Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 16. | hétfő | Etelka, Aletta nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
Tilos Rádió
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
18 éves a Tilos! - egy egészhetes Születésnapi Fesztivállal ünnepelnek
Utazás Casablancából a Jóreménység fokáig - Afrika Party
Utazás Marokkótól Iránig a zene segítségével
     
 
Tilos Rádió
Megalakulás: 1991. augusztus 21.
Web: http://www.tilos.hu
Aktív kapcsolat: Dr. Analog (Számadó Péter) (DJ/VJ), Fiel Tamás (DJ/VJ), In:Form (Laki Krisztián) (DJ/VJ), LaFuente (Szalay Ferenc) (DJ/VJ), Minek (Barotányi Zoltán) (DJ/VJ), Qtewly (Keszthelyi Imre ) (DJ/VJ), VidaG (Vida Gábor) (DJ/VJ), voison (Kert Zoltán) (DJ/VJ), Zeusz aka Dj.Zeusz (Tóth Tamás) (DJ/VJ), Zotyka (Fehér Zoltán) (DJ/VJ)
Volt kalóz rádió, jelenleg közösségi rádió. Bulik szervezésével is foglalkozik.
 
     

Tilos Rádió

A műsorok zöme a hallgatói részvételre épül, a szerkesztés szerves eleme a betelefonálók és a műsorkészítők közötti aktív együttműködés. A hazai médiagyakorlatban korábban szokatlan „részvételi” rádiózást a Tilos honosította meg Magyarországon.

A Tilos Rádió műsorpolitikájának egyik fő ismertetőjegye a zenei sokszínűség. Alapelvük, hogy olyan előadóknak és irányzatoknak adnak helyet a legváltozatosabb stílusokból – az experimentális műfajoktól a világzenén át a legfrissebb tánczenéig –, amelyek máshol nem hallhatóak.

Történet

A Tilos kalózrádióként lett ismert, s a 1991 nyarán történt induláshoz a Tilos az Á nevű egykori, legendás találkahely szolgált bázisként, innen kapta a rádió a nevét. Az első hónapokban a délelőtt kazettára felvett műsorok délután kerültek adásba, kétszer-háromszor hetente. Főképp zene ment, de mellettük megjelentek riportok és interjúk is.

A Tilos Rádió nap mint nap bizonyította a nem kereskedelmi, teljesen nonprofit, közösségi rádiózás létjogosultságát és működőképességét. Később a hatályba lépett frekvenciatörvényhez alkalmazkodva 1993 nyarán, a rádió felfüggesztette az illegális sugárzást, és stúdióalapítási engedélyért folyamodott a hatóságokhoz, amelyet 1995 tavaszán megkapott.

A legális Tilos Rádió 1995. szeptember 1-jétől sugározott 98 MHz-en, a hét minden napján, este 22 órától, másnap reggel 10-ig. A nap további óráiban ugyanezen frekvencián szólt a Civil es a Fiksz Rádió, melyekkel megosztva kapta a sugárzási lehetőséget a Tilos. Ez volt a rádió legendás korszaka, amikor szokatlan hangvételű kulturális és rendkívül progresszív zenei világa, valamint híressé vált élő, beszélgetős műsorai révén a hazai rádiózás és a budapesti közélet meghatározó színfoltja lett.

A Tilos Rádió a 90-es évek közepe óta a világhálón is megjelent: a neten nemcsak a rádió életének fontos történései követhetőek, de a műsorok élőben, ill. egy hétre visszamenőleg egyaránt meghallgatóak bárhol a világon.

2000 februárja és 2003 márciusa között a kalózrádiós korszak óta legmozgalmasabb időszakát élte meg a Tilos. Lejárt az ötéves földi sugárzási jogosultsága, s az új frekvenciáért való pályázatai sikertelenek voltak. Ekkor kezdett kábeltelevíziós hálózatokon keresztül adni, műsorideje és műsorkészítői száma a duplájára nőtt, új stúdióba költözött. Végül három elbukott próbálkozás után 2002 őszén elnyerte a budapesti, 90,3 MHz frekvenciára kiírt pályázatot, és ezzel újabb hét évre sugárzási lehetőséghez jutott. 2003. március 11-én délután, két és fél év szünet után szólalt meg az éterből ismét a Tilos Rádió.

A Tilos Rádióban mindenki ingyen dolgozik, a működtetést adományokkal finanszírozzák, a tagok maguk is hozzájárulnak a rádió fenntartásához, s a Tilos költségvetése ezenkívül pályázás útján nyert, nem visszatérítendő, részben állami támogatásokból és az adóból felajánlható 1%-okból tevődik össze. A rádiót működtető alapítvány rendszeresen szervez adománygyűjtő akciókat.

[2007.02.08.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Bemutatták a János vitézt a Budapesti Operettszínházban - képek
November 22-től, 40 év...

Szellemjárás az Arénában - Ghost koncert képekben
A Ghost adott koncertet az Arénában...

cdbolt.lap.hu
Nagyvárosi éjszakák Budapesten - a Scorpions az Arénában koncertezett
"Összművészeti alkotás született" - János vitéz bemutató az Operettszínházban
Megnéztük a Zanzibar zenekar születésnapi koncertjét - képekkel
Dinner show először Magyarországon - képekben
MegzizZENés és örömzúzás
beszámolók még
koncert.lap.hu