2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gary Willis magyar dob-basszus duóval koncertezik
Kapcsolatok
Gary Willis
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 7.
szerda 21:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 8.
csütörtök 20:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 10.
szombat 20:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 9.
péntek 19:00]

A jazz világsztárjának mesterkurzusa először Magyarországon!

Május 8-án délután Gary Willis mesterkurzust tart a Kodolányi János Főiskolán. Magyarországon először lesz lehetősége a jazz-zenészeknek és a stílus szerelmeseinek a kiválóság speciális technikáját magától a mestertől megtanulni.

Ez a kurzus egy egész délutánra kiterjedő nyílt napot jelent, melyen a zenészek, diákok és az érdeklődők személyesen tanulhatnak, kérdezhetnek és játszhatnak együtt a mesterrel. Gary Willis egy nagyon közvetlen, sztárallűröktől mentes művész, aki minden kérdést szívesen megválaszol, ezért egy kötetlen és kreatív délután várja a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékén az érdeklődőket.

Gary Willis 1984 óta a jazz zene élvonalába tartozik. Rendkívüli zenei tudása, egyénisége és progresszivitása nyomán igazi fenoménnak tartják őt a basszusgitárosok között. Saját maga által kifejlesztett pengetési technikájával senkihez nem hasonlítható módon játszik.

Példáját követve nagyon sok basszusgitáros tért át erre a technikára, mely sok szempontból a zongorajáték billentési technikájához hasonlítható, és egészen új távlatokat nyitott a basszusgitározásban. Alapító tagja volt a ’80-as évek egyik legmeghatározóbb és stílusteremtő jazz formációjának, a Wayne Shorter Quartet-nek.

Világkörüli turnék

1990-ben megalakította a Tribal Tech zenekart Scott Henderson gitárossal közösen, mely formáció a modern Jazz-fusion irányzat igazi ikonja lett. Csak ezzel a formációval több mint tíz albumot készítettek el, és többször bejárták az egész világot koncertturnéik alkalmával.

Gary Willis szakmai tudásában jelen van a hagyományos jazz iskola, és a modern, progresszív, saját maga által kifejlesztett zenei irányvonal egyaránt. Négy könyvet írt a basszusgitárokról, hangszertörténeti és hangszer felépítési – fejlődési szempontok alapján, melyet méltán a basszusgitárosok bibliájának neveznek.

A mesterkurzuson való részvétel a KJF hallgatóinak és dolgozóinak ingyenes, más intézmény diákjainak (diákigazolvánnyal) 2.000,-Ft, a többi érdeklődőnek 3.000,- Ft.

Gary Willis a mesterkurzus mellett egy rövid turnén is részt vesz a Loop Doctors, feat. Gary Willis formációval /Romhányi Áron: billentyűs hangszerek, Szendőfi Péter: dobok, Octapad, Gary Willis: basszusgitár, effektek/, melyen a 2006-ban elkészült „High Voltage” című első albumukat mutatják be. Ez a lemez az idei évben Fonogram-Díjat nyert „Az Év Hazai Jazz Albuma” kategóriában.  Bővebben a koncertekről

- zene.hu -

[2008.05.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még