2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Enrique Iglesias visszatért
Mi történt május 8-án?
Kapcsolódó Kiadványok
Enrique Iglesias: 95/08
Enrique Iglesias: Insomniac
Kapcsolatok
Enrique Iglesias

Miért készítette álnéven első lemezét? - Enrique Iglesias 33 éves lett!

Korunk egyik legnépszerűbb előadó művésze közel 40 millió eladott lemezzel büszkélkedhet világszerte, és számos díjat bezsebelt már. Erre szerintem ő sem számított, amikor apja tudta nélkül teljes titokban elkészítette első lemezét.

Ha már itt tartunk, akkor nem tehetjük meg, hogy ne szóljunk pár szót édesapjáról, a szintén énekes Julio-ról, akit csak a ’Spanyol Trubadúrként’ emlegetnek. Finomkodva is jó a vérvonal ebben a családban, hiszen az előd több, mint hatszor annyi korongot értékesített, mint fia, és eddig körülbelül 5000 koncertet adott beleértve az összes kontinenst. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy még a Real Madrid hálóőre is volt egyetemistaként.

A milliomos csemete sumákja

Enrique bár a király városában született, nyolc éves korától már Miami-ban élt. Mégsem vált belőle egy elkényeztetett kölyök, pedig mindent megkaphatott volna, ám ő inkább a színpadra vágyott, főként a zene foglalkoztatta. Különleges tehetségére felsőfokú tanulmányai közben figyelt fel egy menedzser, aki azonnal felkarolta, és innentől ment minden, mint a karikacsapás.

Egy szó nélkül Torontóba ment, hogy ott felvegye első albumát, mellyel a Bilboard magazin felfedezettjének járó díjon kívül még két komoly nemzetközi elismerést szerzett. A meglepetés hatalmas volt a famíliában, de persze senki sem akarta lebeszélni a lelkes fiatalt, hogy meghódítsa a világot.

Érdekesség, hogy első szerződését Martinez álnéven kötötte, hogy véletlenül se kerüljön szóba, hogy milyen felmenővel rendelkezik, és esetleg ezért kerüljön előbbre a szakmájában. Ekkor még mindig elsősorban anyanyelvén énekelt. Első angol slágere a "Bailamos" volt, mely a "Vadiúj vadnyugat" betétdalaként hatalmasat robbant.

Olyan, akár David Beckham

A két sztár látszólag két teljesen más világ, mégis sok dologban hasonlítanak. A pop idol is igazi multifunkciós „termék”, hiszen eredeti szakmáján kívül még számos területen hódít. Több Hollywood-i produkcióban szerepelt, persze nem statisztaként és nem akárkikkel, hanem a hozzá hasonló fiatal csillagokkal: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp és Charlie Sheen. Emellett emlékezhetünk rá egy Pepsi reklámból is, ahol római császárként feszített Britney Spears, Pink és Beyoncé oldalán.

Magánélete sem nevezhető hétköznapinak, ugyanis összehozták már őt Christina Aguilera-val, Jennifer Love Hewittal-al és Anna Kournikova-val is. A három hölgy között csupán annyi a különbség, hogy az orosz teniszezővel házasságot kötött Enrique, és azóta is boldogan élnek kacsa hírek és botrányok nélkül.

Az ember, aki sose fog mellé

Eddig megjelent kislemezei közül 17 ért el vezető pozíciót a toplistákon csak az Észak és Dél-Amerikai kontinensen. Bemutatkozó korongjáról (Enrique Iglesias) egyébként az összes EP a csúcson kötött ki.

Néhány évvel ezelőtt volt egy baljós afférja, hiszen kiszivárgott egy hanganyag, melyen úgy tűnik, mintha gondjai lennének az énekléssel, de aztán rengeteg élő fellépéssel megcáfolta, hogy nem minden az, aminek látszik.

Nevéhez olyan megaslágerek kötődnek, mint a ’Could I Have This Kiss Forever’ Whitney Houston-nal, vagy a legutóbbi nagy durranása, a ’Hero’. A nemzetközi siker ellenére Enrique elsősorban még mindig spanyolul énekel, és ez talán a jövőben sem fog változni.

Világszinten mindig jönnek üdvöskék, aztán mennek is, és abban a közegben szinte lehetetlen mindig a középpontban lenni, pláne ha az ember nem szolgáltatja szaftos pletykák alapját. Anyanyelvi kultúrájában azonban mindig a toppon volt, és valószínűleg örökké ott is marad.

- Fábián Tamás -

[2008.05.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bogika87 2009.05.17. 12:04 • [1]
1975. május 8-án született, szóval nem 33 éves lett hanem 34!!!!!!!!!!!!!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még