2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Volt egyszer egy együttes… Újra nyílik a legendás budapesti szórakozóhely?
Kapcsolatok
Ferm
Környei Attila
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Ferm Együttes
[2008. május 16.
péntek 20:00]
Török Ádám és a Mini
[2008. május 23.
péntek 20:00]

Óriási bulit adtak, de kicsi az esély arra, hogy valaha ismét koncertezen a sikerbanda

A Margitsziget északi részén lévő Copacabana Beach szórakozóhely péntek este nosztalgia rockkoncert színhelye volt.  A közönség - fiatalok és kevésbé fiatalok - nagy ünneplésben részesítették a Ferm együttest és Környei Attila basszusgitárost, aki 60. születésnapját ünnepelve hívta életre a 40 éve alakult és 33 éve szétszéledt zenekart.

Bármennyire is ünnepelt azonban a közönség, a Ferm nem marad együtt, s kicsi az esély arra, hogy valahol ismét együtt koncertezzenek az egykori zenésztársak - hangsúlyozta a koncert után Környei Attila. A együttes egykori tagjainak élete eltérően alakult, a közös zenélés talán egy újabb kerek születésnapon sikerülhet. Úgy érzi, hogy sokan fogják követni a Ferm példáját.

Az együttes olyan összeállításban zenélt, ahogyan annak idején soha. Egymás mellett gitározott Karácsony János és Menyhárt János, akik pedig követték egymást a Fermben. Végig a színpadon volt Gerdesits Ferenc, óriási tapsot kapott énekteljesítményéért, de Karácsony János is nagy tetszést aratott énekesként. Harmadik gitárosként Kékes Zoltán segített be, A két évvel ezelőtt elhunyt Környei Csaba helyén Papp Gyula (Mini, Skorpió) játszott.   

A hőskorban játszott kemény alapú, de dallamos külföldi slágerek hangzottak el a Spencer Davis Group, a Uriah Heep, a Deep Purple, a Focus repertoárjából. Saját számot - többek sajnálatára - nem játszott az együttes. 

Zentai György, a szórakozóhely tulajdonosa elmondta, hogy nagy hírveréssel - rádió, televíziós műsorok, óriásplakátok - szervezték a koncertet. Valaha élvezte az Ifjúsági Park hangulatát, s Budapest e kiemelkedően szép helyén szeretne szórakozást biztosítani ennek a korosztálynak. Hangsúlyozta: a fiatalokat is meg akarják nyerni. Azt szeretnék, ha az élő zene újra előtérbe kerüljön. Kéthetenként, általában csütörtöki napokon szervezik a bulikat. A jövő héten pénteken lép fel Török Ádám és a Mini együttes. Biztos már a Bikini fellépése június 13-án, s több zenekarral tárgyalnak. Megemlítette, hogy a koncerteket este 11-ig befejezik, hogy ne zavarják a partközelben lévő házak lakóit. 

A koncert előtt Gerdesits Ferenc, aki az Operaház énekese is, felidézte, hogy még katonaként csatlakozott a Fermhez. Két évet töltött a társasággal, majd a Non Stoppal folytatta. Ma is működik Sámson nevű zenekara. Fia is rockzenész.

Menyhárt János arról beszélt, hogy  a Fermben kezdett profivá válni, addig csak ízlelgette a zenét. Pénzt keresett, ifjúsági parkokban játszott. Innen a Hello zenekarba került,  majd következett a Demjén-korszak, a V,Moto-Rock. A V,Moto-Rock az év végén újra koncertet  ad a Budapest Sportarénában, ősszel kezdenek gyakorolni - mondta.

- MTI -

[2008.05.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még