2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Daloló lámákat találtunk! - ingyenes letöltés
Virtuális baleset a Láma Dalaival - ingyenes letöltéssel
Kapcsolódó Kiadványok
A Láma Dalai: Sziget
Kapcsolatok
A Láma Dalai

Meghallgattuk a  láma dalait

A "Sziget" című maxit hallgatva nem csodálkozhatunk azon, hogy  a társaság mennyi díjat nyert már.

Amikor először került a szemem elé a zenekar neve, kicsit elbizonytalanodva néztem ki a fejemből. Teljesen más témában turkáltam a gugliban, és a Dalai Lámával kapcsolatos infókat böngésztem. Egy több száz évvel ezelőtt élt egykori Dalai Lámának jelentek meg versei, melyek ma is kaphatók, egy hasonló című kötetben. Szóval, summa summarum, jó nagyot néztem, mikor ráklikkeltem a vonatkozó linkre. Részben meglepett, hogy ez a láma nem az a Láma, részben pedig azért, mert sem keleti (Láma), sem dél-amerikai (láma) zenei foszlányokkal nem találkoztam. Viszont szólt vigyorgó reggae, trombitás ska, némi rap is befigyelt, jó rockos verzióban.

Ennek már bő két éve. Akkortájt, 2006 februárjában döntősök lettek Szarvason a Wan2 tehetségkutató versenyén. Jött aztán Hegyalja Fesztivál, ahol ennek eredményeként részt vehettek, mint feltörekvő tehetségek. Még ebben az évben a VIVA TV-ben is megmutathatták tudásukat, ahol szintén tehetségkutató vadászaton értek el előkelő pozíciót.

Demójuk 2007-ben készült el, s nem kis meglepetésre a pécsi reggae fesztiválon harmadik, majd a Majsai Nyári fesztiválon első helyezést értek el. Elhozták még a legjobb gitár és legjobb trombitás díját is. Szóval, törekszenek, törekszenek.

Ez a kis maxi CD, amely most itt szól a számítógépemben roppant üde és pontos, hihetetlenül korrekt anyag. Aki bulizni szeretne, azoknak nagyon nagy tisztelettel tudom ajánlani ezt a zenét. Koncerteken saját felfogásban hallhatunk tőlük – nem kis humorral „átépítve” Dire Straits, Deep Purple, Queen stb. nótákat.

Jó lenne, ha idehaza ebben a műfajban nemcsak a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Boogie Mamma, Skafunderz vagy akár a Malacka és a Tahó lenne mindig, mindenütt műsoron, érdemes lenne többször, több helyre beválogatni „A láma dalai”-t, mert annyi frissesség van bennük, hogy biztos vagyok benne, hogy a műfaj szerelmeseinek lenne mire jóízűt tombolniuk.

A Sziget című nótájuk ugyan kissé ladánybenésen indul, viszont annál sokkal feszesebb, rendezettebb ritmussal és változatossággal szólal meg a továbbiakban. Jópofa ritmusváltásokkal, gitárjátékkal (mely itt-ott Kispál Andris pengetési stílusát idézi) és remek fúvós szekcióval büszkélkedhet. Szenyó Rita egy vicc. Jó értelemben vett vicc. Jó szöveg, jól ordibálható koncerteken, humor, véres valóság és a mindennapok röpke és buta kapcsolatainak karikatúrája.

Ütősen aranyos, táncolható, tombolható, feszes és vidám. Egy „szomorú” téma optimista feldolgozása. A Nem egyedül utazom némi filozófiát is csempész a dalba, itt picikét zavar, hogy rap-szerűen szól egy-két strófa, valahogy nem illik igazán ebbe a műfajba. Remek viszont, hogy szinte váltogatja a műfajokat egy nótán belül. Van benne rock, némi alteres kicsengéssel, itt-ott punkos pillanatok, igényes dob és gitárbetéttel és persze ska. Bravó!

Mindent egybevéve nagyon jó kis kislemezt hallhatunk, a srácok minden zenei tudását, humorérzékét felvonultatja. Bátran bevállalható anyag! Ennek alapján remélhetőleg több helyre fogják hívni őket koncertezni, akár Budapesten, akár bármelyik városban, fesztiválon. Jöhet egy új nagylemez is bátran!

- S.Varga Ilona -

[2008.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még