2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csézy mindent elárul - nyerj CD-t!
Csézy tizenötödikként áll színpadra az Eurovízión
Csézy örül a tizenötödik helynek
Csézy az Eurovízión angol nyelvű dalba beilleszt magyar sorokat is
Csézy szinte minden titkát elárulta: "Szerencsés alkat vagyok, mindennek tudok örülni."
A Noxnak és Rúzsa Magdinak sikerült! Vajon Csézynek összejön a döntő?
Június 15-ig kérdezhetsz! Az Első Emelet tagjai mindent elmondanak
Kapcsolódó Kiadványok
Csézy: Szívverés
Kapcsolatok
Csézy
Legnépszerűbb csengőhangok

Csézynek még mindig van titka! - megtudtunk belőle néhányat

Annyi kérdés érkezett Csézy-hez, hogy kénytelen voltunk kettészedni azokat, és két részletben közölni a válaszokat. Örülünk neki, hogy sikerült ennyi olvasót megmozgatnunk, és reméljük, mindenki választ kap a hozzánk eljuttatott kérdésére.

Az én kérdésem az volna, hogy nem esik-e rosszul, hogy megvádolnak azzal, hogy megvetted a döntőt? Vagy az, hogy Zséda utánzatnak titulálnak?
– Persze, hogy nem estek jól az alaptalan vádak. A versenyt tisztességesen nyertem meg, aki nem hiszi, annak nem is szeretnék magyarázkodni. Az, hogy Zsédához hasonlítanak, tulajdonképpen nagy dicséret, hiszen ő az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb énekesnő ma Magyarországon. A hajunk mindkettőnknek barna, és talán a testalkatunk is hasonló, de a hangszínünk teljesen más, és egy énekesnőnél talán mégiscsak ez a legfontosabb.

Először is gratulálok neked, hogy te fogod képviselni Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen! Szeretném megkérdezni tőled, hogy miért a Szívverés számra esett a választás, hogy azzal menj majd ki?
– Mindenképpen egy lírai dalt szerettünk volna választani, az én alkatomhoz az talán jobban illik. Ez a dal készen volt és éreztük, hogy több van benne, mint az, hogy ez egy bizonyos számú track az albumon. Nem véletlenül lett a bemutatkozó albumom címe is Szívverés.

Készül-e a dalfesztiválra valamilyen különleges megjelenéssel?
– Egy csodaszép ruha készül, amelyről már esett szó, ez minden. Emellett elsősorban az éneklésre koncentrálok! Persze azért a hajam is rendben lesz majd… :-) És természetesen a színpadképet is gondosan megtervezzük!

Nem gondoltál még arra, hogy a magyar közönségnek is be kellene mutatnod angol nyelven a dalfesztivál dalát, hisz itt már nem csak mi magyarok döntünk! Viszont jó lenne hallani, hogy milyen lesz ez?
– A Szívverés című dal angol változata, a Candlelight már látható klip formájában a zenecsatornán, és aki kíváncsi rá, több videómegosztó oldalról is le tudja tölteni.

– Kivel énekelnél duettet és hol forgatnátok klipet a dalhoz?
– Nehezet kérdezel… Ezen még nem gondolkoztam. De ígérem, Neked árulom majd el elsőként, ha megálmodom!

Azt szeretném megtudni az énekesnőtől, hogy milyen iskolai végzettsége van és mióta foglalkozik zenéléssel?
– Három éves korom óta tanultam zongorázni, majd énekelni, és ahogy már említettem, a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán diplomáztam.

Hány éves korodban és milyen alkalomból énekeltél először nagyobb tömeg előtt?
– Azt hiszem, ez még valamelyik óvodai ünnepségen történhetett, a dátumra és eseményre már nem emlékszem pontosan…

Dohányzol? (kérlek írd le az igazat!!!)
– Nem, nem dohányzom. Bármilyen hihetetlen, tényleg nem próbáltam ki soha, még diákkoromban sem. És ez a színtiszta igazság, hidd el!

Van gyereked?
  Nem, még nincsen gyermekem, de természetesen nagyon szeretnék majd néhány év múlva kisbabát én is. Még nincs itt az ideje, azt hiszem.

Izgulsz a fellépések előtt és ha igen, ez mennyire befolyásolja a hangodat?
– Nem vagyok igazán izgulós, az énektanulással eltöltött sok év hatalmas biztonságérzetet ad nekem szerencsére. A fontosabb események előtt persze van egy kis egészséges szorongás bennem, de az elengedhetetlen talán a sikerhez.

Hordasz magaddal kabalát?
– Nincs kifejezett kabalám, de úgy általában nagyon ragaszkodom a tárgyaimhoz. Egy kedvenc ruha, cipő vagy táska mindig szerencsét hoz…

Tervezel nyárra valamilyen nagyszabású koncertsorozatot?
– Nagyon sok meghívást kapok mostanában az ország különböző részeiről, igyekszem majd ezeknek eleget tenni, ezek azonban még nem nagyszabású koncertek. Ami már biztos, hogy szülővárosomban, Mezőkövesden augusztus 20-án egy élő koncerttel ünnepelünk majd.

Szeretsz lovagolni? Szeretnél majd kisbabát? Ha igen akkor lányt vagy fiút?
– Nem tudok lovagolni, de talán egyszer majd kipróbálom, mert imádom a lovakat. Természetesen szeretnék majd kisbabát, akár egy lányt és egy fiút is…

Gyermeke(i)d születése után elfogadod-e a lehetőséget, hogy bizonyos újságokban szerepelj velük? Azaz megmutatod-e "ország-világnak" gyermeke(i)det, vagy majd ők fogják eldönteni, hogy akarnak-e szerepelni?
– Ezen még nem gondolkoztam. Azt hiszem, aki közszereplő és az élete egy része a nyilvánosság előtt zajlik, nem teheti meg a közönségével, hogy bizonyos pontokban teljesen kizárja őket az életéből. Tehát ha lesz gyermekem, biztosan nem fogom rejtegetni, de nem is fogom túlzásba vinni a szereplést. A magánélet azért mégiscsak magánélet.

Milyen stílusú zenéket szeretsz?
– Az igényes zenét szeretem, műfajtól függetlenül.

– Mihez fogsz kezdeni, ha esetleg a jövőben európa- vagy világhírű leszel? Szándékodban áll külföldre költözni? (Remélem, hogy nem:)
– Amíg lehet, szeretném a bázisomat megtartani, hiszen ma sem Budapesten élek. Természetesen ha az álmok valóra válnak, és hosszabb távú külföldi tartózkodásról lesz szó, akkor majd át kell alakítanom az életemet. De ezt majd akkor kitaláljuk a párommal, hogy hogyan legyen. Mindig ide fogok tartozni és huzamosabb ideig biztos, hogy nem maradok majd távol.

Mit szól a párod a hirtelen jött sikerhez? Nem féltékeny?
– A kedvesem évek óta a legfőbb drukkerem, támaszom és segítőm, egyben a producerem is. Nagyon boldog és büszke, és mindenben számíthatok rá. A kapcsolatunk pedig elég erős ahhoz, hogy féltékenységnek nincs helye benne.

Csézy szinte minden titkát elárulta: "Szerencsés alkat vagyok, mindennek tudok örülni."

– zene.hu –

[2008.05.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még