2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csoda történt! Pintácsi Viki visszatér!
Az énekesnő családi videoklipet forgatott
Pintácsi Viki nem bohóckodik
Pintácsi Vikinek a csillogó szemek jelentik a legtöbbet
Kapcsolódó Kiadványok
Pintácsi Viki: Csoda történt
Kapcsolatok
Pintácsi Viki
Legnépszerűbb csengőhangok

Csoda történt Pintácsi Viki körül - bemutatjuk az albumot

Ismét egy sikeres hölgy előadó mutatja be saját albumját, nevezetesen Pintácsi Viki, akinek nemrég jelent meg Csoda történt című lemeze, amelyet most a Zene.hu olvasóinak ismertet.

Miénk a világ (Bogdán Csaba-Pintácsi Viki): Erre a dalra készült a videóklip, sok-sok kisgyermek közreműködésével, igazi bulis nóta, Bogdán Csabi is első percben mondta nekem, hogy szerinte ez egy szuper kis dal lesz, ha elkészül. Nem csak a gyerekeknek tetszik, hiszen zeneileg egy jól megcsinált rock and rollról van szó, dögös gitárszólóval.

Csoda történt – duett Szandival (Bogdán Csaba-Pintácsi Viki): Az egyik legslágeresebb és legjobb hangulatú gyors dal a lemezről, szép nagy mondanivalóval. Nagyon táncolható, kifejezetten tempós és bárki képes dúdolni 5 perc alatt. Szerintem a hangunk nem egyforma benne, aki kicsit is ismeri a munkásságunkat, meg tud minket különböztetni a dalban. Rólunk szól.

Boldog születésnapot: Egy közkedvelt régi dal a gyerekek kedvére. Célunk, hogy a zsúrok alkalmával az én hangomon is felcsendülhessen ez a kis sláger. Közreműködnek benne Szandi és az én gyermekeim is.

Jövevény – duett Csepregi Évával: 16 éve volt Éva dala a Jövevény, melyet erre a CD-re kölcsönvettünk. Bogdán Csabi egy nagyon különleges és mai hangszereléssel nagyszerű hatást ért el, Évának is elnyerte a tetszését ez a 2008-as verzió. Kisfiaink érkezéséről szól. Lüktető ritmusú, nem kifejezetten lassú dal.

Micimackó: Jómagam sem lógok ki Micimackó rajongói táborából, s azt gondolom, a jó öreg pocakos nem csak a kicsik kedvence. Jópofa dal, „csabis” hangszereléssel kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Álmodj velem (Bogdán Csaba-Pintácsi Viki): Az egyik kedvenc lírám az albumról, mely lüktető tempójú, s nagyon dallamos a refrénje. Kicsit R-Go-s talán, ami persze egyáltalán nem baj. A szeretettről szól. A dal különlegessége, hogy eredetileg egy vers született meg az én fejemben, s gyakorlatilag azt zenésítette meg Csabi. Sok háttér vokál van benne, a dal végén, amikor kiúszik a zene, ezt különösen jól lehet hallani.

Te is lehetsz igazi hős - duett Ricsi bohóccal (Bogdán Csaba-Pintácsi Viki): Kisfiam, Viktor és testvéremék fia, Domi kedvence ez a nagyon vidám dal, mely alapvetően „reggae” hangzásvilágú. Témája a gyerekeknek tetsző, de zeneileg a felnőtteket is megnyerheti. A sok vokál, s a jópofa hangszerelés még fokozza a hatást.

Édes kisfiam: Sokak kedvence, Cserháti Zsuzsa dala már kisfiam születése táján megérintett, első perctől tudtam, hogyha megszületik ez a lemez, nem maradhat ki. Szerintem sikerült más felfogásban megálmodnunk, így nincs veszélye az összehasonlítgatásnak. Köszönöm Zsuzsának és a szerzőknek ezt a megható dalt.

