2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
FRISSITVE! Csézy elvarázsolt minket, de nem jutott tovább - hírek az Eurovízióról percről-percre
Csézy nem jutott tovább!
Csézy: Veszíteni tudni kell!
Kapcsolatok
Csézy
Legnépszerűbb csengőhangok

Csézy nem, de a szállodák és a jegyüzérek kaszálnak az Eurovízión

Szerbiában mindent eláraszt az Eurosong - az összes médium híradásai a szombati döntővel befejeződő Eurovíziós Dalfesztivál körül forognak.

Az idén ötvenharmadszor megtartott - politikai szándék szülte, s eddig igen kevés nagy slágert, hosszú pályát befutó előadót produkáló - rendezvényben Szerbia egyfajta kitörési lehetőséget lát. Módot arra, hogy megmutassa: minden kirekesztettsége ellenére mégiscsak európai ország.

Ezért bocsátotta legnagyobb, koncertek és sportesemények megrendezésére alkalmas csarnokát az Eurosong rendelkezésére, s tett meg mindent azért, hogy a - három koncertestéből álló - monstre rendezvény körül ne legyen semmilyen fennakadás. Amennyiben hinni lehet a lelkes sajtóbeszámolóknak, ez eddig így is volt.

A verseny szerbiai megítélését jelzi, hogy Belgrád központjában, a városi tanács épülete előtt szombaton egy 7x5-méteres hatalmas kivetítőt állítanak fel - hadd lássák a döntőt azok is, akik nincsenek a helyszínen, nem ülnek a televízió előtt, hanem épp arra sétálnak. Ráadásul a lelkes nézőkkel teli helyszínt kétszer bekapcsolják az adásba.

Az Eurosong, amelyen 43 ország vesz részt, ráadásul üzlet. Becslések szerint 10-15 ezer embert vonzott Belgrádba, ami - bár önmagában nem nagy szám - a viszonylag szerény turistaforgalommal rendelkező városnak igen jól jött. Szállodáinak - a város méretéhez képest ezekből sincs sok - kihasználtsága 90 százalék fölé nőtt, ami mintegy 5 millió euró pluszbevételt jelent.

A magánszállások iránt is alaposan megnőtt a kereslet. A verseny helyszíne, a Belgrádi Aréna mellett napi 150 euróért is ki lehetett adni lakásokat. A jegyüzérek is kaszálnak: a második elődöntő előtt, amelyből a Magyarországot képviselő Csézy nem jutott tovább, 100 euróért árulták a szombati döntőre szóló belépőket, s ez az ár már csak emelkedni fog.

És mivel Szerbia egy játékos ország, a fogadóirodák sem maradnak ki az üzletből. A legnagyobb, a Meridijan például szépen keresett, mert jól becsülte meg a második elődöntőben Ukrajna, Svédország és Törökország esélyeit, s az ebből származó nyereségét csak kicsit csökkentette az, hogy Svájc és Bulgária esetében - befutónak jelölve őket - elszámolta magát.

Olvass tovább: Csézy: Veszíteni tudni kell

- MTI -

[2008.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még