2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Ferm
R-GO
Szikora Róbert
Menyhárt János
Gerdesits Ferenc
Karácsony János James
Környei Attila
Kapcsolódó események
Ferm Együttes
[2008. május 16.
péntek 20:00]

Volt egyszer egy együttes… Újra nyílik a legendás budapesti szórakozóhely?

Új néven és új arculattal újra nyílik a közkedvelt, eddig Copacabana Beach néven ismert szórakozóhely. Ezúttal a szervezők egy valódi Duna-parti, party helyszínnel lepik meg a szórakozni, pihenni vágyókat.

A nyitó buli május 16-án lesz, egy ifiparki együttes, a FERM Együttes koncertjével. Ez volt az-az együttes, amely talán a legtöbb tehetséget adta a magyar rockzenének. Innen indult például Karácsony James (LGT), Szikora Róbert (R-Go), Menyhárt János (V-Motorock), Gerdesits Ferenc (Magyar Állapmi Operaház), Környei Attila (R-Go)…nevük mára már legendává vált. Mindegyik zenész bebizonyította, kivételes tehetségét. Nem véletlen, hogy a zenekart már abban az időben a legprofibb amatőr együttes” jelzővel illették. Most a zenekar 33 év után ismét összeáll a fent említett tagokkal egy koncert erejéig.

A koncert apropóját az adja, - és talán NAGY TITKOT árulunk el ezzel, hiszen ki gondolná róla - hogy az együttes egykori alapítója, a későbbi R-GO együttes nagyszerű gitárosa és alapító tagja, Környei Attila jubilál az idén. A remek zenész, éppen május 16-án tölti be a hatodik x-et… Kollegái az ő tiszteletére ismét színpadra állnak, hogy felidézzék a kezdeti időket.

A Copacabana egy napra átalakul a régi Ifiparkká, megpróbálva felidézni – és nem csak zenében az akkori kor hangulatát. Előkerül az eredeti Kőbányai Világos, amit régi árán kínálnak a szomjas vendégeknek. Újra bevetik a régi jól bevált trükköket, például a helyszínen lehet majd nyakkendőt bérelni.

Talán ebből kiderül, hogy nemcsak a 20 éveseket várják a szervezők! Azok is jöjjenek és nosztalgiázzanak, akikben szép emlékeket idéz fel az Ifipark és azok, akik kíváncsiak rá hogyan dübörög újra a banda. Ne maradjanak otthon azok sem, akik e jeles napon koccintanának a neves zenész egészségére… Jegyek már kaphatók: a Ticketpro jegyirodánál és a helyszínen.

A buli helyszíne: Copacabana Party Part a Margitsziget északi csücskében az Árpád-hídi lejárónál.

Május 16-án a koncerttel egy időben, megjelenik a FERM Együttesről íródott könyv, melyből választ kapunk arra a kérdésre, hogy miért nem tudott egy ilyen tehetséges csapat abban az időben érvényesülni. Az együttes története mellett kibontakozik egy nagyon érdekes életút. Megtudhatjuk mi a kulcsa az igazi sztárgyártásnak és Környei Attilának, az együttes egyik alapítójának pályáján keresztül, bepillantást nyerünk abba a folyamatba, hogyan kell a tehetséget megtalálni, felkarolni, és a sikerig vezetni ( Manhattan, VIP, Princess, Adagio, stb.). A könyv a koncerten megvásárolható lesz.

- zene.hu -

[2008.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még