Képzeld el – duett Mikola Péterrel (Mikola Péter): Mikola Péter, a gyermekdalok szakértője már megjelentette ezt a felvételt egy korábbi lemezén, s a CD-m ötletének felmerülésekor már sejtettem, hogy kölcsönbe kérjük ezt a kis családi opuszt Pétertől. Különleges hangszerelésű dalocska a család apraja nagyja részére.

Könnyű álmot hozzon az éj: A nagy klasszikus igazi kedvencem volt mindig is, szerintem hangulatilag tökéletesen illik erre az albumra. Csabinak sikerült hangszerelés szempontjából is jól megfogni, úgy érzem. Szép benne a gitárszóló és több sávon vokáloztunk is benne. Jó nagy hangterjedelem kell hozzá, ki hinné?! Szeretem!

Csajos dolgok – duett Fésűs Nellyvel (Bogdán Csaba-Pintácsi Viki): Táncolható, nagyon gyors, sodró dal, kislányainkkal való barátságunkról szól. Nelly egészen más hangja, mint az enyém, igazán különlegessé teszi a nagyon modern, vidám dalt, ami igazán fülbemászó is egyben.

Iskolatáska: A témát jobban megközelíteni nem is lehet, mint ahogyan ez a dal teszi. Gyermekkorom nagy kedvence, Demjén Rózsi hangja isteni volt benne. Bocsánat, hogy kölcsönvettem, de imádom! Kisfiam ősszel megy suliba, kicsit neki is szántam a CD-n ezt a dalt. Csabi igazán maivá tette, de a jellege így is megmaradt azt hiszem.

Vágyak szárnyán – duett Baby Gabival (Berkes Gábor-Pintácsi Viki): Gabi duett lemezén már szerepelt ez a dal, mely a barátságról szól. Úgy érzem, megérdemel még egy megjelenést, mert jól sikerült. Néha nagyon hasonlít a hangunk Gabival, de sebaj! Hangszerelésileg modern, „berkeses” a dal, de picit melankólikus.

Összetartozunk (Benda Gergő-Pintácsi Viki): Egy igazi, klasszikus líra, Szandi 2000-es lemezéről „csentem el”, a szerző és a kiadó engedélyével. Egy szál zongorás, melankólikus „coda”. Annak idején Blanka születés ihlette a szövegét.

Bonus track:

Egy dal a buliért – Kengurudal (Dandó Zoltán-Pintácsi Viki): Tulajdonképpen egy reklámdal a CD főtámogatójának, de úgy érzem, sikerült egy kicsit többet összehozni, mint aminek indult. Gyerekek is énekelnek benne és nagyon slágeres. Köszi Zolika!

Egy dal a szerelemért - Hamu és gyémánt (Kassai Róbert-Varga Szabolcs-Valla Attila): Nekem ez a dal a világ!!! Köszönöm mindenkinek, aki egy fűszálat is keresztbe rakott benne akár évekkel ezelőtt, akár most! Bármikor, bárhol éneklem, szinte remegek a végére, annyi adrenalint szabadít fel bennem. Csabinak sikerült félelmetesen megszólaltatni, pedig egymaga csinálta, nem zenekar.

Köszönet mindenkinek! Viki

– zene.hu –

[2008.05.20.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
2008.05.22. 15:08 • [1]
Néhány dalit hallottam Dunaharasztin egy fantasztikus fellépésen.
Miénk a világ (Bogdán Csaba-Pintácsi Viki): Tejesen igaz amit Viki mondott.
Csoda történt: Én pont azt fedeztem fel, hogy van hasonlóság Szandi és Viki hangja között. Viki Szandi nélkül adta elő és nagyon aranyosan játszotta Szandit. (Egyszer buliból meghallgatnám, ahogy dalt cserélnek.:) )
A 'Boldog születésnapot' és a 'Micimackó' dalt ki nem szeretné?
Az 'Édes kisfiam' régi kedvencem, elmondhatatlan volt az az izgalom, amikor Viki bejelentette, hogy az következik. (Nem egy énekesnő próbálta már előadni, de ritkán tudom végighallgatni.) Vikinek viszont jár a vastaps.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még