2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiabálás és pikáns jelenet a Lola nagykoncerten, ahogy a rajongók látták - képekben
Lolát fogadta a világsztárcsapat
Szekeres Adrien és Ganxsta Zolee egy filmben? - sztárdömpinget hoz a magyar kisróka
Eláruljuk mire készül Lola!
Legnépszerűbb rajongói oldal: Lola elbűvöli a tiniket
Képgalériák
Lola a diákújságíróknál
Kapcsolatok
Lola

Kiderült! Lola: "Ha stresszes vagyok, akkor elkezdem ütni a sofőrömet"

A napokban rendezték meg Budapesten a 15. Országos Diák-Ifjúsági Sajtófesztivált, ahol feltűnt Lola, Erik a No Thanx-ből, a Viva TV-től Kisó és Zola, sőt még Hajós András is.

Egész nap előadások, beszélgetések és koncertek követték egymást. A rendezvény célja elsősorban a szórakoztatás volt, de természetesen úgy, hogy közben művelődhettek a jelenlevők. A résztvevők életkora körülbelül 10-12 évtől kezdődött, és egészen a főiskolás és az egyetemista diákokig tartott. A fesztiválon jelen volt támogatóként az egyik népszerű édességmárka csapata, akik csoki-kóstolóval kedveskedtek. Ezen kívül több világcég is képviseltette magát, velük egész nap játszani lehetett.

A délutáni órákban a DUE nyertes iskoláit és egyéni indulóit jutalmazták díjakkal, valamint oklevelekkel. Ezek után bemutatkozott egy új együttes, a Nikson zenekar. Később Lola is színpadra lépett, de előtte válaszolt kérdéseinkre.

- Van olyan dolog, amit el szeretnél érni még az életedben az énekesi pályán túl?
- Erre nehéz válaszolni, mert amikor elkezdtem, fogalmam nem volt, hogy miket lehet elérni és rengeteg jó dolog történt velem. Most sincs fogalmam arról, hogy még mit is csinálhatnék, ami biztos, hogy szeretnék még nagyon sok lemezt, hisz egy énekesnek az a jó, ha lemeze van és ezen dolgozhat. Szeretnék sok fellépést, ugyanazt szeretném csinálni amit eddig és sikeresen. Ami a magánéletet illeti, szeretnék egyfajta "harmóniát" és az iskolámat nyugodtan befejezni.

- Ha már a lemezek szóba kerültek, mikorra várhatjuk az újdonságot? Milyen zenei stílus lesz a döntő rajta?
- Egy új dal még biztosan lesz ebben az évben, de a lemez csak jövőre lesz meg. Nagyon sokat gondolkodom azon, hogy milyen legyen, abban biztos vagyok, hogy nagyon sokféle stílusú nóta lesz rajta, mert én nagyon sokféle zenei stílust szeretek és megpróbálom ezt úgy összevegyíteni, hogy a lehető legjobb lehessen. Szerencsére nagyon sok nagyszerű zeneszerző van és ha kell, ott lehetek velük a hangszerelésnél, s a felvételeken is alakíthatok.

- Az éneklésen kívül milyen kapcsolat fűz még a zenéhez? Játszol-e esetleg valamilyen hangszeren? 
- Zongoráztam 5 évig, de nem igazán szerettem. Ha most kezdeném el lehet, hogy akár még meg is szeretném. Ettől függetlenül valamilyen szinten megtanultam, ha kell, el tudok dalokat játszani. Ennél több nem is kell, mert a nap 24 órájában szinte minden a zenéről szól. Szabadidőmben - ha csak tehetem - zenéket hallgatok, nagyon sok koncertet nézek, fellépésekre járok.

- Mi a kedvenc zenei stílusod? 
- A nagykoncertemen nagyon tetszett, hogy sok rockosabb hangvételű dal volt. Ha "keményebben" szólal meg egy zene, sokkal erősebben énekelek és másképp állok az egészhez. Teljesen más ha élőben szólalnak meg mögötted a hangszerek. Igazából megvan nekem az az oldalam, ami nagyon szereti a rockzenét, de emellett hallgatok filmzenéket is. A High School Musical-t nagyon kedvelem, megvan az első és második része, megvettem a koncert DVD-t is. Igazából nem a zene fogott meg, hanem mert nagyjából velem egykorú szereplők vannak benne és nagyon jól csinálják amit csinálnak.

- Véleményed szerint vannak-e sztárok Magyarországon?
- Nagyon sokan keseregnek azon, hogy Magyarországon semmit nem lehet elérni és hogy milyen rossz a helyzet. Szerintem ilyen hozzáállással semmin nem fognak változtatni. Kérdés az, hogy kinek mit jelent a sztár fogalom. Szerintem itt az ismert embereket teljesen másképp kezelik, mint azokat akik civilek. Ha elmész valahova, sokkal kedvesebbek az emberek. Bár nem mindenhol, van ahol nagyon ellenségesen állnak hozzád. Az, hogy vannak-e sztárok, ez elég vitatott kérdés. Vannak ismert emberek, de szerintem csak azok tudnak tartósan megmaradni, akik szeretik is azt amit csinálnak. Nagyon sokat beszélgettünk mostanában erről barátnőmmel, Tóth Gabival. Nem kell azt mondani, hogy az ember nem a pénzért csinálja - de nem a pénzért kezdtük el csinálni, egyáltalán nem. Most többet megengedhetünk magunknak, mint egy átlagos velünk egyidős tizenéves. De biztos nem csinálnánk csak azért mert hú, de jó az anyagi oldala.

- Hogyan viseled az ismertséget és az ezzel járó terheket? Nem rossz, hogy szinte mindig rajongók vesznek körül és felismernek az utcán? 
- Az ismertség jó dolog, az embernek vannak rajongói. Bár én őket nem rajongóknak szoktam nevezni, hanem közönségnek, aki engem szeret. Ez egy jó dolog, ők éltetnek engem. Amíg ők vannak addig vagyok én is. Ennek igazából a nehéz része az, hogy szabályok szerint kell élnünk. Mondjuk én már most tudom, hogy mit fogok szeptemberben csinálni. A nyarat is tudom - lehet, hogy nem mehetek el nyaralni, mert fellépéseim vannak. Persze ott van a menedzsmentem, akik "irányítják" az életemet és ha akármi probléma van ők megoldják. Ha stresszes vagyok akkor ott van Ákos, a sofőröm, aki edző volt. Rajta le tudom vezetni a feszültségemet, őt nem zavarja ha elkezdem ütni, sőt még ő mondja, hogy "gyere üss meg!" Ettől megnyugszom és fel tudok menni a színpadra úgy hogy fel vagyok töltődve és jókedvem van. Nagyon szerencsés vagyok abban is, hogy egy fellépés vagy interjú előtt akár 2 perccel bőghetek, de onnantól kezdve, hogy felléptem a színpadra vagy elkezdődött az interjú, én teljesen tudok kapcsolni. Mert muszáj.

- Hogy állsz a tanulással? Mikor lesz az első érettségi vizsgád?
- Május 5-én lesz az első, magyar nyelv és irodalomból. Mivel elég furán járok iskolába - fél év alatt végzek egy évet - nem igazán vagyok besorolva, hogy nappali vagy esti esetleg levelező tagozaton lennék, ezért volt egy kavarodás és engem fizikából elfelejtettek vizsgáztatni. Ezt még meg kell tanulnom és vizsgázok is belőle, ha ez meglesz csak akkor mehetek érettségire. Bízom benne, hogy sikerülni fog, nem hiszem, hogy ne lenne meg.

– Silló Gábor –

[2008.04.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még