2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Miniszteri elismerés az Irigy Hónaljmirigynek
A Mirigyes Sipos Tomi indul a Dakaron!
Irigy Hónaljmirigy-hét a Zene.hu-n!
Szóljon hangosan az Irigy Hónaljmirigy a mobilodon!
Nagy nap a mai Ambrus "Irigy Hónaljmirigy" Zoli életében
A 3 legjobb Irigy Hónaljmirigy klip - szerintünk
A 10 legviccesebb gondolat az Irigy Hónaljmirigytől - szerintünk
Pink Floyd álnéven az Irigy Hónaljmirigy
Képgalériák
Huszonkilenc kép az Irigy Hónaljmirigyről
Kapcsolódó Kiadványok
Irigy Hónaljmirigy (IHM): K.O. Média - DVD
Kapcsolatok
Irigy Hónaljmirigy (IHM)

Őket nem zavarja, hogy mindenki rajtuk nevet

Nincs sok minden mostanság hazánkban, amin önfeledten tudunk kacagni, de talán amit ez a 8 férfi művel, az egy kis mentsvár azoknak, akiknek a mindennapok taposómalma megfáradt grimaszt és közömbösséget vésett az arcára. Az Irigy Hónalmirigy azonban ideiglenes „plasztikai műtétet” is vállal, mert garantáltan kisimítják a ráncokat!

S hogy igaz lenne-e az, hogy nem akarattal, hanem véletlenül jött össze a csapat, és hódította meg a magyar zenei-és egyben a humorpiacot? De még mennyire! Történetük ugyanis egy különös készülődéssel elkövetett szilveszteri bulin indult:

Éppen átfordult a ’80-as évek a ’90-es évekbe, amikor robbant a bomba. Olyan formában, hogy a fiúk egy szilveszteri bulira készültek, és úgy gondolták, hogy na most akkor nagyon nagyot alakítanak. Ennek szellemében készültek, egy igazi, amolyan év utolsó napjára való meglepetéssel. Az előadás annyira jól sikerült, hogy akik lemaradtak róla, szinte könnyeket hullattak, egyelőre még csak bánatukban, aztán a farsangi bulin – bár mi nem voltunk ott, de egy merészet gondolva és ismerve a srácokat mégis leírjuk: könnyesre röhögték magukat.

Innentől kezdve nem volt megállás a 8 férfi egyre többet foglalkozott a zenélésre, de nem koptatták egyetlen zeneiskola lépcsőjét sem fényesre. Azért persze néha kellett nekik egy kis segítség, ilyenkor bekopogtattak egy-egy zenetanárhoz, hogy azért mégis legyen egy kis fogalmuk választott hangszereikről.

Az évek pedig azokat a barátokat igazolták, akik buzdították őket, hogy a szilveszteri bulit kövesse egy farsangi is, mert egyre jobbak és jobbak lettek, egyre több paródiát hoztak össze és egyre biztosabban nyúltak a hangszerek után is.

A siker nem jár ingyen

Tudták ezt a fiúk is, szépen lépdeltek is egyre feljebb azon a bizonyos szamárlétrán, amin szinte mindenkinek kell, nos, a sors velük sem kivételezett. Kemény munkával és akaraterővel jutottak el oda, ahol most vannak, és mindenki kivétel nélkül odatette magát. Ehhez azonban a barátságon kívül kellett egy hatalmas adag tolerancia is, hiszen ki az, aki hiba nélkül érkezett le a Földre? A tagok pedig az évek alatt csak még jobban összecsiszolódtak, elsajátították azt, hogy hogyan is lehet figyelembe venni az, hogy nyolc ember akarata nem kevés, s hogy ezt hogyan is lehet egyeztetni úgy, hogy a banda szekere egyszer csak forma 1-es versenyautóvá változzon.

Sikerült elfogadni egymás jó és rossz tulajdonságait, pozitív és negatív megnyilvánulásait, esetleges rigolyáit. Ha vita akad is, az is megoldható, na meg persze többnyire ezek sem emberi dolgokon alapulnak, hanem valamiféle szakmai véleményeltérés, amit gyorsan el lehet simítani. Arról meg nem is beszélve, hogy a rengeteg együtt eltöltött idő, amelyeket a szerzői munkával, a lemezfelvételekkel és a koncertezésekkel járnak, csak még jobban összekovácsolta az addig is összetartó társaságot és még szorosabbra húzta a láthatatlan kötelékeket.

Amikor a hónaljmirigy nem izzadságszagú

S hogy hogyan lehetnek ennyire kiegyensúlyozattak? Nos, akik már majd két évtizede vannak a zenei pályán, azokat sok minden átéltek már, a sok közös koncert összerázta a csapatot és a jó hangulat mindig is garantált. A 8 tag vallja, hogy ez az egyik legnagyobb ütőkártya a kezükben és ezért lettek ennyire sikeresek mint most. Ugyanis kevesen mondhatják el, hogy az lett a munkájuk, ami a kedvtelésük is. Az IHM pedig bebizonyította, hogy ha már munkáról beszélünk, akkor azt is lehet vidáman és gördülékenyen tenni, s az Irigy Hónaljmirigy éppen ezért egy cseppet sem izzadságszagú…

Amikor a fiúk „varázsolnak”

Biztos sokakat foglalkoztat, hogy hogyan is jönnek az ötletek, mikor melyik tagot csókolja éppen homlokon a múzsa és milyen koncepció mentén kerülnek ki kezeik közül a viccesebbnél viccesebb poénok és beszólások, amin azután szinte az egész ország „kínzó hasfájással” és rekeszizom problémákkal „küszködik”.

[2008.05.19.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még