2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Carl Palmer Band koncert az A38 hajón
Carl Palmer ismét Budapesten dobol
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - szerdai kavalkád
A dobzseni visszatér Budapestre
Kapcsolatok
Asia
Carl Palmer
Steve Howe
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Asia
[2008. május 30.
péntek 20:00]

Új lemezt készít és turnézik a legendás együttes

Alapító tagokkal - vagyis John Wetton (ének, basszusgitár), Carl Palmer (dob), Steve Howe (gitár) és Geoff Downes (billentyűsök) közreműködésével - készíti új lemezét és turnézik tavasszal szerte Európában a legendás Asia együttes. A progresszív rock sok változáson átesett emblematikus zenekara az ígéretek szerint májusban Budapesten is tiszteletét teszi.

Az új lemezen már dolgoznak az öregfiúk, a korong címe Phoenix lesz. Ennek a formációnak 25 évvel az Alpha című nevezetes albumuk után ez lesz az első lemeze.

Carl Palmer, az Asia - továbbá az Emerson, Lake and Palmer, valamint saját bandák ritmusfelelőse nagyon elégedetten nyilatkozott a még meg sem született "gyermekről". - Érett, dallamos, hihetetlenül erős lemez - fogalmazott. Hozzátette: szeretné, ha a lemez egy kicsit agresszívebb lenne, de hát az Asia nem egy agresszív banda (talán az 1982-ben megjelent Asia című albumot leszámítva.) Az új korong 64 perces, 12 számot gyűjtöttek össze az örökifjú zenészek

Visszatérő tagok

Az együttesbe visszatért Steve Howe, aki Geoff Downes billentyűshöz hasonlóan korábban megfordult a Yesben is. Sikerült visszacsalogatni John Wetton énekest és basszusgitárost, aki tavaly augusztusban szívműtéten esett át. (Palmerre érműtét vár rövidesen.) A Phoenix dalszövegei Wetton nevéhez fűződnek.

A turné útiterve már kész: március 1-jén Nagy-Britanniában lépnek először színpadra, azután Észak-Amerika és Japán következik, majd májustól jöhetnek az európai koncertek.

Izgalmassá teszi a vállalkozást, hogy Palmer közben saját bandájával is akar koncertezni Európában és az Egyesült Államokban. Ha ez nem lenne elég zsúfolt program, tegyük hozzá, hogy az Emerson, Lake and Palmer triótól áprilisban megjelenik a Come and See the Show: The Best of Emerson, Lake & Palmer című album, amely kislemezekről válogat. Palmer e lemez megjelenése ellenére sem tartja valószínűnek, hogy a nagyszerű trió tagjai ismét együtt játszanak.

Az Asia három évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban lépett színpadra, az alapító tagok közül akkor egyedül Downes jött el. Az a zenekar nem is volt éppen rossz, de nem érte el a nyolcvanas évek elején indult társaság színvonalát. Ebben az összetételben viszont a legszebb napokat idézhetik fel egész turnéjukon, így Budapesten is.

– MTI-Panoráma –

[2008.02.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még