2022. december 1. | csütörtök | Elza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Tilos Rádió
Chalaban
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Tilos Rádió World Party - Közel Kelet Party
[2008. március 14.
péntek 19:00]

Utazás Marokkótól Iránig a zene segítségével

A kultúrák sokszínűségének megismerése érdekében a Tilos Rádió koordinálása alatt „One World Project” néven egy egész éves programsorozat folyik. Március 14-én a Közel-Kelet és az Iszlám világába nyerhet némi betekintést az, aki ellátogat a World Party sorozat legújabb állomására a Gödör Klubba.

A World Party sorozat következő, második állomása egy sok szempontból is ismeretlen világba kalauzol: ez pedig a Közel-Kelet és az Iszlám világa, amelynek varázslatos, olykor vegyes csodálattal szemlélt kultúráját mutatja be egy Marokkótól Iránig tartó audiovizuális utazás során.

Az érdeklődők 18 órától Ölvedi Gábor workshopján ismerkedhetnek meg a legnépszerűbb közel-keleti ütőhangszer, a derbuka történetével, játéktechnikájával és az egyiptomi ritmusokkal. A workshop után az 1001 éjszaka meséiből kapunk ízelítőt zenei aláfestéssel Velvet jóvoltából, majd a koncertek következnek, melyek az autentikus és modern arab zenétől kezdve (Khalifa Együttes) az ütőhangszeres bemutatón át (Al-Tabla Percussion Group) a marokkói ethno-jazz fusion stílusig (Chalaban zenekar) az arab zene számos arcát megmutatják.

A közel-keleti kultúra elmaradhatatlan része a hastánc, melynek két fő stílusát mutatják be a Party-n fellépő táncosok, természetesen élő zenére: Virág Judit a törzsi tánc, Nieto Mercedes a klasszikus raqs sharqi mozdulatművészetét mutatják be táncelőadásuk során.

A koncertek után hajnalig tartó tánc veheti kezdetét a Tilos Rádió dj-k változatos orientális tánczenéire: Szamosi Peti, Maxim, Keyser, AdamSalman észak-afrikai és közel-keleti tánczenékkel, iráni és török funk és modern arab-electro fusion zenékkel kényeztetik hallójáratainkat és táncos lábainkat. Aki pedig lazításra vágyik, Amir & Toma jóvoltából arab és török chill-out zenére pöfékelheti az arab vízipipát, nézelődhet a palesztin művészek képeiből rendezett festmény-kiállításon vagy a falakat borító perzsa szőnyegek közt a Bazárban, miközben autentikus arab kávét kortyolgatva egy bachlava társaságában merülhet el a sivatagi fotók szemet gyönyörködtető tengerében …

A Közel-Kelet Party hetében március 7-14. között Tematikus Hetet tartanak a Tilos Rádióban, mely során neves szakértőkkel, utazókkal, zenészekkel beszélgetünk az Iszlám világról, vallási, társadalmi, kulturális témákat járunk körbe és megvizsgáljuk e hatalmas régió történelmét és helyét a 21.század globalizált világában. Mindezzel szeretnék elősegíteni e páratlanul gazdag kultúra megismerését, megértését és elfogadását.

[2008.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.12.01.]
gazda szolgáltatás [2022.11.30.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Ilyen volt az Alter Bridge koncert - képriport
A Pawns & Kings turné 18 ország 25 városát...

Ilyen volt a Volbeat koncert az MVM Dome-ban - képriport
November elején jártak hazánkban a...

Beszámoló Bródy János Aréna koncertjéről - képekkel
900. alkalommal is lezuhant a csillár a Madách Színház színpadán - képekben
Újra elkápráztatott minket az Incognito!
Nosztalgikus energia és hamisítatlan old-school hip-hop árasztotta el a Budapest Arénát.
Ilyen volt a Godsmack koncert - képriport
beszámolók még