2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ma 13 órától a Sztársávban: Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter
Képgalériák
Sztársáv - február 16.
Kapcsolatok
Juventus Rádió
Sztársáv
Bon Bon
Szabó P. Szilveszter
No Thanx
Karthago
Zorall
Pokolgép
Csézy
Magna Cum Laude

Duplán lepték meg a műsorvezetőt a sztárok sávjában

Zenészek és színészek váltották egymást Várkonyi Attila szombatonként jelentkező, Sztársáv című műsorában február 16-án. A beszélgetések során komolyabb témák is szóba kerültek, a vendégek közül a legfiatalabbak pedig duplán is meglepték a műsorvezetőt.

Kaszás Géza és Pásztor Erzsi színművésznő után a tini lányok körében hatalmas népszerűségnek örvendő fiúcsapat vette birtokba a Juventus Rádió stúdióját szombat délelőtt. A No Thanx tagjai meglehetősen otthonosan érezték magukat, s egy szempillantás alatt átrendezték a helyiséget.

Várkonyi Attila, a Sztársáv műsorvezetője elképedve figyelte, ahogy közülük hárman a mikrofont körbeülve a földre kuporodnak és úgy válaszolnak a kérdéseire. A zenekar létrejöttének rövid történeti áttekintése után kiderült, hogy tulajdonképpen alaptalanul nevezik őket sokan „magyar Tokio Hotel”-nek. A hallgatóktól érkezett sms-ek kapcsán pedig azt is megtudhattuk, hogy a fiúk nem szívesen alkalmazzák az üzenetekben szereplő „divatnyelv” szókészletét, és rajongóikat is arra buzdítják, ha lehet, őrizzék meg a magyar nyelv eredeti formáját.

Keresik a legfanatikusabb rajongókat

A No Thanx után a Magna Cum Laude emblematikus figurája, Mező Misi ült a mikrofon mögé, akivel többek közt a 9 és fél randi című filmről beszélgetett a műsorvezető, az alkotásban ugyanis az együttes két dala (Te légy most, Visszahang) is szerepel. A zenekar február 24-i koncertje is szóba került, melynek során a 60 legfanatikusabb rajongónak igazi különlegességgel kedveskedik az együttes - a Magna Cum Laude honlapján regisztrálók közül a legszerencsésebbek kimondottan erre az alkalomra készült, kereskedelmi forgalomban nem kapható, névre szóló, dedikált Gondatlanságból elkövetett emberölelés maxi lemezt kapnak ajándékba.

Az Eurovíziós Dalverseny magyarországi győztese is megszólalt Várkonyi Attila szombati műsorában. Csézy Rakonczai Viktor Szívverés című dalával jutott tovább - s bár vannak, akik nem tartják tisztának a hazai versenyt, velük szemben rengetegen biztatják az énekesnőt, aki maga is boldogan várja a május 24-i, belgrádi döntőt.

Varázsjel a Bon-bontól

A Bon-bon együttes tagjai meglehetősen vidám hangulatban érkeztek a Juventus Rádió stúdiójába. Az 1995-ben alakult formáció (melynek eredetileg Magyar Zsolt is tagja volt) All in című albumuk, illetve az azon szereplő Varázsjel c. dal kapcsán beszélgettek a műsorvezetővel. Az említett nóta, melyből videóklip is készült, még a rendszerváltás környékén, az Azok a fiúk idején íródott, ám a szövegét tekintve mindmáig nagyon aktuális. Szolnoki Péter és Török Tamás szerint ez az első komolyabb hangvételű daluk.

A Bon-bon után három rockzenész következett, akikkel a március 7-8-i Rockaréna 2. rendezvényen találkozhat a közönség a Budapest Sportarénában. A Karthago együttesből Kiss Zoltán Zéro elmesélte, miként született meg a Rockaréna ötlete, illetve azt is elárulta, hogy zenekaruk jövőre ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amiről majd egy önálló buli keretében emlékeznek meg. A Pokolgép együttest Nagy Dávid képviselte, aki zenésztársaival a rendezvény második napján lép a közönség elé, a harmadik vendég pedig a Zorall csapatából érkezett, ők az első napon Török Ádámékat váltják a színpadon.

A rockzene után visszakanyarodva a színház berkeibe, Szabó P. Szilveszter ült a mikrofon mögé, akivel az értékekről beszélgetett Várkonyi Attila. Szóba került - a műsorban nem először - anyanyelvünk eredeti formájának megőrzése, illetve a mai értelemben vett sztárság, a szakma iránti elkötelezettség fontossága és a színészek-rajongók kapcsolata. A társalgás végén a színész elmondta, hogy folytatódik az alkotótársaival közösen indított Szélmalom című lemezsorozat – hamarosan megjelenik Földes Tamás, majd ezt követően Szabó P. Szilveszter nagylemeze is.

Képek a Sztársávból - február 16.

- Pogonyi Nóra -

[2008.02.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még