2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
NME
Kapcsolódó cikkek
Coldplay: Új lemezt készítünk
Csúszik a Metallica lemeze
Radiohead album: amennyit adsz érte
Újra stúdióban az Oasis
A Radiohead-modell hatással van a klasszikus zenére is?
Az elmúlt ötven év legjobb brit könnyűzenei albuma
A Muse forradalma?
Először jön hazánkba az Offspring
Már mobilra is jelennek meg zenék?!
Kapcsolódó Kiadványok
Coldplay: Viva La Vida
The Offspring: Rise And Fall, Rage And Grace
Kapcsolatok
Coldplay
Metallica
The Offspring
Oasis
Nine Inch Nails

Mindenki új lemezt készít: Oasis, Metallica, Offspring, Coldplay

Több várva várt lemez megjelenését is bejelentették az utóbbi időben: lesz új Offspring album, készül az Oasis lemez, a Metallica pedig ősszel örvendezteti meg a rajongóit. Az új divat: az első kislemez dala ingyenesen letölthető.

Rise and Fall, Rage and Grace lesz a címe a kaliforniai punk banda, az Offspring új lemezének. A megjelenés időpontja június 17-e (tehát a Volt-os fellépésük során biztosan játszanak új számokat is). A 12 dalt tartalmazó album elkészítésében a Metallica és a Cult producere, Bob Rock segédkezett. A legelső kislemezdalt, a Hammerhead-et (melyet már május 5-e óta játszanak rádiók) ingyenesen le lehet tölteni a zenekar weboldaláról.

Az Offspring ugyanazt a koncepciót alkalmazta, mint a Coldplay, akik a nyáron megjelenő Viva la Vida című lemezük első kislemezét kínálták fel letöltésre a rajongóknak. Igaz, csak néhány napig volt elérhető a dal. Ez mellett bejelentették, hogy két ingyenes koncertet is adnak: az egyiket Londonban a Brixton Akadémián, a másikat pedig New Yorkban a Madison Square Garden-ben.

A Metallica is elkészült a kilencedik stúdióalbumának a munkálataival. Az első információk arról szóltak, hogy a Los Angelesben rögzített anyagot már szeptemberben meg tudják jelentetni, de az Amazon.com internetes áruház szerint a pontos dátum: október 28. Az egyenlőre még cím nélküli lemez lesz a banda kilencedik stúdióalbuma, amely a 2003-as St. Anger-t követi.

Érdekes hír, hogy Lars Ulrich azt nyilatkozta, hogy ők is gondolkoznak azon, hogyan tudnák ingyenesen (vagy legalábbis kedvezményesen) megjelentetni az anyagaikat. Állítólag nagy hatással vannak rájuk a Radiohead és Trent Reznor módszerei. A most elkészült albumot azonban még a "régi módszer" szerint adják ki, hiszen még egy lemezre szerződésük van a Warnerrel.

Az előbb említett Trent Reznor újabb akcióba kezdett: egy tíz számos, negyven perces anyaggal (The Slip) lepte meg a rajongóit, amelyet egy email cím ellenében mindenki letölthet.

Az Oasis már tavaly novemberben stúdióba vonult, hogy elkészítse a hetedik lemezét. Az új album munkái közepette azonban Noel Gallaghernek volt ideje egy kis közösködésre Paul Wellerrel. Az eredménye pedig a Echoes Round The Sun című dal lett, ami Weller szóló lemezén, a 22 Dreams-en kapott helyet. A kislemez május végén jelenik meg.

De vissza az Oasis-albumhoz: a héten három szám is kiszivárgott az elkészültek közül: a Nothin' On Me, az I Wanna Live A Dream (In My Record Machine) és Stop The Clocks. Persze gyorsan megpróbálták a fórumokon lévő linkekről leszedni a zenéket, de már késő: azok szétterjedtek az interneten.

forrás: nme.com
-nagyM-

[2008.05.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még