2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sziget. Sziámi? Cave!
Kapcsolatok
Nick Cave
Legnépszerűbb csengőhangok
Kylie Minogue
Kapcsolódó események
Nick Cave & The Bad Seeds
[2008. május 26.
hétfő 19:30]

Nick Cave a Pecsában lép fel májusban

Budapesten lép fel május 26-án az alternatív pop-rock színtér egyik legfontosabb zenésze és énekese Nick Cave. Az ausztráliai születésű, jelenleg Angliában élő zenész a Petőfi Csarnokban lép a magyar rajongói elé.

Nicholas Edward Cave - ez az eredeti neve - már betöltötte az ötvenedik életévét, korát nehéz meghatározni. Igazi színpadi ember, élvezi, hogy elbűvölheti a közönségét. Az ének mellett billentyűs hangszereken és gitáron játszik.

Első zenekarát 1973-ban alapította Mick Harvey gitárossal, Tracey Pew basszusgitárossal és Phil Calvert dobossal. Repertoárjuk ekkor Lou Reed-, David Bowie-, Alice Cooper- és Roxy Music-feldolgozásokból állt. Később felvették a Boys Next Door nevet, és Nick saját szerzeményeit is műsorra tűzték. Nick Cave festészeti tanulmányokat is folytatott, de egy év múltán felhagyott vele és teljesen a zenélés felé fordult.

Csapata kis idő múlva a Birthday Party névre váltott és Londonba, majd Nyugat-Berlinbe tette át székhelyét, azután 1984-ben szétesett, többek között alkohol- és kábítószer-problémák miatt. Cave és Harvey együtt maradt és megalapította a Nick Cave and the Bad Seedst. Debütáló albumuk 1984-ben jelent meg From Her to Eternity címmel. Berlinben négy további albumot adott ki a banda, majd Nick átköltözött Brazíliába. Zűrös magánéleti időszak után 1993-ban Londonban tűnt fel.

1996-ban adta ki a Murder Ballads című albumot, amely gyilkosságokról szóló dalok gyűjteménye. Legismertebb "gyilkos" balladái a Henry Lee PJ Harveyval és a Where The Wild Roses Grow Kylie Minogue-gal készült.

Következő albumán Nick életrajzi és vallási ihletésű dalok találhatók. Felhagyott a drog- és alkoholfogysztással, akkor találkozott jelenlegi partnerével, Susie Bick brit modellel, akit 1999-ben feleségül vett, nem sokkal később ikreik születtek.

001-ben nagy sikert aratott aktuális albumával, annak turnéja keretében koncertezett Magyarországon A 2004-ben megjelent dupla albumán gospelkórus működött közre. Az idők folyamán kiadott egy regényt (And the Ass Saw the Angel), s filmekben kapott szerepeket - szinte kivétel nélkül önmagát játszotta. Most, 2008-ban visszatért a zenéhez: márciusban megjelent a Dig!!! Lazarus, Dig!!! lemeze, amely újra egy megalkuvások nélküli igazi rockzene.

(MTI-Panoráma)

[2008.03.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még