2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Unique
Kapcsolódó cikkek
Új korszakot nyit a Unisex
Erkölcstelen a Unique együttes tervezett promóciós rendezvénye?
Meglepő video! Lazán simogatta a magyar író az énekesnőt
Képgalériák
Unique honlapja
Kapcsolatok
Unique

Az apróságokban rejlik a Unique ereje

"Végtelenbe futnak a fények, elmosódó halvány színek, mégis látlak már..." dalolja a Unique zenekar énekesnője, mely szöveg akár a honlapjuk indulója is lehetne. Az egyszerűség és tömörség jellemzi a weblapot, melyet csak a hatásos látványvilág tör meg. Látom a honlap célját, ám igen csak elmosódottan.

Az értékelés és a kritika születhet építő és romboló jelleggel is, azonban én most megpróbálok elhajózni a közép vízen. Azért is tenném mindezt, mert a Unique zenekar honlapja ugyan gyengécskére sikerült tartalmilag, de az efektek és a zene rengeteget dob az oldalak minőségén. Értékelni kell, hogy amit látunk és hallunk az jó. Még akkor is, ha olyan fontos infóktól is fosztanak meg minket mind a dalszövegek, vagy a zenekar története.

Mindjárt a belépés előtt felhangzik a zenekar egyik legnépszerűbb dala, az Úton, mely csábít: Kerülj beljebb.
Az első oldalon rögtön a hírek várnak és fél tucat menüpont, melyben akadnak érdekességek is. A böngészés közben mindenképpen érdemes a Unique dalait hallgatni, bár sajnos csak részletek csendülnek fel a legutóbbi albumról.

A hírek közt az utóbbi idők történéseit találjuk. A címre kattintva alább egy hosszabb, de semmiképpen sem hosszú, leírás jelenik meg. Az olvasgatás közben a képernyőn mindenféle érdekes alakzat vibrál, úszik be a képbe. És hogy hol az archívum? Na ezt én is szeretném tudni.

A naptárban 1999-től, szalagcímekben követhetjük nyomon a zenekar történetét. Néhányra rákattintva egy hivatkozást találunk, mely megnyitja az adott történéshez tartozó cikket. Nagyon kevéske, és az sem segít, hogy némelyik mellé egy aprócska fotót is mellékeltek.

Fellépések menüt nem nagyon kell magyarázni, hisz a nevéből adódóan a Unique előző, következő illetve soron következő fellépéseit tartalmazza. Időpont, hely és néhány megjegyzés is napvilágra lát. Nekem nagyon tetszik, hogy a háttérben tomboló, bulizó tömeg látható, amint az együttesre vár.

A média menüpont talán a legjobban sikerült, hiszen itt több lehetőség is adódik az extrák kifürkészésére. Az audio alatt megtalálható az összes dal, kislemez, nagylemez, sőt néhány dalba egy röpke pillanatra bele is hallgathatunk. Katt a névre vagy a borítóra és máris meglátod, mit rejt. A videok közt egy klipforgatást és tucatnyi klipet találhatsz egészében. Míg meg nem jelennek a lehetőségek, nagyon szórakoztató villódzás és efektusok teszik érdeksebbé a várakozást. A képek közt két galéria és pár háttérkép kapott helyet. Elég sok jó minőségű és látványos fotót találtam. Főként klipforgatásokról, de van itt néhány koncert és médiafotó is. A cikkek közt 2001 és 2005 közti időszak írásaiból csemegézhetünk, időben és médium fajtája szerint is böngészhetünk. Érdekes újra olvasni a régi idők történéseit.

Biográfia menüben sajnos csak a tagokról, és nem saját tollukból olvashatunk rövid biót. A három árnyék közül választhatunk, kiről akarunk többet megtudni, majd a klikkelés után egy képet és némi szöveget jelenít meg számunkra. Biztosra veszem, hogy ennél bővebben is írhattak volna, főleg a csapat életéről.

Mit érne egy weblap kontakt nélkül, amit itt is fellelhetsz. A Unique és még másik két kiadó elérhetősége várakozik a lapon, hogy valaki arra tévedjen. Azonban, ha már így történt, less be a Fórumra, ahol bármibe és bármikor beleszólhatsz. Sőt még érdekességeket és egyéb infókat is megtudhatsz a többi rajongótól.

Az utolsó klikkelési lehetőség a shop, ahol megrendelheted a zenekar lemezeit és egy fotóalbumot is. Csupán az adataid kell megadni és még egy ajándék dedikált fotót is mellékelnek a csomagban.

A honlap összefoglalásaként nem ragoznám a szót, hiszen cikkem terjedelme is tükrözi mennyire kevés lehetőséggel kecsegtet minket a Unique. Azonban én még mindig azt hiszem, hogy egy technikailag és látványvilágra ötöst érdemlő honlappal volt szerencsém találkozni. Érdemes böngészni, és hát miért haragudnánk azért, mert valami jó, csak éppen most kevesebbel is be kell érnünk. Reméljük hamarosan lesz még...

mori

[2005.09.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még