2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
The Offspring (hivatalos honlap)
Kapcsolódó cikkek
A 15. Volt Fesztivál világsztárokkal ünnepel
Exploited és Clawfinger a Volton - megvannak az első nevek
Kapcsolatok
The Offspring
Volt Fesztivál helyszíne
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2008
[2008. július 2. - 5. ]

Először jön hazánkba az Offspring

Újabb sztárvendég érkezik hazánkba. A nyári fesztiváldömping idején az Offspring lép fel a Volton. A kaliforniai punkcsapatnak a sporoni lesz az első magyarországi koncertje.

Több mint harminckét millió lemezt adott el világszerte az amerikai punk/rock csapat, a The Offspring. Utoljára 2005-ben jelent meg lemezük (az is egy válogatásalbum volt), de a hírek szerint június végén új korong lát napvilágot. Ebből Magyarországon is ízelítőt adnak a kaliforniai zenészek július ötödikén a Volt fesztiválon.

Az Offspring arról a kaliforniai hardcore színtérről indult, ahonnan a Social Distorsion, a Bad Religion vagy a Pennywise. Sikerült nekik a megasztárságon túl megőrizniük szarkasztikus látásmódjukat - talán ezért lehet, hogy az Offspring eredeti felállása háromnegyed részt a mai napig megegyezik az 1985-ös Huntington Beach-beli megalakulással.

Detonációt okoztak

Bryan Keith "Dexter" Holland - ének, gitár, Kevin "Noodles" Wasserman - gitár, vokál, Greg K – basszusgitár alkotja a magot, melyben a "klasszikus" korszakban Ron Welty dobolt (később Atom Willard, majd Josh Freese követte). Ez a felállás hozta el az Epitaph kiadó és a poszt-punk korszak legnagyobb és tulajdonképpen nem is olyan váratlan sikerét, az 1994-es Smash albumot, mely a Nirvana után a legnagyobb detonációt okozta.

Seattle és a grunge után a kaliforniai punk is betört a mainstreambe és az Offspring kislemezslágerei (Self Esteem, Come Out And Play) révén a dallamos deszkáspunk a mindennapok stabil részévé vált (NOFX, Bad Religion, Pennywise, Green Day stb. stb.).

Dexterék valahogy egy picit mindig kilógtak ebből a képből, hiszen metálriffekbe mártogatott punkzenéjük az idők során egyre többet merített a popból, a latin zenékből, a hiphopból, nagy vokálokkal, fülbemászó refrénekkel. Az Offspring volt az egyik úttörő csapat, amely 2000-ben új lemezét promotálandó, feltette és ingyenesen letölthetővé tette weboldalán kislemezdalát (Original Prankster) és a letöltők között egy millió dollárt kívánt kisorsolni.

Hét sorlemez után végre idén júniusban új albumot ígér az Offspring sok millió rajongó örömére, hiszen 2003-ban kaptuk meg az utolsó adagot.

-ej-

[2008.03.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még