Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. október 20. | vasárnap | Vendel nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Indul a Jazzy új játéka - extra értékes nyereményekkel!
Egy éves a 90.9 Jazzy: Szenvedéllyel, szeretettel, gondos odafigyeléssel dolgoznak tovább
Nincs szükség változtatásra, elégedettek a Jazzy hallgatói
Zizi, kislányból igazi Nő lett - a műsorvezető elárulta titkát
Kapcsolatok
90.9 Jazzy
Legnépszerűbb csengőhangok
Urbán István

Urban Nights: nagyvárosi hangulat a Jazzyben

Egyre népszerűbb a Jazzy Rádió, sőt már az egyéves születésnapját is megérte. Így feltehetően nem szolgál nagy meglepetéssel az, hogy ismét bemutatunk egy műsorvezetőt, nevezetesen Urbán Istvánt.

Valami furcsa ösztöntől vezérelve már 10-12 évesen azzal foglalatoskodtam, hogy nagyszüleim kis falucskáját az általam írt újsággal boldogítottam. Minden nap leírtam a Déli Krónika híreit, délután pedig a kézzel írt papírokat árultam az utcán. Jól fogyott, nyilván mert aranyos kisfiú lehettem. Később a helyi kábeltelevízióban dolgoztam, majd már sokkal idősebben elvégeztem a Komlósi Média Stúdiót. Óriási volt az öröm, amikor az iskolából a Juventus Rádióba hívtak dolgozni, a mai napig nem felejtem el az első riportomat, merthogy ott a Reggeli Sávba készítettem különböző anyagokat. Valahogy mindig úgy éreztem, hogy nekem a médiában kell dolgoznom. Ehhez éreztem kedvet, meg a zenéléshez, de erről majd később. – kezdte az elején a István.

Élet a Juventus után

Amikor onnan távoztam az átszervezés miatt, a televíziók felé fordultam, nem igazán tudatosan, de így alakult. Másfél évig voltam riporter az RTL Klub Fókusz című műsorában, onnan a Tv2-höz kerültem. A két kereskedelmi csatorna után a Duna Tv induló műsoránál, a naponta jelentkező Kilátónál dolgoztam felelős szerkesztőként. Sajnos a produkció viszonylag hamar megszűnt, pedig komolyan mondom ritka igényes napi magazin volt. Sajnáltam. Viszont ez nyitotta meg az utat a klubok világába a lemezlovasság felé. – ismertette a szakember.

Régi ismeretség az övék

Suri Imrével még a Juventusból ismertük egymást, majd a már említett belvárosi diszkóban is együtt dolgoztunk. Közben segédkeztem Imre mix és válogatáslemezeinek elkészítésénél, már ami a számítógépes munkálatokat illeti. Amikor felmerült, hogy lesz a Jazzy, Imre megkeresett, hogy lenne-e kedvem a rádió technikai felügyeletét ellátni. Persze igent mondtam, és most itt vagyok. – avatta be lapunkat a részletekbe István.

Szombat este tíztől éjfélig két órán keresztül szól az Urban Nights, ami egyrészt szójáték a nevemmel, másrészt törekszem arra, hogy az európai nagyvárosok „urbánus” életérzése jöjjön át a zenéken is. Ez azt jelenti, hogy a pikáns, elgondolkodtató témákhoz a passzoló zene kerül adásba, túlnyomórészt a lounge műfajból. Ezt a zenét már régóta szeretem és hihetetlenül jó érzés, hogy most ezzel foglalkozhatok, úgy, hogy közben a gondolataimat is megoszthatom az emberekkel. – mesélte.

Érzésekre, gondolatokra épít a műsor

Az Urban Nights egy olyan műsor, amely az érzésekre és a gondolatokra épít. Minden olyan téma szóba kerül, ami egy mai nagyvárosi fiatalt érdekelhet, vagy legalábbis megmozgatja a fantáziáját. Azokhoz is szól, akik éppen indulnak valahova, de azokhoz is, akik otthon töltik a szombat estét. Erotika, zene, gasztronómia, életstílus, elképesztő hírek, vagy az élet nagy kérdései szerintem. Persze mindent a jó ízlés keretein belül, az Urban Nightsban nincs klasszikus bulvár vagy alpári megfogalmazás. És még egyszer mondom, ennek a bizonyos nagyvárosi hangulatnak elengedhetetlen kelléke a lounge. – ismertette a műsorát.

Nagyon élvezem a Jazzyt, mind a technikai munkámat, mind a műsorvezetést, szóval nem tervezek váltást, hanem igyekszem ebben az irányban maradni és tovább fejlődni. Azt hiszem ehhez a legjobb helyen vagyok. – zárta a beszélgetést Urbán István.

– Jazzy/Havassy –

[2008.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Énekesnő zenekar [2019.10.17.]
Szólógitárost keresünk! zenekar [2019.10.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

˝Ki van ez találva...˝ – Kowáék Győrben koncerteztek
A Molnár Vid Bertalan Művelődési...

Visszatért az Il Volo - a ’popera’ olasz sztárjai Budapesten léptek fel
A 2018 decemberi...

Megnéztük Will Smith születésnapi koncertjét a Bazilikánál
Képek! Elkezdődtek a János vitéz próbái a Budapesti Operettszínházban
Megnéztük: Orbán Józsi búcsúkoncert a Barba Negrában - képekkel
Óriási bulival zárta a szeptembert az Action zenekar
A zene világnapját Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel ünnepeltük
beszámolók még