2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kultikus sztár az A38-on!
Képekben! Kaszás Attilára Fonogram-díjjal emlékeztek - Rúzsa Magdi és a Tankcsapda díj nélkül maradt
A jazz világsztárjának mesterkurzusa először Magyarországon!
Kapcsolódó Kiadványok
Loop Doctors: High Voltage
Kapcsolatok
Loop Doctors
Gary Willis
Romhányi Áron
Pflum Orsi (Pflum Orsolya)
Szendőfi Péter
Kapcsolódó események
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 6.
kedd 20:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 7.
szerda 21:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 8.
csütörtök 20:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 10.
szombat 20:00]
Gary Willis & Loop Doctors
[2008. május 9.
péntek 19:00]

Gary Willis magyar dob-basszus duóval koncertezik

Egy kisebb koncertturnéra ismételten hazánkba látogat a fúziós jazz-t játszó legendás Tribal Tech zenekar alapító basszusgitárosa Gary Willis, aki a 2007-es év hazai jazz albumának megalkotóival, a Loop Doctors nevű formációval fog koncertezni öt magyarországi nagyvárosban.

A Loop Doctors nevű formáció Romhányi Áron (United, Romhányi Trio, Fusio Group) és Szendőfi Péter (Fusio Group, Romhányi Trió, Transition) közös ötlete alapján született meg 2005-ben. A formáció megalapításának kiinduló pontja volt, hogy mindketten nagyon nyitottak a különféle zenei - gyakran a Magyarországon még kevésbé ismert - stílusokra, irányzatokra.

Szendőfi Péter (dob, Octapad) a modern fúziós jazz zene és a drum'n'bass egyik legsokoldalúbb hazai képviselője, hosszú évek óta az egyik legfoglalkoztatottabb dobos, és nemzetközileg is elismert művész. Romhányi Áron (billentyűs hangszerek, rap) neve pedig saját jazz trióján túl számos pop produkciót fémjelez, rengeteg külföldi fesztivál résztvevője, és a 2006-os ISC (International Songwriting Competition) negyedik helyezettjeként díjazott zeneszerző 15 000 jelentkezőből.

Nyitottságukból és kísérletező jellemükből adódóan a Loop Doctors formációval, a jazz improvizatív elemeinek sajátos ötvözetét teremtették meg a mai modern és divatos zenei irányzatokkal, úgy mint a drum'n'bass, jungle, breakbeat, nujazz, rap. 2006-ban rögzítették első nagylemezüket High Voltage vagyis 'magas feszültség' címmel, amit a szakma egyedisége és előremutató stílusa miatt a 2007-es év legjobb hazai jazz albumként ismert el az idei Fonogram díjátadó gálán.

A lemez felvételére meghívták kedvenc basszusgitárosukat, a nemzetközi körökben igazi fenoménnak tartott és közel huszonöt éve a basszusgitárosok élvonalába tartozó Gary Willis-t (USA), aki olyan művészekkel turnézott együtt mint Wayne Shorter, Dennis Chambers, vagy Allan Holdsworth. Willis saját szerreményeket is hozott az albumra. A High Voltage lemez további vendégei között kell megemlíteni Fekete Kovács Kornélt (trombita) és a Megasztár második szériájában feltűnt énekesnőt, Pflum Orsit is.

Gary Willis-szel először 2005-ben kerültek kapcsolatba, amikor is Szendőfi Péter első szólólemezének (TriAngel - Tom-Tom Records) felvételére és lemezbemutató koncertjére e-mailben meghívta a muzsikust, aki hallva a magyar zenészek által feljátszott demo felvételeket örömmel tett eleget a felkérésnek. Azóta igazi barátsággá formálódott ez munkakapcsolat közöttük. Willis a Loop Doctors tavalyi koncertjei után legutóbb a Szigeten lépett fel saját zenekarával a Slaughterhouse 3-vel. Minden magyarországi látogatása alatt valami újabb közös ötleten törik a fejüket a duó tagjaival. Olyan megoldásokkal kísérleteznek, amelyek rendkívül progresszívak, egyediek, és kerülnek minden eddig megszokott, sablonos zenei megnyilvánulást. A nagysikerű A38-as lemezbemutató koncertjük alkalmával egy közös videoklipet is leforgattak Romhányi Ádám stábjával.

A Gary Willis-szel és Fekete Kovács Kornéllal kiegészült Loop Doctors formáció ez alkalommal a május 6-án Pécsről induló turné során, Budapesten (05.07), Székesfehérváron (05.08), Debrecenben (05.09) és Szegeden (05.10) lép fel. A hazai színpadokon minden tekintetben újdonságnak számító zenei hangzásvilág látványos videógrafikai animációkkal is kiegészül VJ Csiburi segítségével.

-zene.hu-

[2008.05.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még