2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tökéletes alkalom arra, hogy találkozzunk egymással
Mulasson az ország!
Népszerű a mulatós portál
Elképesztő! Egy nap majdnem nyolcszor léptek fel
Kapcsolódó Kiadványok
MC Hawer & Tekknő: A börtön ablakában
Kapcsolatok
MC Hawer & Tekknő

Egy kis vér, csíkos ruha és kivert fog - ez a siker titka?

Nem véletlenül adtam kicsit furcsa címet írásomnak, ugyanis MC. Hawer és Tekknő legújabb albumát hallgattam meg. Tőlük pedig megszokhattuk, sőt ma már elvárjuk az ötletes és mindent űberelő lemezborítókat! Nos, a legfrissebb is ilyen, az album címéhez (Börtön ablakában) igazodó laza kis bötrönbunyót idéző borító érzésem szerint az eddigi legjobban sikeredett!

Azt gondolhatánk, hogy ebben a műfajban már nem lehet újat mutatni, hiszen gombamódra szaporodtak el manapság a mulatós zene képviselői. MC. Hawer és Tekknő Miki viszont újfent bebizonyítja, miért tartják őket a mulatós-diszkó koronázatlan királyainak! Elcsépelt dolog talán azt mondani, hogy egy borítóról már sejteni lehet a lemez tartalmát, de én tényleg ezt vártam, amit kaptam! Vagyis rengeteg ismerős dallamot, megspékelve MC. Hawer poénos rap-betétjeivel, és persze Tekknő Miki valami elképesztően ideillő hangjával!

Persze egyből a címadó dallal indítanak, kívülről fújja mindenki, aki elkezdi hallgatni a korongot, garantáltan nem fogja lecsapni, legfeljebb a maximumra tekeri a hangerőt! És sorban özönlenek az ismertebbnél ismertebb nóták: „Eladó, kiadó most a szivem”, „Én vagyok a falu rossza egyedül”, „Egy asszony miatt fáj a szívem néha”, gondolom ezeket senkinek sem kell bemutatni, még azoknak sem, akik nem szeretnek lagziba járni.

Kigyúlt egy csillag az égen

Egyetlen kimondott lassú dalt találni az albumon, ez pedig a „Kigyúlt egy csillag az égen” című dalnak a lassú verziója. Ennyi kell is, és talán ez a szám így, lassú változatban jobb, mint eredetiben. A szokásos „Egyveleg” is elmaradhatatlan része ma már egy-egy Mc. Hawer és Tekknő albumnak! Enélkül nem is lenne teljes! Bónusz dal is található a lemezen, nem is akárkit, mondhatni a konkurenciát hívták meg egy duett erejéig, Márióval énekelnek el egy utolsó nótát „Rendes ember maradok” címmel.

És mire végigérünk a strigulák számolásán, a lemeznek is vége. Minden elismerésem annak, aki a lemezborítót tervezte, mivel ahogy egy börtöncellához illik, nem számok, hanem strigulák vannak áthúzgálva a sorszámok helyén! Ötletből tehát csillagos ötös! Plusz még egy csillagos ötös, ezt pedig azért adnám, mert ezt az albumot nehéz lesz felülmúlni! Kíváncsian várom, Géza és Miki megbírkóznak-e a lehetetlennel, vagyis készítenek-e egy ettől is jobb albumot?! Bár, soha ne mondd, hogy soha, a fiúkat ismerve, minden lehetséges!

Végezetül pedig, talán nyugodt szívvel ajánlhatom ezt a lemezt kicsiknek és nagyoknak, táncolni szeretőknek és nem szeretőknek! És még valami! Hallgatni csak teljes hangerőn ajánlatos, hogy az élvezet tökéletes legyen!

Bödő Róbert

[2008.03.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még