2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Gocoo
Jegyvásárlás a Szigetre
Kapcsolódó cikkek
Ők is itt lesznek a Szigeten - Eagles of Death Metal!
Egy csipetnyi Kuba Szegeden
Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - keddi kavalkád
Kapcsolatok
Salif Keita
Sierra Maestra
Gocoo
Orchestre National de Barbés
Legnépszerűbb csengőhangok

Ők is lesznek a Világzenei Nagyszínpadon - szerdai kavalkád

Egyre közelebb a Sziget Fesztivál. Nem ismered a Világzenei Nagyszínpad fellépőit? Kíváncsi vagy melyik együttes milyen zenét játszik? Mi összeszedjük, neked csak válogatnod kell. Elsőként augusztus 8, szerdai programokat ismertetjük.

A végítélet dobosai Japánból - Gocoo

A Világzenei Nagyszínpad programját egy japán ütőegyüttes, a Gocoo kezdi el délután 5 órakor. A csapat először jár Magyarországon, de akik már látták / hallották a majdnem 40 dobot megszólaltató, 11 tagú Gocoo-t, azok szerint "ünnepélyes és felkavaró" nyitásra lehet számítani.

A hét női tagból és "csak" négy férfiból alló együttes már több, mint tíz éve működik, s eddig három lemezzel gazdagították (Healing Asia Vol. 2 feat. Gocoo, Live 01, Lovebeat) a japán dobos hagyományokat.

A Gocoo zenei sokszínűségét tükrözi, hogy a blues- és rockfesztiválok mellett klubbokba, színházakba, a nagyobb koncert termekbe - sőt még techno rendezvényekre is meghívást kapnak. A koncertek alkalmával számos alkalommal meghívnak vendégművészeket is (pl: GoRo - didgeridoo). A kritikák szerint minimum "földrengés, végítélet és megtisztulás" fogja jellemezni a koncertet. Augusztus 8, 17:00, Világzenei Nagyszínpad.

Egyenesen Kubából - Sierra Maestra

A kubai zene egyik alap zenekara, a Sierra Maestra az ország keleti részének hegységéről – s egyben a legismertebb kubai irányzat, a son szülőhelyéről – nevezte el magát.

A tres-játékos Juan de Marcos González azzal a céllal alapította meg 1976-ban, hogy a húszas-harmincas évek zenei stílusát felfrissítve a sont újra átütővé tegye. Hamarosan csatlakozott hozzá unokaöccse, a trombitás Jesús Alemany, akivel leckéket vettek a son olyan még működő klasszikusaitól, mint amilyen a Septeto Nacional zenekar volt.

A tradicionális son-felállást (tres, gitár, trombita, bongó, guiro, ének) elektromos bőgővel és egy másik ütőssel dinamikusabbá téve érték el első sikereiket, s váltak rövidesen az egyik legnevesebb kubai zenekarrá. 1981-től folyamatosan készíthették lemezeiket Kubában, majd ’94-től Nyugaton (Sierra Maestra Liego con el Guanjano Relleno, Y Son Asi, Idundubanza, Tibiri Tabara). A 2000-es években még két albummal (Rumbero Soy, Son: Soul of Nation) örvendeztették meg a tradicionális kubai son zene kedvelőit. Magyarországon most járnak először. Augusztus 8-án, 18:15-kor lehet őket megtekinteni a Világzenei Nagyszínpadon.

Világzene francia módra - Orchestre National de Barbés


Az algériai-marokkói-francia zenekar, a Orchestre National de Barbes zenéjére nagy hatással volt a nyugat-afrikai tradicionális hangzás: a zenekar a rock és a reggae elemeit keveri a gnawa és a rai stílusok elemivel.

A zenekar kultikus státuszát fokozza, hogy ritkán koncertezik, s tízéves fennállása alatt csak két albumot (En Concert, 1997 és Poulina, 1999) jelentetett meg, így megkülönböztetett örömünkre szolgál, hogy 2004-es koncertje után újra fellép a Szigeten. A koncertjeiket jellemzi a magával ragadó előadásmód, úgyhogy egy nagyszerű bulinak ígérkezik az Orchestre National de Barbés fellépése augusztus 8-án 19:45-kor a Világzenei Nagyszínpadon.

Az afro-pop királynő - Salif Keita (Mali)

Salif Keita egy nemzetközileg ismert afro-pop énekes és szövegíró. 2000-ben járt először Magyarországon és a Szigeten. Zenei karrierje nem indult zökkenőmentesen: először is albínónak született, ami abban a közösségben, melyben élt, nem éppen a legjobb (úgy tartották, hogy az albínó rontást hoz a törzsre). Nemesi család leszármazottaként válsztania kellett: a család, vagy az éneklés. Énekes lett.....

Több zenekarban volt énekes (Le Super Rail Band du Bamako, Les Ambassadeurs), mígnem a '80-as években letelepedett Párizsban, ahol igazából elindult a karrierje: a '90-es évek végéig folyamatosan jelentek meg lemezei. Az ezredforduló után a zenéje is átalakult kissé: egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a tradicionális hangszerek. Salif Keita augusztus 8-án fél 10 körül lép fel a Világzenei Nagyszínpadon.

-nagy & sziget-

[2007.06.29.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nagyM 2007.08.01. 19:11 • [2]
fúúú, köszi, elírtam. :) a képről meg nem tünt fel....

javítva
dendre 2007.07.31. 20:52 • [1]
Vicceltek?
Keita férfi!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még