina, Jordán, Kolos, Szeveréd, Szigfrid napja van.

A közönség már az első Interpop Fesztiválon szívébe zárta a különleges hangú énekesnőt, aki 1986-ban a „Szerelemre születtem” című dallal állt színpadra Siófokon. Egy évre rá jelent meg első albuma, mely hatalmas sikert aratott országszerte. Zoltán Erika azóta is állandó szereplője a hazai könnyűzenének - a kiváló énekesnő február 15-én ünnepli születésnapját.

„Tizennyolc évvel ezelőtt bútoroztunk össze Robival és az első elhatározásaink egyike az volt, hogy ha van mit megünnepelni, elutazunk pár napra” – mondta Zoltán Erika. „Ráadásul a születésnapom a Valentin nap miatt dupla ünnepnek számít. Viszont a csütörtöktől vasárnapig tartó programjaink miatt ezúttal két héttel elcsúsztatjuk a közös pihenést, de nem marad el, hiszen az egésznek az a lényege, hogy ilyenkor elszakadjunk kicsit a hétköznapoktól” – magyarázta. „Pénteken egy régi baráti házaspárral találkozunk, úgyhogy náluk ünnepelünk majd. Illetve a lányom is nagyon készül az alkalomra, már három hete ajándékokat gyárt, és nem engedi, hogy belépjek a szobájába” – nevetett.

Az első, „Szerelemre születtem” című nagylemeze után Zoltán Erika szinte minden esztendőben megjelentetett egy-egy újabb albumot, miközben jobbnál jobb zenészek és táncosok kíséretében folyamatosan járta az országot a mostanság már meglehetősen ritkaságnak számító élő koncertjeivel. A fellépéseket színesítő, hip-hop elemekre épülő látványos tánckoreográfiák férjének, Kátai Robinak köszönhetően váltak műsorának szerves részévé.

Retro-Show és új lemez

„Ahhoz a szerencsés generációhoz tartozom, akiknek volt még lehetőségük élő koncertekkel szórakoztatni a közönséget” – mondta Erika. „Már a kezdet kezdetén, 1987 őszén volt egy húsz fellépést felölelő turném, amit tavasszal és nyáron megismételtünk. Ez idáig hat vagy hét alkalommal jártam körbe az országot és koncerteztem különböző sportcsarnokokban és művelődési házakban. A ’88-as soproni fellépésemet sosem felejtem el” – emlékezett az énekesnő.

„Rettegtünk attól, hogy nem tudjuk megtölteni az újonnan nyíló sportcsarnokot. Nagy meglepetésünkre teltházas koncertet adtunk és igazi jó hangulatú est kerekedett belőle, ahol a közönség velem együtt táncolt és énekelt. Azonban ma már sajnos időben és anyagilag is komoly áldozattal jár, ha valaki élő koncertet szeretne megvalósítani, főleg egy zenekarral nem rendelkező énekes számára.”

A helyzet ellenére azonban idén váratlan meglepetéssel ajándékozza meg a közönséget Zoltán Erika. Hamarosan megjelenő albuma kapcsán egy nagyszabású élő koncertre készül, ahol nemcsak a régi, jól ismert slágereket, hanem a lemezen szereplő új dalokat is élvezhetik a résztvevők.

„Tíz évvel ezelőtt látott napvilágot a Best of albumom, a rajta szereplő feldolgozásokat pedig a mai napig szeretnék hallani a koncertjeimen” – mondta Erika. „Idén ismét megjelenik egy retro-jellegű album, amin a régi nóták feldolgozásai mellett három-négy, az eredeti „Zoltán Erika –stílusra” emlékeztető új szerzemény is szerepel majd.”

Erika új lemeze várhatóan május végén kerül a boltok polcaira, a lemezbemutató Retro-Show-ról viszont egyelőre még nem árult el konkrétumokat. Ennek ellenére szinte biztosak lehetünk benne, hogy a tőle megszokott dallamos slágerek mellett a látvány is páratlan élményt nyújt majd.

Erika ismét az Aréna színpadán

A koncerten kívül egy másik fontos eseményt is tartogat az idei esztendő, mely tavaly júniusban az énekesnő életébe is újabb színeket hozott.

„Igazi kihívásként éltem meg, hogy szerepelhettem a Dr. Bubó című musicalben, hiszen ez a műfaj még ismeretlen terület volt számomra” – mondta Zoltán Erika. „Hihetetlenül élveztem minden pillanatát, a három hónapos felkészülési időszaktól kezdve az utolsó fellépésig. Mikor utoljára álltunk a darabbal a közönség elé, magamban azt mondogattam, mindez nem érhet véget ilyen hamar.”

És nem is ért véget. Az énekesnő ugyanis szereplőtársaival együtt ismét színpadra áll a Budapest Sportarénában. A tavaly nagy sikerrel játszott Dr. Bubó című musicalt május 31-én láthatja újra a közönség. S ha minden a tervek szerint halad, akkor addigra már az említett új retro-albumot is kézbe vehetjük.

- Pogonyi Nóra -

Események:

1967. Megalakult a Chicago amerikai együttes

Született:

1571.
Michael Praetorius német zeneszerző
1899.
Georges Auric francia zeneszerző
1908. Osváth Júlia Kossuth-díjas opera-énekesnő, kiváló művész
1947. David Brown basszusgitáros (Santana)
1959. Ali Campbell brit reggae-zenész, énekes, az 1978-ban alakult UB 40 együttes tagja
1960. Mikey Craig basszusgitáros, az 1982-ben alakult Culture Club együttes tagja
1962. Zoltán Erika (Erica C) énekesnő
1976. Ronnie Vannucci dobos (The Killers)

Elhunyt:

1621. Michael Praetorius német zeneszerző
1857. Mihail Ivanovics Glinka orosz zeneszerző
1965. Nat King Cole eredeti nevén Nathaniel Adams Cole amerikai énekes
1966. Eisemann Mihály (Egresi Mihály) zeneszerző
1981. Karl Richter német karmester, orgona- és csembalóművész

[2008.02.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még