2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Coldplay: Új lemezt készítünk
Mindenki új lemezt készít: Oasis, Metallica, Offspring, Coldplay
Megtudtuk, miért hipnotizálták a Coldplay tagjait!
Viszik, mint a cukrot az új Coldplay-lemezt
Kapcsolódó Kiadványok
Coldplay: Viva La Vida
Coldplay: X&Y
Kapcsolatok
Coldplay
Kapcsolódó események
Coldplay
[2008. szeptember 23.
kedd 20:00]

Szenzáció! Hazánkba jön a világsztárzenekar, a Coldplay!

Végre Magyarországon köszönthetjük napjaink és a közelmúlt egyik legsikeresebb bandáját, az angol Coldplay-t, akikért világszerte rajonganak. A csapat szeptember 23-án ad majd fergeteges koncertet a Budapest Sportarénában.

A Coldplay a XXI. század egyik legsikeresebb bandája, több mint 30 millió albumot adtak el és olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Yellow, a Speed Of Sound vagy a Grammy nyertes Clocks.

Az első lépések

Az angol rock zenekar 1997-ben alakult, miután a tagok közel egy évet lógtak együtt a University College London falain belül. Chris Martin énekes-zongorista-gitáros, Jonny Buckland gitáros, Guy Berryman basszusgitáros és Will Champion dobos először csak saját szórakoztatásukra kezdett együtt zenélni, de miután az ismerőseiket lenyűgözték, rájöttek, hogy érdemes komolyabban venni csapatukat.

Berobbantak a fiúk!

Két év múlva már a Glastonbury Fesztiválon játszhattak és öt lemezre szóló szerződés lapult a zsebükben. Két daluk is slágerlistás felvétel volt már debütáló albumuk előtt, s a Parachutes névre keresztelt korong rögtön az angol lista első helyén nyitott megjelenésekor, majd kilépve az országból nem csak Európában, de még Észak-Amerikában is sikereket ért el, sőt rögtön nyert egy Grammy díjat is.

Második lemezük 2002-ben jelent meg A Rush Of Blood To The Head címmel, és túlszárnyalta a debütáló album sikerét is, több, mint egy éves világkörüli turné, díjak és címek kísérték a zenekar útját.

2003-ban Chris Martin elvette Hollywod egyik legnagyobb csillagát, Gwyneth Paltrow-t, ami tovább növelte a banda hírnevét.

A csúcsnál is van feljebb!

2005-ben jelentették meg legendássá vált X&Y című korongjukat, amely 22 országban volt listavezető és az év legnagyobb példányszámában fogyó albuma lett. Talán természetes, hogy ilyen sikerek után lábra kapott a hír, miszerint a banda feloszlik, de szerencsére még most is együtt vannak és éppen negyedik lemezük kiadására készülnek.

A kor kihívásainak megfelelően az új anyagnál az első kislemezdalt ingyen letölthetővé tették a nagyközönség számára, majd mindjárt két videóklipet is készítettek hozzá. Ráadásul tudni kell, hogy az új lemeznek nem akárki, mint a legendásnak túlzás nélkül is nevezhető Brian Eno a producere, így a Viva la Vida Or Death And All His Fiends az év egyik legjobban várt megjelenése.

A CD-hez csatlakozó turné június 23-án indul a Madison Square Gardenben egy ingyenes, csak rajongói bejutást biztosító koncerttel, hogy 2008. szeptember 23-án végre Budapestet is elérje. Mindenképpen érdemes tudni, hogy a magyarországi fellépésre a jegyeket június 5-étől árusítják a Ticketpro országos hálózatában.

Aki tehát testközelből szeretné élvezni azt a hangulatot, amelyet az angol sztárbanda képes teremteni, az semmi szín alatt ne hagyja ki a szeptemberi koncertet!

– live nation/hak –

[2008.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még