2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ilusztris vendégek a nemzetközi szájharmonika fesztiválon
Kapcsolódó Kiadványok
Szabó Tamás: Special Guest
Kapcsolatok
Szabó Tamás
Legnépszerűbb csengőhangok

Különleges vendégek Szabó Tamásnál

A hazai herflis társadalom egyik kiválósága egy modern albummal rukkolt elő, tele free style rappel, gépi groove-okkal. Érdekes lett Szabó Tamás: Special Guest korongja!

Rengeteg élő koncertes emlékem van Szabó Tamásról, úgyhogy tudtam, hogy nem ma kezdte a srác, és szeret kísérletezni. Legutóbb egy hete az Eat me! zenekarban láttam vendégzenészként…noha meg kell mondanom, elég távol áll tőlem az a stílus, ami house-os-techno-s-gépi zene, ugyanakkor a zenekar és Kozma Orsi, az énekes teljesen élőben adta elő, és ettől meghasonultam. Azóta sem tudom eldönteni, hogy tetszett-e…:) Viszont a vendégzenész, Szabó Tamás bejött!

A lemezen hallható IKO-IQ érdekes feldolgozás. Nem fél egy ilyen klasszikushoz hozzányúlni egy zenész? Ritkán sül el jól szerintem, valószínűleg azért gondolom így, mert önkéntelenül az eredeti felvétel jár az ember agyában, és állandóan össze akarja hasonlítani vele az újat. Nekem az eredeti jobban tetszik, de ez is jó azért! Ugyanez a szitu a SHAME-SHAME-SHAME feldolgozással, bár az talán jobb lett, mint az eredeti. Mai zenei alapra helyezték a régi énekeket, és ez jót tett neki. Bátor fickó ez a Tamás!

Korunk herflise Szabó Tamás - aki bátran nyúl kromatikus herflihez és egyéb, olyan szájharmonikákhoz, ami hihetetlenül néz ki (nem is láttam ilyen különleges hangszereket soha) -, a zenében is bevállalós! Nem feltétlenül tolja magát előtérbe, vagyis ez az album nem egy herfli-hősködés.

A vendégművészek: Sena (egyre népszerűbb rapper), Ripoff Raskolnyikov (!), Póka Angéla, Frenk, Varga Livius…színes skála, nem? Nos, ilyen maga az album is, eklektikus, érdekes.

Jó, hogy van egy ilyen szájharmonikás is kis hazánkban, bár semmi bajom nincs Ferenczy György népzenébe hajló bluesával, Pribojszki Mátyás virtuozitásával vagy épp Kiss Dala Péter zenei alázatával. Ők mind színesebbé teszik a hazai herflis életet, ezért mindet szeretem. Szabó Tamás játékában, zenéjében sokszor felfedezhető az igazi, tradicionális blues, de mai zenei környezetbe teszi át.

Az album nem fog a slágerlisták élén landolni, de alighanem ezt a készítők is tudják. Viszont ha az volt a cél, hogy mutassanak valami újat, ami ráadásul még szórakoztat is, akkor sikerült!

heszti

[2008.03.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még