2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Német győztes 1982-ben - ritkán látott videók az Eurovíziós Dalversenyről
Csézy az Eurovízión angol nyelvű dalba beilleszt magyar sorokat is
Csézy szinte minden titkát elárulta: "Szerencsés alkat vagyok, mindennek tudok örülni."
Gigaszínpadon lép fel Belgrádban a magyar énekesnő
Csézynek még mindig van titka! - megtudtunk belőle néhányat
Vicces! Plágiummal vádolták Csézyt! 
Csézy esélyei az Eurovíziós Dalfesztiválon
Képgalériák
Képek a Eurovizió utolsó magyarországi próbájáról
Kapcsolódó Kiadványok
Csézy: Szívverés
Kapcsolatok
Csézy
Legnépszerűbb csengőhangok

Finisben Csézy és csapata - képekben

Csézy teljes erőbedobással készül a belgrádi Eurovíziós Dalversenyre. Az énekesnő május 9-én, pénteken mutatta be a sajtónak frissen elkészült estélyi ruháját. Az utolsó magyarországi próbán a Szívverés című dal angol-magyar nyelvű verzióját gyakorolta Rakonczai Viktor zeneszerzővel és a Fool Moon együttes tagjaival.

A diszkrét matyómotívummal díszített ruhát két hét múlva viseli majd az elődöntőn az énekesnő – és ha elnyeri a nemzetközi közönség tetszését, akkor a május 24-i, szombati döntőn is. Csézy, aki a Magyar Televízió februári nemzeti döntőjén szerezte meg a jogot arra, hogy képviselje Magyarországot a nemzeti köztelevíziók 53 éves múltra visszatekintő dalversenyén, már nagyon izgatottan várja a megmérettetést. Belgrádban szeretne találkozni Marijával is, aki tavaly Molitva című balladájával megnyerte az Eurovíziót.

A felkészülésben nem csak a tavalyi magyar induló Rúzsa Magdi segítette Csézyt, hanem Rakonczai Viktor zeneszerző is, aki 11 év után most ismét visszatér a Dalverseny színpadára – ezúttal az énekesnő zongorakísérőjeként. A V.I.P. együttes egykori frontembere élete egyik legnagyobb élményeként tekint vissza az 1997-es dublini fesztiválra, amikor zenekarával a tizenkettedik helyet szerezték meg.

Viktort dicséri a Szívverés című dal átdolgozott eurovíziós változata is: az angol-magyar nyelvű verzió hosszabb instrumentális bevezetőt kapott. Rakonczai mellett még egy rutinos Eurovízió-versenyző is színpadra áll: Rácz Gergő, a Fool Moon együttes énekese, aki szintén V.I.P. tag volt egykor. Az öttagú vokálzenekar négy énekese lép fel Csézyvel Belgrádban: Gergő mellett Czutor Ignác, Molnár Gábor és Németh Miklós.

Csézy egyedi megjelenése

Csézy ruháját – csakúgy, mint a nemzeti döntőn viselt estélyit – Tóth Bori tervezte. Az énekesnő kérésére népművész nagymamája egyik legszebb matyó motívuma is látható rajta. Egyébként a magyar lány öltözéke nemzetközi körökben is felkeltette már az érdeklődést. Stefan Wahlberg, az ismert svéd designer nemrégiben egy interjúban külön kiemelte Csézy ruháját, mint mondta, nagyon szépnek és egyedinek tartja azt.

Az Eurovíziós Dalversenyt 1956-ban rendezték meg először a svájci Luganóban, hét ország részvételével. A nemzeti köztelevíziókat tömörítő EBU (European Broadcasting Union, Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) dalversenye azóta egyike a legnépszerűbb televíziós produkcióknak: minden évben százmilliókat szögez a képernyő elé. Az idén minden korábbinál több köztévé nevezett indulót a versenyre: negyvenhárom ország képviselteti magát májusban Belgrádban.

A Magyar Televízió a második elődöntőt május 22-én, csütörtökön, a döntőt pedig 24-én, szombaton 20 órától élőben közvetíti. A magyar nézők Csézyre nem, csak az elődöntő illetve a döntő határainkon túli országaira szavazhatnak.

Képek Csézy utolsó magyarországi próbájáról

-mtv-

[2008.05.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még