2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
BK képei a parádéról
vagi képei a Parádéról

Ismét táncolt a Budapest Parádé

Idén hatodik alkalommal rendezték meg Budapest legnagyobb elektronikus zenei fesztiválját, a Budapest Parádét. Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy augusztus utolsó hétvégéjén megawattokkal felturbózott kamionkonvojok és bulizó party-arcok lepik el a főváros utcáit, tereit.

A kezdet kezdetén sok kritikát kapott a rendezvény, mondván a próbálkozás nem más, mint az elektronikus gépzenei ősapa, Dr. Motte által megteremtett berlini Loveparade-nak, silány és lebutított változata. Tévedtek. A szervezők- a felvonuló kamionok legénysége és táncoló emberek ezreinek hathatós közreműködésével- őrületes bulivá fejlődött az első felvonás. A rosszakaró irigyek bánatára és a szórakozásra kiéhezett arcok nagy örömére, a Parádé olyannyira megemberesedett, hogy mára már olyan világsztárok is szívesen pörgetik jobbnál jobb korongokat az Andrássy úton, mint Dr. Motte, Kai Tracid, Daniel Hoppe vagy Mauro Picotto.

„Mindenki!!!”

Voltál a Parádén?
 Mondd el a véleményed!

 ITT

Nézd meg az eseményen készült videonkat
KLIKK

Szombat délután 13 óra 59 perc, Budapest, Andrássy út. 38, zeneládákkal, megrakott metálmonstrum várakozott arra, hogy ismételten megkezdhesse szédületesnek ugyan nem mondható, de eufórikus száguldását. Célállomásuk ugyan volt, mégpedig a Hősök tere, de ezen a futamon nem a győzelem, hanem a részvétel volt a lényeg. Úgy látszik, egyesek komolyan vették a mondást, miszerint „aki kimarad, az lemarad”, hiszen emberek ezrei tolongtak a startjelre várva. Voltak ott kicsik és nagyok, öregek és fiatalok, kutyák és macskák, fiúk és lányok, lengyelek, angolok, osztrákok és magyarok egyszóval mindenki, aki szereti a zenét és a pezsgést.

„Life is too short”
A rajtot követően a banzájt ezúttal a Samba kamionja vezette, amolyan kolombuszi Santa Maria-ként. A buliplatón, a dögös szambatáncosoktól egészen a capoeira-s harcosokig, egész Brazília jelen volt. A bombázókkal megrakott Mellesleg party-járat a férfi szemek örömére a lassított felvétel ezredrészével araszolgatott az Árpád-házi királyok felé. A robosztus erőgépeket, hatalmas embertömeg kísérte és táncolta körbe hihetetlen elszántsággal. Hogy ne mondhassák azt, hogy a party-arc figurák csupán üresfejű taplók, a szervezők egy kis kultúrát is csempésztek a tomboló tömegbe, így akinek a táncizás közben olvasgatni támadt kedve, az megtehette a Nagy Könyv-kamionon, amely mobilkönyvtárként rótta a kilométereket. A jó marketingnek köszönhetően mára a Parádé nemzetközi eseménnyé vált. Idén a berlini kamion mellett osztrák és orosz szerelvényeket is megcsodálhatott a népes publikum.

A nyergesvontatós felvonulás talán legnagyobb durranásai Dr. Motte és Kai Tracid által vezényelt szettek voltak. A két világsztár játszott mindent, ami szem-szájnak ingere! Volt ott Trance&Acid, Sunshine, meg számos jó trance zene, ám sajnos az élet túl rövid (Kai Tracid – Life is too short- a szerk.) ahhoz, hogy mindent leírjunk, ami ott elhangzott. Aki a kommerszebb techno vonulatért rajong igazán, az is jól szórakozhatott, hiszen a HYPERSPACE brigádja elhozta a Parádénak Adam Beyer-t, aki a techno szerelmeseit ejtette révületbe. A kamionok között az idősebb korosztály is kedvére szórakozhatott, hiszen nekik a Sláger Rádió húzta a talpalávalót.

Öt körül járhatott az idő, amikor az első szerelvények begördültek a Hősök terére, ahol rendezett sorokban folytatódott tovább a móka. Az ekkorra már jókorára hízott embersereg, mint a párzási dicshimnuszukat zengő kabócák csápoltak halomban. A naplemente után a bekapcsolt diszkófények cikáztak szerte-szét az égen, de a fáradságnak nem volt se híre, se hamva. A bulizók táncoltak volna akár reggelig is, ám mikor tizet ütött az óra elérkezett a parádés záróra. A finisben tűzijáték festette szivárványszínűre a pesti égboltot. Ezután a Hősök terére sötétség és némacsend borult. Hirtelen, ezrek keze komponált köszönő taps szimfóniát, miközben a Népstadion-kert felé vették az irányt. A parádé ezután ott folytatódott, hiszen ezrek választották az after színhelyéül a PARÁDÉ BONUS-t.

Végezetül eme galaktikus megaparty minősítéseként a népszerű dj-páros Náksi és Brunner dalának soraival zárjuk a VI. Budapest Parádé beszámolóját: „…Budapest nem felejti el, hogy újra itt voltál!”

tomster

[2005.08.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még